Geplaatst op: 01-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme
Kijk op 16 maart Toerisme in de regio - balans en ontwikkeling\'.

De provincie Noord-Holland verstrekt een ton aan subsidie voor vitale vakantieparken. ‘Omdat ondernemers niet altijd in staat zijn een verduurzamingsslag te maken’. Hoe kan het wel? Op 16 maart zie je dat in de 2e LOTM uitzending.


Ja, dat wil ik zien en schrijf me in (gratis).

In die 2e uitzending gaan we op zoek naar duurzame energie voor vakantieparken en daarbij ook oplossingen om klimaatvriendelijk te ondernemen. Het zijn de grote issues in de sector waarin we streven naar klimaatneutraal toerisme. Dat is nog niet zo eenvoudig. Het vraagt om kennis, moed, geld maar ook nieuwe oplossingen. Simon Witt (HZ) vertelt over de kansen. Maar ook over wat er zo lastig aan is.

Simon Witt: "Met HZ werken we aan meerdere projecten tegelijkertijd in de toeristische sector aan oplossingen voor energie, klimaat en duurzaamheid. De wil is er bij bedrijven en overheden om goed om te gaan met het klimaat. We lopen ook tegen lastige punten aan. Met de brede kennis die we door alle initiatieven verzamelen kunnen we het bedrijfsleven en de overheid in de transitie helpen. Als regio Zeeland kijken we naar maatwerk dat past bij de eigen regio. Ik wil daar graag meer over vertellen in de LOTM-uitzending ‘Toerisme en de regio’ op 16 maart.”

Het gaat veel verder in de uitzending dan zonnepanelen gebruiken en transitie. Wat dat allemaal inhoudt? Dat is nog geheim. kijken dus. Schrijf je in en je ontvangt ook het Dossier ‘Toerisme en de regio’. Simon Witt is één van de vier sprekers in de uitzending.

Dat doe je met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: Trendcongres, uitzending, toerisme, energie, klimaat

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
16/05/24
Exclusief voor leden
Nominaties beste bed en breakfast vallen in Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland
De genomineerden zijn B&B De Engelhoeve in Roderwolde (Drenthe), Casa No.8 in Nunspeet (Gelderland) en Hoeve BuytenHout in Delfgauw (Zuid-Holland). De winnaar wordt onthuld op woensdag 5 juni.
16/05/24
Minister benoemt bestuurlijk aanjager Vitale Vakantieparken
Vooralsnog komen zo’n 85 vakantieparken in aanmerking voor transformatie naar wonen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer die ook een bestuurlijk aanjager Vitale Vakantieparken benoemd.
07/05/24
Exclusief voor leden
Wat kost kamperen in Europa?
Kampeerders betalen voor een Europese camping deze zomer gemiddeld 24,68 euro. Dat is 4,5% meer dan een jaar eerder. Hoe doet Nederland het in deze Europese vergelijking?
07/05/24
Exclusief voor leden
Belvilla onder vuur van consumentenprogramma Radar
Vakantiehuizenverhuurder Belvilla ligt onder vuur van het consumentenprogramma Radar. Het gaat om door consumenten geboekte, betaalde en bevestigde reserveringen van vakantiehuizen die in die periode helemaal niet beschikbaar waren voor verhuur.
03/05/24
Nederlandse bezoekster 100.000ste passagier op ‘Voltron Nevera powered by Rimac’
Minder dan een week na de opening telde de 14de achtbaan in het nieuwe themagebied Kroatië van Europa-Park op 2 mei al zijn 100.000e passagier.
30/04/24
EuroParcs wijzigt koers
EuroParcs kondigt met Horizon 2028 een strategische koerswijziging aan. Het bedrijf verlegt de focus van de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen en kavels naar de verbetering en verbreding van het toerismeaanbod van de bestaande vakantieparken. Die wijziging wordt ingegeven door een inzakkende mark. Nieuw is dat mensen ook een vakantiewoning kunnen leasen.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...