Geplaatst op: 22-02-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Schoolkinderen schenken honderd vogelhuisjes aan DierenPark Amersfoort

Schoolkinderen schenken honderd vogelhuisjes aan DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort ontvangt honderd vogelhuisjes van School op de Berg. De basisschool bestaat dit jaar honderd jaar en schenkt daarom de zelfgeschilderde huisjes aan het park dat dit jaar haar 75e verjaardag viert. "Onze leerlingen komen geregeld in het dierenpark en vinden het fantastisch om de inheemse natuur te helpen”, vertelt juf Ans Horst. Een groepje kinderen hangt vandaag het eerste houten huisje op. "Zo snel mogelijk krijgen de 99 andere houten huisjes een passende plek verspreid in het dierenpark”, belooft Clemont Struik, coördinator Veiligheid en Duurzaamheid. Nu het voorjaarszonnetje doorbreekt, dienen de houten huisjes als nestje voor de inheemse vogels. Tegelijkertijd helpen de nestkasten in de bestrijding van de eikenprocessierups.

 

Het eerste vogelhuisje hangt op de Kwetterterp, het deel in het park waar de Nederlandse natuur centraal staat. De houten huisjes worden beschilderd door de leerlingen van de onder- en bovenbouw. DierenPark Amersfoort is heel blij met de genereuze gift van de basisschool. "Wij waarderen de inzet van de kinderen en zijn dankbaar dat deze leerlingen hun steentje bijdragen aan de natuur. Dat moedigen wij als park alleen maar aan”, vertelt Clemont. Uit onderzoek blijkt dat vogels de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups zijn. "Inheemse vogels, zoals de koolmees en de pimpelmees, vinden de rups een lekkere snack. Zo helpen de vogels ons de overlast van de rupsjes te verminderen.” De vogelhuisjes zijn getimmerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nadat de huisjes af waren, kregen alle leerlingen de creatieve opdracht om met stiften en verf de vogelhuisjes te beschilderen. "De kleuren rood en oranje zijn weggelaten, want deze kleuren werken afschrikwekkend voor vogels. En dat willen we natuurlijk niet”, licht Ans toe. 

 

"Het honderdjarig bestaan van onze basisschool leeft bij alle leerkrachten en leerlingen, iedereen is dolenthousiast”, benadrukt Ans. "Het beschilderen en schenken van de huisjes is een van de activiteiten die dit jaar wordt georganiseerd.” Ook DierenPark Amersfoort viert dit jaar feest, want het park bestaat 75 jaar. Het park zet zich in voor natuurbehoud, zowel in de achtertuin en op het schoolplein als buiten de landgrenzen. "De leerlingen van School op de Berg kunnen niet wachten om samen met vader, moeder, opa en oma hun zelfgeschilderde vogelhuisje en de jonge vogels te spotten in Dierenpark Amersfoort”, vertelt Ans. "Wij hopen dat deze actie meerdere kinderen activeert om zich ook in te zetten voor de natuur. Deze kinderen hebben al een heel mooie bijdrage geleverd”, sluit Clemont af.  

 

Link: https://dierenparkamersfoort.nl/kwetterterp/,https://www.youtube.com/watch?v=6I8klVGyDD0

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
04/10/23
Exclusief voor leden
Avalon wint Best Rides of the Year
Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
03/10/23
Exclusief voor leden
Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.
02/10/23
CORPUS werkt samen met Oogfonds
Het Oogfonds en educatieve attractie CORPUS, het interactieve reisavontuur door het menselijk lichaam, bundelen hun krachten om het onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken.
27/09/23
Exclusief voor leden
Miljoenste bezoeker voor Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen heeft nu al de miljoenste bezoeker voor 2023 ontvangen. Nog niet eerder kwam het voor dat Safaripark Beekse Bergen zo vroeg in het jaar de miljoenste bezoeker mocht ontvangen.
27/09/23
SnowWorld opent vestiging in Antwerpen
SnowWorld, de marktleider op gebied van indoor sneeuwbanen, is voornemens om de Antwerpse skipiste 'Aspen' over te nemen en om te dopen naar SnowWorld Antwerpen.
26/09/23
Rijksmuseum Amsterdam werkt samen met Disney
Mickey Mouse in het Rijks? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert.
06/09/23
Oude Lijnbaan geopend in Duinrell
Op 5 september heeft attractie- en verblijfspark Duinrell de nieuwste attractie ‘De Oude Lijnbaan’ officieel geopend. In aanwezigheid van Duinrell directeur Philip van Zuylen van Nijevelt en Duinrell mascotte Rick de Kikker werd de feestelijke openingshandeling verricht.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.