Geplaatst op: 28-02-2023
Auteur: Marc Gerlings

Eerste Week Duurzame Waterrecreatie 1 tot en met 7 april

Eerste Week Duurzame Waterrecreatie 1 tot en met 7 april

 

Het watersportseizoen 2023 start dit jaar met veel aandacht voor duurzaamheid. Van 1 tot en met 7 april wordt voor de eerste keer de ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ georganiseerd. Tijdens deze actieweek zal er iedere dag aandacht voor een specifiek duurzaam thema op het gebied van waterrecreatie zijn.

 

De ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is een nieuw initiatief. Het is onderdeel van de  Duurzame Waterrecreatie, die Waterrecreatie Nederland in samenwerking met de provincies Fryslân, Zuid-Holland en diverse partners heeft opgesteld. Ondernemers en verenigingen kunnen nog meedoen.


"We willen als sector met elkaar bouwen aan een duurzame waterrecreatie en watersport in Nederland” zegt Carlijn van Leeuwen, projectleider Duurzaamheid bij Waterrecreatie Nederland. "Veel partijen zijn al actief met verduurzaming van waterrecreatie bezig. Deze verduurzaming willen we de komende jaren verder doorzetten, uitbreiden en zichtbaar maken. Dit doen we door samen te werken aan het versterken van kennisontwikkeling en –uitwisseling in het programma ‘Duurzame Waterrecreatie’.”


Zeven dagen activiteiten

Tijdens de ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is er iedere dag aandacht voor een ander thema. "Het programma is zo ingericht dat er voor alle watersportvormen, maar ook voor ondernemers of bijvoorbeeld beleidsmakers interessante informatie geboden wordt. Het doel is om mensen te inspireren en ze na te laten denken op welke manier zij zelf duurzamer kunnen watersporten. Dat kan bijvoorbeeld de keuze voor minder milieubelastende onderwaterverf zijn, maar ook met iets heel simpels als een beetje minder hard varen kan er al heel veel brandstof bespaard worden” vervolgt Van Leeuwen.

Het programma van de Week van de Duurzame Waterrecreatie is als volgt:


Za 1 apr   –   Aftrap Week van de Duurzame Waterrecreatie

Zo 2 apr   –   Elektrisch varen en andere alternatieven

Ma 3 apr  –  Duurzaam bootonderhoud

Di 4 apr    –  Duurzaam ontwerp

Wo 5 apr –   Zwerfvuil

Do 6 apr  –   Schoon water

Vr 7 apr   –   Duurzaam doen


Het volledige programma en communicatie over deze week zal plaatsvinden via de website www.duurzamewaterrecreatie.nl. Deze nieuwe website wordt in maart gelanceerd en fungeert als kennisbank voor bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid, toont voorbeelden van mogelijkheden tot verduurzamen als watersporter en geeft een overzicht van data, relevante wetgeving en subsidieregelingen.


Participeren

Wil je als vereniging, organisatie of bedrijf deelnemen aan de Week van de Duurzame Waterrecreatie? Dat kan! Stuur een email naar info@waterrecreatienederland.nl

 

Trefwoorden: water, recreatie, duurzaam, milieu, beleid

CELTH
 


||| Nieuws |||

05/07/24
Dierenrijk klaar voor de toekomst met nieuwe naam: Eindhoven Zoo
De bekendmaking van de nieuwe naam van Dierenrijk is feestelijk onthuld tijdens de officiële opening van de vernieuwde verblijven van de tijgers en olifanten.
05/07/24
Nieuw: De Noordwijkse Keuken
Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen.
01/07/24
Olympische Spelen drukken vraag naar vliegverkeer op Parijs
Air France en Transavia France hebben momenteel te kampen met druk op de verwachte inkomsten voor het zomerseizoen. Oorzaak zijn de komende Olympische Spelen in Parijs, waarbij het verkeer van en naar de Franse hoofdstad achterblijft bij andere grote Europese steden.
28/06/24
Wat doet het EK Voetbal met de omzet in de Nederlandse horeca?
In de Nederlandse horeca is de impact van het Europees Kampioenschap voetbal duidelijk zichtbaar. Dat ziet ING in haar transactiedata. Maar niet alles is, evenals de wedstrijden, hausanna. Vooral restaurants zien op speeldagen fors minder omzet.
26/06/24
Exclusief voor leden
Onemeeting bundelt krachten met Ballast en Compass
Onemeeting, meeting & event management, kondigt haar strategisch partnerschap aan met Ballast Nedam Development en Compass Group voor het beheer van het meeting center in het iconische Rotterdam Building.
25/06/24
VVEM: ‘Brief aan burgemeesters onhandig en onnodig’
Rond de NAVO-top in Den Haag is er geen capaciteit voor veel politie-inzet voor andere evenementen.
25/06/24
Leiden Bio Science Park zet deuren open op zaterdag 29 juni
Op zaterdag 29 juni organiseren bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park een open dag tussen 10.00 en 15.00. Daarmee geven ze een inkijkje in de activiteiten op dit innovatieve park.
24/06/24
Koningin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen en het gloednieuwe VVV-bezoekerscentrum
Eén van de oudste musea in Friesland dat op 16 juli 1919 werd geopend als het Hidde Nijland Museum is vernieuwd en werd door Koningin Máxima officieel geopend op 18 juni.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.