Geplaatst op: 22-02-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Madurodam opent deze zomer nieuwe overdekte attractie: De Hollandse Meesters

Beroemde Nederlandse schilders centraal in interactieve attractie

Madurodam opent deze zomer nieuwe overdekte attractie:  De Hollandse Meesters

Madurodam is gestart met de bouw van een nieuwe attractie genaamd De Hollandse Meesters. Een interactieve en kleurrijke familieattractie waar ontdekken, spelen en ervaren centraal staat. De deuren van De Hollandse Meesters openen komende zomer. 
 
Uit een selectie van Hollandse Meesters die Nederland heeft voortgebracht, brengt Madurodam de werken van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan tot leven. In de nieuwste attractie stapt de bezoeker letterlijk in een aantal schilderijen van deze vijf iconische schilders. Aan de hand van deze topstukken ontdekken kinderen en volwassenen op een interactieve manier wie deze Hollandse Meesters zijn.
 

Spelenderwijs ontdekken staat centraal

Net als de vijf andere overdekte attracties is ook deze familieattractie een eigentijdse beleving voor jong en oud. "Deze nieuwe attractie is moeilijk in één woord te vangen; het is echt een combinatie van spelen, ervaren, interactie en leren. We willen de bezoeker graag letterlijk meenemen in de werken van enkele Hollandse Meesters waarbij het juist de bedoeling is om overal aan te zitten, op te klimmen en zo spelenderwijs te ontdekken. Alles op de gebruikelijke, verrassende en interactieve manier die past bij Madurodam”, vertelt Yvette Nieboer, manager Marketing, Sales & Events.

Inspireren met het beste van Nederland

De nieuwe attractie komt op de plek van voetbalattractie Zo Groot is Oranje. Daarmee is De Hollandse Meesters een logische toevoeging aan het gebied waar ook het Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam staan. "De attractie over de Hollandse Meesters past bij de koers die Madurodam de afgelopen jaren heeft ingezet, om van miniatuurstad te transformeren naar een volwaardig familiepark. Waar de grootse verhalen van Nederland worden verteld door doe-dingen, attracties én miniaturen."
 

De attracties van Madurodam

2015    Hof van Nederland: schuif aan bij de Eerste Vrije Statenvergadering.
2016    Het verhaal van George: het levensverhaal van George Maduro, naamgever én oorlogsheld.
2017    Nieuw Amsterdam: een interactieve familieattractie die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York.
2018    Waterwolf: beleef een zinderende attractie over de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. 
2020    The Flying Dutchman: stap in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland en maak een vlucht die verder gaat dan vliegen.

Link: https://www.madurodam.nl/nl/de-hollandse-meesters?utm_source=persbericht&utm_medium=email&utm_campaign=de+hollandse+meesters&utm_source=Nieuwe%20attractie%20De%20Hollandse%20Meesters%20opent%20deze%20zomer&utm_medium=email&utm_campaign=Pers

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
04/10/23
Exclusief voor leden
Avalon wint Best Rides of the Year
Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
03/10/23
Exclusief voor leden
Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.
02/10/23
CORPUS werkt samen met Oogfonds
Het Oogfonds en educatieve attractie CORPUS, het interactieve reisavontuur door het menselijk lichaam, bundelen hun krachten om het onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken.
27/09/23
Exclusief voor leden
Miljoenste bezoeker voor Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen heeft nu al de miljoenste bezoeker voor 2023 ontvangen. Nog niet eerder kwam het voor dat Safaripark Beekse Bergen zo vroeg in het jaar de miljoenste bezoeker mocht ontvangen.
27/09/23
SnowWorld opent vestiging in Antwerpen
SnowWorld, de marktleider op gebied van indoor sneeuwbanen, is voornemens om de Antwerpse skipiste 'Aspen' over te nemen en om te dopen naar SnowWorld Antwerpen.
26/09/23
Rijksmuseum Amsterdam werkt samen met Disney
Mickey Mouse in het Rijks? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert.
06/09/23
Oude Lijnbaan geopend in Duinrell
Op 5 september heeft attractie- en verblijfspark Duinrell de nieuwste attractie ‘De Oude Lijnbaan’ officieel geopend. In aanwezigheid van Duinrell directeur Philip van Zuylen van Nijevelt en Duinrell mascotte Rick de Kikker werd de feestelijke openingshandeling verricht.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.