Geplaatst op: 03-04-2023
Auteur: Marc Gerlings

Trendcongres 2023: koppelen opleidingen en toeristisch bedrijfsleven hoe doe je dat succesvol?

Trendcongres 2023 – Tourism Futures donderdag 20 april 2023

Trendcongres 2023: koppelen opleidingen en toeristisch bedrijfsleven hoe doe je dat succesvol?
Meer Duitse gasten aantrekken voor een Friese camping?

Multidisciplinair koppelen, dat is een krachtig instrument in een sector waarin vervoer, vermaak en verblijf zorgen voor de optimale keten in toerisme. Toerisme Collectief Friesland en Jorinda Ballering (NHL Stenden) leggen in hun break-out van het Trendcongres 2023 uit hoe ze dat voor elkaar krijgen. Soms gaat het niet altijd goed …


Samenwerken is strategisch slim, het levert rendement op maar het is niet altijd makkelijk. Daarom zijn we als bedenker van het programma extra blij dat ook de minder goed lopende punten worden benoemd. Niet alles kan tenslotte vlekkeloos naar succes leiden. Van die wrijving komt ook energie.

Jorinda Ballering (NHL Stenden) en Toerisme Collectief Friesland (TCF) bespreken het koppelen van mbo, hbo en het bedrijfsleven in multidisciplinaire industrie projecten. Als congresbezoeker mag je zeker kritische vragen stellen over hoe het koppelen het beste gaat. TCF heeft veel ervaring. Het collectief werkte onder meer samen met een Friese groepsaccommodatie, met hostelketen STAYOKAY en met een camping om meer Duitse gasten aan te trekken. Praktische projecten vaak met een duidelijke toegevoegde waarde van alle partijen.

Of je nu in het bedrijfsleven actief bent en samenwerkt met opleidingen om talenten te spotten. Of je bent beleidsmaker en je wilt beter onderwijs en toerisme laten samenwerken. Ga naar deze break-out en leer van elkaar.

Workshops Trendcongres 9x

Kom naar het Trendcongres 2023 en bepaal interactief de toerisme scenario’s Tourism Futures samen onder leiding van Albert Postma (ETFI).

Crash course design thinking en toerisme als onderdeel van de workshop over ENSUT (Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism) onder leiding van Iris Kerst (ENSUT / Inholland).

Erik van Gerwen (Eindhoven 365) en de aanlokkelijke positionering New Dutch voor destinaties.

Peter Steenhuis (Saxion) en Shelly van Winden (MarketingOost) over datadriven toerisme en de bijdrage aan Waardevol Toerisme. Met paneldiscussie.

Envisioning Tourism met Professor Paul Peeters (BUas) model en interactie over wat er onder de motorkap gebeurt. Doel: on target to net zero in 2030.

Agenda Bewuste Bestemmingen, bouw mee aan de bestemming van de toekomst. Met onder andere Jeroen Klijs (BUas / CELTH) en Jasper Heslinga (NHL Stenden / ETFI).

Martin Cnossen (Merk Fryslân) hoe van marketingorganisatie naar destinatieorganisatie met sterke mandatering en veranderd politiek landschap.

Jorinda Ballering (NHL Stenden) en Toerisme Collectief Friesland (TCF) over het koppelen van mbo, hbo en het bedrijfsleven in multidisciplinaire industrie projecten.

Tessa van Stiphout (Booking.com) internationale onderzoeksdata accommodaties en visie op toerisme.

Zien we je ook op donderdag 20 april?

Trefwoorden: Trendcongres, samenwerken, koppeling, mbo, hbo, bedrijfsleven, stenden, LOTM, opleiding, beleid

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

08/06/23
Exclusief voor leden
Kan een reisorganisatie duurzaam gedrag bij haar klanten stimuleren?
Bijna 90% van de reizigers vindt het belangrijk dat ze met hun vakantie een positief effect hebben op de bestemming. Vaker kiezen voor de trein en minder vlees eten zijn maatregelen die de respondenten zelf nemen om hun vakantie duurzamer te maken. Ook gaat een deel bewust minder ver op reis of vliegt helemaal niet meer.
30/05/23
Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer
Het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van Europarcs wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer naast het zwembadgebouw.
25/05/23
Exclusief voor leden
WTTC: Productie SAF moet omhoog, actie dringend gewenst
De World Travel & Tourism Councit (WTTC) wil dat regeringen de productie en gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) voortvarend aanpakken. Doen ze dat niet dan zijn de klimaatdoelstellingen voor de luchtvaart onhaalbaar.
23/05/23
Center Parcs viert Dag van de Biodiversiteit
Op maandag 22 mei stond bij Center Parcs alles in het teken van de rijke flora en fauna in haar parken. Kinderen konden hun eigen minituintje maken en gingen op stap met een Ranger.
22/05/23
Kies voor duurzaam hout
Vandaag 22 mei is de dag van de biodiversiteit. Op dit moment is houtbouw helemaal hot. Hout wordt ingezet onder meer als oplossing voor circulaire accommodaties in vakantieparken. Als je in vakantieparken of andere parken met hout bouwt, kies dan de duurzame variant. 3 tips om je op weg te helpen.
01/05/23
Koninklijke Onderscheiding voor Anya Niewierra
Directeur Visit Zuid-Limburg ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet voor duurzaam toerisme in Limburg, Nederland en Europa.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
21/04/23
Friesland hard op weg als meest circulaire regio van Europa
De gastvrijheidssector in Friesland bundelt de krachten en deelt kennis en ervaring om een duurzame vakantiebestemming te zijn. Vandaag was het Gastvrije Circulaire Congrestival in Leeuwarden met zo’n honderd betrokken partijen uit de provincie.

||| Agenda |||

25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...