Geplaatst op: 24-03-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Veel vernieuwing bij Europa-Park

Veel vernieuwing bij Europa-Park
De familie Mack op het nieuwe Lichtenstein Plein

Op zaterdag 25 maart 2023 opent Europa-Park zijn deuren voor het 49e seizoen met diverse nieuwigheden naast de al aanwezige meer dan 100 attracties en shows. Het Duitse attractiepark het na Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Europa met voor de pandemie bijna 6 miljoen bezoekers per jaar. Wat gaat er veranderen?

Een nieuw themagebied: Liechtenstein

Het park opent dit seizoen haar 16e themagebied waar  het vorstendom Liechtenstein centraal staat. Het middelpunt is de nieuwe Liechtensteinse Ballonvaart. "De geheel vernieuwde ballonvaart is een attractieklassieker, die voor het eerst in 1996 in het park in gebruik werd genomen. Geheel nieuw is het "Liechtenstein Plein" met het grote ingemetselde wapen van het vorstendom. Daarnaast kunnen gasten in het park een miniatuurversie van de Liechtensteiner Weg verwachten, die in zijn oorspronkelijke vorm in verschillende wandeletappes door alle elf gemeenten van het vorstendom voert.

EuropaPark

Een keizerlijke vaartocht

Het boottochtje met Josefina’s kaiserliche Zauberreise in het Oostenrijkse themagebied is nu nog romantischer. De gloednieuwe boten zijn voorzien van een tafeltje voor een lekkere eet- en drinkpauze. Binnen dit thema valt ook de Sprookjebosbioscoop die met Fina & de Yomis een nieuwe film heeft gekregen met interactieve elementen en nieuwe bioscooptechnologie.

EuropaPark

Het prachtige Kroatië van Nikola Tesla

De nieuwe 360-graden film in de Traumzeit Dome neemt alvast een inkijkje op het Kroatische themagebied dat voor 2024 op de rol staat. In Nikola Tesla's Beautiful Croatia vergezellen de kijkers visionair Nikola Tesla bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw en verkennen met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland Kroatië. In de wachtruimte van de Traumzeit Dome kunnen bezoekers een tentoonstelling met spannende inkijkjes in de nieuwe  achtbaan verwachten en een overzicht van belangrijke Kroatische persoonlijkheden en hun opmerkelijke prestaties bekijken.

EuropaPark

Een nieuw showprogramma

Showliefhebbers komen dit jaar helemaal aan hun trekken. In de nieuwe show Surpr'Ice presents GalaXia fascineren ze de toeschouwers voor het eerst in de geschiedenis van Europa-Park met LED-verlichting in hun kostuums. De LED-choreografie past zich perfect aan het decor van de show aan en varieert per scene. De nieuwe editie van "Ed's Adventure Parade" is een van de dagelijkse hoogtepunten met gedetailleerd ontworpen paradewagens en kostuums. 

Rulantica: extra glijbanen en rustruimtes

Om het vakantiegevoel nog langer vast te houden is een bezoek aan het tweede park van het resort, Waterwereld Rulantica, een echte aanrader. Het hoogtepunt van de nieuwe 30 meter hoge Nordiskturn is de Vikingløp-raceglijbaan, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Als de toren is beklommen, zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in en gaat het om wie het eerst beneden is. De meer dan 400 extra ligstoelen en zitjes in Nordiskturn zorgen voor ontspanning na al het waterpret. De toren strekt zich uit over zes verdiepingen, waarvan er drie speciaal ingericht zijn als ligruimte. 

EuropaPark

Nieuw VR-avontuur

Fans van virtual reality zullen in 2023 ook niet teleurgesteld worden: in de nieuwe YULLBE PRO-experience Amber Blake: Operation Dragonfly beleven de gasten een interactieve 3D-actiethriller. De 30 minuten durende VR-beleving is gebaseerd op de Amber Blake-stripboeken van het Belgisch supermodel Jade Lagardère. Het brengt bezoekers in vervoering met state-of-the-art technologie en een zenuwslopend avontuur met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Singapore. 

Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

Een ander absoluut hoogtepunt is Eatrenalin, de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden de gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden - niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de floating chair van MACK Rides. Tot eind april is de oorspronkelijke menukaart nog te beleven; vanaf mei kun je zowel een nieuw menu met vlees (Red Dimensions) als een nieuwe veganistische variant (Green Dimensions) ontdekken.

Trefwoorden: attractieparken, investeringen, Duitsland

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
04/10/23
Exclusief voor leden
Avalon wint Best Rides of the Year
Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
03/10/23
Exclusief voor leden
Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.
02/10/23
CORPUS werkt samen met Oogfonds
Het Oogfonds en educatieve attractie CORPUS, het interactieve reisavontuur door het menselijk lichaam, bundelen hun krachten om het onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken.
27/09/23
Exclusief voor leden
Miljoenste bezoeker voor Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen heeft nu al de miljoenste bezoeker voor 2023 ontvangen. Nog niet eerder kwam het voor dat Safaripark Beekse Bergen zo vroeg in het jaar de miljoenste bezoeker mocht ontvangen.
27/09/23
SnowWorld opent vestiging in Antwerpen
SnowWorld, de marktleider op gebied van indoor sneeuwbanen, is voornemens om de Antwerpse skipiste 'Aspen' over te nemen en om te dopen naar SnowWorld Antwerpen.
26/09/23
Rijksmuseum Amsterdam werkt samen met Disney
Mickey Mouse in het Rijks? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert.
06/09/23
Oude Lijnbaan geopend in Duinrell
Op 5 september heeft attractie- en verblijfspark Duinrell de nieuwste attractie ‘De Oude Lijnbaan’ officieel geopend. In aanwezigheid van Duinrell directeur Philip van Zuylen van Nijevelt en Duinrell mascotte Rick de Kikker werd de feestelijke openingshandeling verricht.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.