Geplaatst op: 24-03-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar van start

Professionalisering van de botenbranche

Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar van start

ROC Friese Poort in Sneek start met de mbo-opleiding Kandidaat Jachtmakelaar. De opleiding is een initiatief van brancheorganisatie HISWA-RECRON – ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie – en de NBMS - Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen. Zij constateerden een groeiende opleidingsbehoefte en werkten intensief samen met Friese Poort om deze opleiding te realiseren. 

De opleiding is bedoeld voor studenten van de mbo-opleiding Maritieme Techniek, voor medewerkers die al in de branche actief zijn én voor geïnteresseerden die als jachtmakelaar willen werken. "Met de opleiding professionaliseren we de botenbranche verder. Het vak jachtmakelaar vereist een goede theoretische basiskennis over het kopen en verkopen van pleziervaartuigen. Het gaat daarbij vaak om grote bedragen. Het hele proces van het makelen van boten moet daarom goed op orde zijn”, aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt en Scholing bij HISWA-RECRON. Arthur von Barnau Sythoff van de NBMS vult aan: "De opleiding bereidt kandidaten voor tot het niveau van aankomend jachtmakelaar. De kandidaten sluiten de opleiding af met een examen. Bij goed gevolg ontvangen zij een certificaat waarmee ze aspirant-lid kunnen worden van de NBMS en aan het werk kunnen gaan als Kandidaat Jachtmakelaar bij een door HISWA-RECRON erkend opleidingsbedrijf. In een praktijktraject van vier jaar groeien de kandidaten tot het niveau van Zelfstandig Jachtmakelaar. Daarna volgt een Afrondende Praktijk Toets waarmee jachtmakelaars toegang krijgen tot het register van de NBMS en zich kunnen vestigen als HISWA Certified Yachtbroker.”

De opleiding gaat dinsdag 28 maart 2023 van start bij ROC Friese Poort in Sneek, maar kan ook deels online gevolgd worden. De opleiding duurt 20 weken en is een keuzedeel binnen de mbo-opleiding Maritieme Techniek, niveau 4. Het ministerie van OC&W erkent de opleiding.

Trefwoorden: Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

23/05/23
Center Parcs viert Dag van de Biodiversiteit
Op maandag 22 mei stond bij Center Parcs alles in het teken van de rijke flora en fauna in haar parken. Kinderen konden hun eigen minituintje maken en gingen op stap met een Ranger.
23/05/23
Beerze Bulten opent Giga Spetterpark
Vakantiepark Beerze Bulten is uitgebreid met een splinternieuwe interactieve waterspeeltuin. Een spraypark genaamd Giga Spetterpark.
22/05/23
Munt uit Nederland voor 100 jaar entertainmentbedrijf Warner Bros
Julian Moon, Hoofd Consumentenproducten EMEA & Azië-Pacific van Warner Bros ontving op vrijdag 19 mei de eerste munt ontvangen voor 100 jaar Warner Bros. Dit gebeurde in de avond tijdens het Candlelight Concert in Amsterdam.
16/05/23
Gemeenten Schiedam en Tilburg winnen Nationale Citymarketing Trofee 2023
De gemeente Schiedam heeft de Nationale Citymarketing Trofee gewonnen in de categorie steden tot 100.000 inwoners. Schiedam versloeg de andere genomineerde, Den Helder. Tilburg won de Nationale Citymarketing Trofee in de categorie vanaf 100.000 inwoners. Tilburg liet Almere, Den Haag en Deventer achter zich. De trofee werd op maandag 15 mei uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in Kampen. Het thema was dit jaar ‘De Stad en Het Water’.
11/05/23
5 segmenten Recreatie Vakbeurs uitverkocht
De inschrijvingen voor Recreatie Vakbeurs 2023 op 14, 15 en 16 november in Evenementenhal Hardenberg verlopen voorspoedig en sneller dan normaal. De 5 segmenten Recreatietechniek, Dienstverlening, ICT & Software, Entertainment & Games en Spelen & Bewegen zijn volledig volgeboekt.
11/05/23
Seminar: Stuur je gast eens weg
Hoe kun je gasten een onvergetelijke vakantie bieden? Die vraag staat centraal op het seminar ‘Stuur je gast eens weg’. Een middag die zowel voor ondernemers in dag- als verblijfsrecreatie interessant is.
09/05/23
Toverland gaat door met evenement Youtubers
Attractiepark Toverland heeft vandaag bekendgemaakt welke populaire YouTubers en TikTokkers hun opwachting maken bij het jaarlijks terugkerende evenement YOUTUBERSxTOVERLAND. Op zondag 25 juni zijn onder andere Team Dylan Haegens, Kalvijn, Nina Warink en dj-duo Giel en Stefan van STUK te vinden op de Main Stage.
08/05/23
Exclusief voor leden
Online programma Naar buiten met …
Dennis Wilt, Bram Engberts en Tjitze van der Dam lanceren het online programma "Naar Buiten Met...", dat Nederlanders inspireert om te genieten van het buitenleven en duurzaamheid. In elke aflevering ontdekken zij samen met bekende gasten de natuur en bereiden ze smakelijke gerechten met lokale producten.