Geplaatst op: 29-03-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt

Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt

Citystore Rijk van Nijmegen (voorheen VVV Rijk van Nijmegen) opent zaterdag 1 april de deuren op de Grote Markt. Het gloednieuwe concept zal naast de bekende informatiefunctie, bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over de stad en de regio. 

 

Met de nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen wil organisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen bezoekers inspireren langer te blijven of vaker terug te komen. Ook zal de winkel een rol spelen in de branding van het Rijk van Nijmegen, wat begint met het opgefriste winkelaanbod met duurzame, lokale producten. Manager Tourist Information bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Silvijn van Pinxteren, legt uit: "Alleen folders met informatie of magneten als souvenirs zijn niet meer van deze tijd. Bezoekers willen verrast worden. Ze zijn op zoek naar insidertips of cadeaus die je niet snel ergens ander vindt en dat biedt onze Citystore Rijk van Nijmegen nu aan. Zo zijn alle items met liefde en aandacht gemaakt, zoals de biertjes van de lokale brouwerij Oersoep. Of zelfgemaakte borden, koppen en fruitschalen van klei uit de Waal van Kleimegen. En de vlaggen, tassen, slabbetjes en schorten van oude banners van Atelier Meer², gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle lokale makers krijgen overigens een expositieplek waar ze iets over hun unieke product vertellen.”

 

Old City, Young Vibe 

Het voormalige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg sluit met de komst van de nieuwe winkel deze maand voorgoed de deuren. "De oude locatie lag relatief ver van de binnenstad af, daarnaast was het oude concept toe aan verandering”, aldus Van Pinxteren. 

Wethouder toerisme John Brom reageert enthousiast op de komst van de Citystore naar de binnenstad. "De Citystore is voor iedereen een aanrader. Haal er bijvoorbeeld een boekje met historische weetjes over de belevingsroute de Walk of the Town en ontdek hoe de oudste stad van Nederland bruist van energie. Maar ook voor mooie Nijmeegse producten kun je er terecht. Daarmee is Citystore Rijk van Nijmegen echt Old City, Young Vibe." 

Trefwoorden: Citystore, VVV informatiepunt

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

09/06/23
Exclusief voor leden
Arriva ziet kans voor internationale treinverbinding Groningen - Amsterdam
OV-vervoerder Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2026 de internationale treinverbinding tussen Groningen en Parijs te rijden. Met deze treindienst speelt het vervoersbedrijf in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer op afstanden tot rond de 500 km. Door regelgeving moest Arriva deze wens vroeg bekendmaken.
09/06/23
Divi Resorts maakt schoolontbijt mogelijk
Het Aruba ontbijtproject is op 1 juni van start gegaan en wordt mogelijk gemaakt door Divi Resorts, dat met een 7-tal hotels in de Caribbean betrokken is bij de lokale gemeenschappen. Het initiatief valt onder het Divi Cares programma.
07/06/23
Datalandschap Wegwijzer gepresenteerd
Gisteren is op de LDA Kennisdag de ‘Datalandschap Wegwijzer’ gepresenteerd. In deze publicatie van de Landelijke Data Alliantie zijn rond drie thema’s de belangrijkste databronnen opgenomen.
07/06/23
Corendon mismatch label voor kleinschalige vakanties
Toeristenreus Corendon en kleinschalige vakanties, dat lijkt een vreemde match. Toch probeert Corendon dat maar het oude label voor dit type vakanties Karin’s Choice wordt ingeruild voor de merknaam By June.
06/06/23
Exclusief voor leden
Tour de France belangrijk voor campings
In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France van 2023 heeft aanbieder van kampeeraccommodaties Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping.
05/06/23
Exclusief voor leden
Reissommen stijgen met paar honderd euro
Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn vakantiegeld dit jaar daadwerkelijk voor de vakantie. Bijna de helft heeft die echter nog niet geboekt, meent boekingssite Zoover op basis van eigen data. Dat kan te maken hebben met de gestegen reissommen, die gemiddeld een paar honderd hoger ligt dan vorig jaar.
01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.

||| Agenda |||

04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...