Geplaatst op: 03-02-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Caravana 2023 drukbezocht door kampeerliefhebbers

Caravana 2023 drukbezocht door kampeerliefhebbers

Na 3 jaar stond het WTC Expo in Leeuwarden van 25 - 29 januari 2023 weer vol met campers, caravans, (dak-, voor)tenten, campings en vele kampeertrends en primeurs. Duizenden kampeerliefhebbers wisten hun weg naar het WTC Expo te vinden en enkele dagen waren zelfs helemaal uitverkocht. De organisatie spreekt dan ook van een succesvolle beurs.  

Kamperen is populairder dan ooit 

"Kamperen is en blijft ongekend populair, dat is tijdens Caravana 2023 wel weer gebleken" vertelt beursmanager Sabrina Postma. "In 5 dagen tijd hebben we zowel doorgewinterde kampeerders als nieuwe avonturiers mogen ontvangen en er werd binnen ieder segment een breed aanbod gepresenteerd. Waar de ene bezoeker kwam om kampeerinspiratie op te doen en te oriënteren, kwamen andere bezoekers gericht naar Caravana om de nieuwste kampeermiddelen te ontdekken of om de perfecte vakantiebestemming te vinden. Ook konden ze aansluiten bij diverse presentaties van NKC, ANWB, VAN-Jorn en Cosse Camper Adventures."

 

Bezoekersaantallen voor en na corona

2019: 43.000
2020: 40.000
2023: 40.000

"De kampeerliefhebbers konden een kijkje nemen bij de nieuwste primeurs op kampeergebied. Zo was de eerste elektrische buscamper op Caravana te vinden, de Caravan van het jaar 2023 was present, de robuuste outdoor caravan CamPPass werd voor het eerst aan kamperend Nederland geïntroduceerd en er werd live een buscamper gebouwd. Er was veel aandacht van bezoekers en pers voor deze noviteiten. Ook alle andere deelnemers hebben echt uitgepakt en dit is zeker niet onopgemerkt gebleven. Het was voor de bezoekers dan ook best lastig om de mooiste stand van het jaar te kiezen. Deze prijs is uiteindelijk gewonnen door de ANWB Winkel op Wielen." 

De volgende editie staat in de startblokken  

Met deze succesvolle 61e editie van Caravana net achter de rug kijkt de organisatie alweer vooruit naar de volgende editie. "Er zijn zeker een aantal leerpunten voor volgend jaar" vertelt Sabrina Postma. "Deze editie was kleiner van vloeroppervlak dan dat we gewend waren mede door de nasleep van corona, we streven ernaar om volgende editie weer onze volledige capaciteit te benutten. Dit biedt ook de mogelijkheid om meer kampeeraccessoires en vakantiebestemmingen aan Caravana toe te voegen. We hebben in de wandelgangen vernomen dat hier behoefte aan is." De volgende editie staat van 24 t/m 28 januari 2024 in de agenda en de eerste deelnemers hebben al aangegeven ook hierbij aanwezig te willen zijn.  

 

Trefwoorden: Beurs, kampeertrends

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.