Geplaatst op: 03-04-2023
Auteur: Marc Gerlings

Trendcongres 2023: koppelen opleidingen en toeristisch bedrijfsleven hoe doe je dat succesvol?

Trendcongres 2023 – Tourism Futures donderdag 20 april 2023

Trendcongres 2023: koppelen opleidingen en toeristisch bedrijfsleven hoe doe je dat succesvol?
Meer Duitse gasten aantrekken voor een Friese camping?

Multidisciplinair koppelen, dat is een krachtig instrument in een sector waarin vervoer, vermaak en verblijf zorgen voor de optimale keten in toerisme. Toerisme Collectief Friesland en Jorinda Ballering (NHL Stenden) leggen in hun break-out van het Trendcongres 2023 uit hoe ze dat voor elkaar krijgen. Soms gaat het niet altijd goed …


Samenwerken is strategisch slim, het levert rendement op maar het is niet altijd makkelijk. Daarom zijn we als bedenker van het programma extra blij dat ook de minder goed lopende punten worden benoemd. Niet alles kan tenslotte vlekkeloos naar succes leiden. Van die wrijving komt ook energie.

Jorinda Ballering (NHL Stenden) en Toerisme Collectief Friesland (TCF) bespreken het koppelen van mbo, hbo en het bedrijfsleven in multidisciplinaire industrie projecten. Als congresbezoeker mag je zeker kritische vragen stellen over hoe het koppelen het beste gaat. TCF heeft veel ervaring. Het collectief werkte onder meer samen met een Friese groepsaccommodatie, met hostelketen STAYOKAY en met een camping om meer Duitse gasten aan te trekken. Praktische projecten vaak met een duidelijke toegevoegde waarde van alle partijen.

Of je nu in het bedrijfsleven actief bent en samenwerkt met opleidingen om talenten te spotten. Of je bent beleidsmaker en je wilt beter onderwijs en toerisme laten samenwerken. Ga naar deze break-out en leer van elkaar.

Workshops Trendcongres 9x

Kom naar het Trendcongres 2023 en bepaal interactief de toerisme scenario’s Tourism Futures samen onder leiding van Albert Postma (ETFI).

Crash course design thinking en toerisme als onderdeel van de workshop over ENSUT (Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism) onder leiding van Iris Kerst (ENSUT / Inholland).

Erik van Gerwen (Eindhoven 365) en de aanlokkelijke positionering New Dutch voor destinaties.

Peter Steenhuis (Saxion) en Shelly van Winden (MarketingOost) over datadriven toerisme en de bijdrage aan Waardevol Toerisme. Met paneldiscussie.

Envisioning Tourism met Professor Paul Peeters (BUas) model en interactie over wat er onder de motorkap gebeurt. Doel: on target to net zero in 2030.

Agenda Bewuste Bestemmingen, bouw mee aan de bestemming van de toekomst. Met onder andere Jeroen Klijs (BUas / CELTH) en Jasper Heslinga (NHL Stenden / ETFI).

Martin Cnossen (Merk Fryslân) hoe van marketingorganisatie naar destinatieorganisatie met sterke mandatering en veranderd politiek landschap.

Jorinda Ballering (NHL Stenden) en Toerisme Collectief Friesland (TCF) over het koppelen van mbo, hbo en het bedrijfsleven in multidisciplinaire industrie projecten.

Tessa van Stiphout (Booking.com) internationale onderzoeksdata accommodaties en visie op toerisme.

Zien we je ook op donderdag 20 april?

Trefwoorden: Trendcongres, samenwerken, koppeling, mbo, hbo, bedrijfsleven, stenden, LOTM, opleiding, beleid

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...