Geplaatst op: 30-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

Meer boekingen van kampeerders

Nieuw elan voor kamperen?

Meer boekingen van kampeerders
Kampeerders boeken bij Vacansoleil opvallend veel bestemmingen in Zuid-Europa.


In de maand januari ontving Vacansoleil een kwart meer boekingen dan in januari 2019. Na de coronajaren constateert de touroperator voor campingvakantie dat Nederland vol inzet op een vakantie op de camping deze zomer. Welke bestemmingen zijn hot? Die kampeerders gaan opvallend vaak ver weg.


"Gemiddeld is het totaal aantal boekingen vanuit heel Europa terug op het niveau van 2019. In Nederland zien we 25% meer boekingen. Volop enthousiasme dus over het aanbod van Vacansoleil, zien wij uit de cijfers”, aldus Jacky Lambert van Vacansoleil. "Op vakantie met eigen vervoer, de vrijheid van een camping met de luxe die iedere vakantieganger zelf kan kiezen, blijkt populair.”


Meer aandacht voor kamperen in Nederland?

De stijging van het aantal reservering vanuit Nederland is opvallend. "In de afgelopen drie jaren gingen minder mensen dan voorheen via ons op campingvakantie, maar dat kwam natuurlijk door corona”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. Het jaar 2019 was qua omzet een zeer goed jaar voor Vacansoleil. "Daarom zijn we ook zo blij met deze cijfers. Het geeft echt aan dat steeds meer Nederlanders voor een camping kiezen.”


Kroatië en Slovenië De boekingen zijn verspreid over de 600 campings van Vacansoleil. In 20 Europese landen zijn accommodaties van Vacansoleil te vinden. En die vakantiegangers gaan niet alleen naar het altijd populaire Frankrijk of Italië. "Wij zien nu dat de Nederlander steeds vaker kiest voor landen als Kroatië en Slovenië. Bestemmingen waar we hele mooie campings op prachtige locaties in de aanbieding hebben, maar waar het prijsniveau ook vriendelijk is”, zegt Lambert.


Kampeerders boeken Italië en Kroatië

Eigen vervoer Door inflatie en de prijsstijgingen in Nederland wordt verondersteld dat de Nederlander de vakantiebestemming juist dichter bij huis zou zoeken. Uit de cijfers van Vacansoleil blijkt dat dit niet het geval is. Lambert: "Onze campings in Italië en Kroatië zijn hartstikke populair. Wij denken dat de vrijheid om er met eigen vervoer naartoe te gaan voor veel Nederlanders de doorslag geeft. Ze zijn bij ons 100% in control. Daarnaast zien we dat de luxe accommodaties uit het aanbod het meest populair zijn.”


Vacansoleil biedt vakanties aan op ruim 600 campings in 20 Europese landen. Als volledig Nederlandse onderneming staat het hoofdkantoor in Eindhoven. Vacansoleil is Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.

Trefwoorden: camping, boeking, Vacansoleil, Europa, trends, bestemming

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/03/23
Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme
Amsterdam start onlineontmoedigingscampagne voor overlasttoeristen. Vooralsnog alleen gericht op Britse mannen van 18 tot 35 jaar maar later in het jaar ook voor overlastgevende bezoekers uit Nederland en andere EU-landen.
30/03/23
Meer jongeren en jong volwassenen naar musea
Nederlandse musea weten in toenemende mate nieuwe en vooral jonge doelgroepen aan zich te binden. Dat is de voorzichtige conclusie die we mogen trekken uit gegevens van de Museumvereniging die het bezoek met de Museumkaart analyseerde.
29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.