Geplaatst op: 21-02-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Vakantiebeurs voor mensen met beperking aan boord van Vakantieschip

27 februari t/m 4 maart op het Vakantieschip Prins Willem-Alexander

Vakantiebeurs voor mensen met beperking aan boord van Vakantieschip

Van 27 februari t/m 4 maart organiseert het Vakantieschip voor het eerst een Aangepaste Vakantiebeurs voor mensen die minder mobiel zijn, een (lichamelijke) beperking hebben of in een rolstoel zitten. Een vakantie is voor hen vaak niet vanzelfsprekend. Tijdens deze week deelt een geselecteerde groep aanbieders van aangepaste vakanties informatie en inspiratie voor bijvoorbeeld verre reizen, riviercruises of camping trips. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart van Lemmer naar Rotterdam. Zo komt de Aangepaste Vakantiebeurs naar de mensen toe. 

 

Samen met andere aanbieders van aangepaste vakanties organiseert het Vakantieschip de Aangepaste Vakantiebeurs. Aan boord zijn aanwezig: Eelke droomt, De Vrije Vogel, A tot Z reizen, Buitenhof, Buitengewoon Reizen, SailWise en nog veel meer aanbieders. Het aanbod is divers. Zo is er informatie te vinden over verre reizen, een riviercruise of worden er tips gegeven hoe je met een handicap toch kunt kamperen. 

 

Iedereen heeft behoefte aan vakantie 

Mensen die afhankelijk zijn van aanpassingen en niet zo makkelijk aan een vakantie deelnemen, maken tijdens de Vakantiebeurs kennis met verschillende aanbieders. Tijdens de beurs gaan de bezoekers in gesprek met ervaringsdeskundigen en wordt samen gekeken wat nodig is om een droomvakantie mogelijk te maken. John Vierhouten, directeur Vakantieschip Prins Willem-Alexander licht toe: "We dragen met deze Aangepaste Vakantiebeurs bij aan de doelstelling van onze Stichting Varende Recreatie waarbij we vakanties mogelijk maken voor mensen waar dat net wat minder makkelijk voor is. Het is mooi als mensen mee willen met ons Vakantieschip, maar het is nog mooier als mensen met een beperking net als ieder ander de mogelijkheid heeft om keuzes te maken. Vandaar deze Aangepaste Vakantiebeurs aan boord van de Prins Willem-Alexander.” 

 

Toegankelijkheid 

Het Vakantieschip is volledig toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten en minder mobiel zijn. Er zijn brede gangen, liften en aangepaste toiletten. Ook zijn er de hele week vrijwilligers aanwezig die graag een handje helpen als dat nodig is.

Link: https://www.vakantieschip.nl/aangepaste-vakantiebeurs/

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

21/09/23
Exclusief voor leden
Zorgen om lager sportgedrag tijdens Nationale Sportweek
Meestal is de Nationale Sportweek het feest voor gemeenten om de sportinitiatieven te vieren maar nu zijn er zorgen over de terugval in het sportgedrag van de Nederlanders. Het lijkt een lastig te keren trend.
15/09/23
Waterschap De Dommel wil niet opdraaien voor zuiveren festivaldrugs
Het is een bekend probleem: na een festival blijven er vaak resten van drugs achter in het afvalwater. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de waterkwaliteit. Waterschap De Dommel wil af van de festivaldrugs.
12/09/23
Exclusief voor leden
Haags evenement voelt invloed blokkade A12 door Extinction Rebellion
“Kwalijk”, noemt directeur van de Tong Tong Fair Siem Boon de houding van Extinction Rebellion (XR) die de A12 blokkeerde om te demonstreren voor klimaatverbetering. 40 tot 50% minder bezoekers kwamen naar het evenement in Indische sfeer.
07/09/23
Kasteel De Haar mooiste publieke gebouw
Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.
04/09/23
Succesvolle 38e editie van Hiswa te Water
Wederom 30.000 bezoekers op de kades en steigers en ruim 430 boten in het water in de Bataviahaven Lelystad.
01/09/23
Waddencafé over agrotoerisme
Het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale organiseren in september vier Waddencafés voor en door jongeren in Leeuwarden, Holwerd, Warffum en Den Helder. Het eerste Waddencafé over landbouw en agrotoerisme is op 7 september in Leeuwarden.
01/09/23
Voorproefje Culinaire Wadden Weken met 22 nieuwe foodroutes
Dit weekend is de lancering van een nieuwe reeks inspiratiekaarten en culinaire foodroutes in het Waddengebied. De locaties op de routes worden gerund door duurzame ondernemers met aandacht voor het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.
01/09/23
Burgemeester Teunissen opent Archeo fietsroute Gennep
Unieke archeologische fietsroute in Gennep officieel geopend. De route is 32 kilometer lang en leidt langs tien locaties in gemeente Gennep. Fietsers worden tijdens de route begeleid door de Archeo Route Limburg app.

||| Agenda |||

25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 heeft als thema ruimte en wordt op maandag 25 september 2023 gehouden in d...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...