Geplaatst op: 18-04-2023
Auteur: Marc Gerlings

4% minder vluchten zomerseizoen 2023 vanaf Rotterdam The Hague Airport

4% minder vluchten zomerseizoen 2023 vanaf Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport.

Het zomerseizoen op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is begonnen. Er zullen dit seizoen, wat loopt tot 28 oktober, minder vluchten uit worden gevoerd in vergelijking met vorig zomerseizoen. Ook zullen de vluchten gelijkmatiger verdeeld zijn over de maanden, meldt de luchthaven.


RTHA verwacht dit zomerseizoen circa 12.000 vluchten. Dit is 4% minder dan in het zomerseizoen van 2022. Door een hogere bezettingsgraad wordt verwacht dat er deze zomer, net als vorig jaar, ongeveer 1.6 miljoen passagiers via RTHA reizen.

In 2022 waren, als gevolg van corona, niet-gebruikte slots vanuit het winterseizoen overgeheveld naar het zomerseizoen. Dit zorgde voor een grote piek in de maanden juli en augustus, waarin 4.314 commerciële vliegtuigbewegingen plaatsvonden. Dit jaar zijn er geen coronarestricties meer en heeft er geen overheveling plaatsgevonden omdat de slots in de winter normaal gebruikt konden worden. RTHA verwacht daarom een regulier zomerseizoen, met 3.870 vluchten in de maanden juli en augustus, hetgeen 10% minder is dan vorig jaar.


Naast het uitvoeren van de geplande vluchten, is RTHA ook de officiële uitwijkluchthaven voor vluchten die Schiphol als bestemming hebben. Als door onvoorziene omstandigheden zoals weer of calamiteiten de vluchten niet op Schiphol kunnen landen, dan zullen ze uitwijken naar RTHA.

 

Trefwoorden: vliegen, luchtvaart, Rotterdam, Schiphol

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Exclusief voor leden
Toeslag voor werknemers Schiphol blijft
Vakbonden FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over behoud van de medewerkerstoeslag op Schiphol. Die geldt onder meer voor beveiligers, schoonmakers en begeleiders van mensen met beperkte mobiliteit. En er is een doorbraak op ‘leefbaar loon’.
03/10/23
Exclusief voor leden
Rebranding Saudia in teken digitale transformatie
Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, onthulde haar nieuwe merkidentiteit. Deze nieuwe identiteit is in lijn met een breder strategisch digitaal transformatieplan gericht op het versterken van de ondersteuning van de luchtvaartmaatschappij voor de nationale ambitie Vision 2030.
02/10/23
Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was.
02/10/23
40% minder ruimte voor prive jets op Schiphol
Er is minder ruimte voor privévliegtuigen op Schiphol vanaf 31 maart 2024. Dat staat in Schiphols capaciteitsdeclaratie, het officiële document met daarin de beschikbare capaciteit voor het zomerseizoen 2024.
29/09/23
Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.
28/09/23
Exclusief voor leden
Sterke groei van intercontinentale reizen
Consumenten boeken weer volop intercontinentale reizen. Dat blijkt uit de ANVR-GfK boekingsstatistiek van augustus waarvoor ruim 40.000 Nederlanders zijn ondervraagd. Overall is er ten opzichte van augustus 2022 een groei van 13% in aantallen boekingen.
28/09/23
Travel Challenge levert banen op
Reiswerk, het arbeidsmarktfonds van de reisbranche, organiseerde in juni de Travel Challenge - een 5-daagse event van de reisbranche. Op het prachtige Fuerteventura kwamen 64 studenten, samen met experts van vooraanstaande reisbedrijven en het onderwijs, bijeen om innovatieve duurzame concepten te ontwikkelen voor bestaande kavels.
27/09/23
Better Places: Gezonde bedrijfsvoering en duurzaam opereren gaan hand in hand
Duurzame reisorganisatie Better Places lukt het om haar impact op het klimaat te verkleinen en tegelijkertijd een gezond bedrijf te zijn. Dat is veruit de belangrijkste conclusie uit haar eerste impact rapport Better Places bewijst daarmee dat je succesvol kunt zijn door anders te gaan reizen en minder (ver) te vliegen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.