Vakantiepark met horecafunctie voor dagrecreatie en buurtbewoners
Combineren van functies voor gasten en de buurt
Mix van horecafunctie voor recreanten, gasten van het park en buurtbewoners. (Foto’s: Roompot)
Nadat in 2021 en 2022 de circa 200 vakantiewoningen al een volledige make-over ondergingen heeft nu ook het centrumgebouw van Roompot Park De Peel in Vlierden (Noord-Brabant) een complete metamorfose afgerond. Opvallend is dat daarbij niet alleen gedacht is aan de parkgasten maar ook aan dagrecreanten en buurtbewoners.
Woordvoerder Baptiste van Outryve van Roompot legt uit dat dit laatste ook te maken heeft met de locatie. "Park De Peel ligt vlak bij de lokale community van Vlierden in Noord-Brabant. De buurtbewoners...
Dit artikel is exclusief voor leden van het NRIT Media Vrijetijdsplatform. Het complete artikel lezen? Log dan in of word lid.
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, innovatie, horeca, centrale voorzieningen, innovatie
|
|
12/09/22
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
|
08/11/21
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
|
07/06/21
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
|
29/05/20
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
|
30/03/20
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
|
|
26/01/23
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
|
16/01/23
Inzicht start met kennis en kennis stoelt op data. Voor inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector staat nu de nieuwste Arbeidsmonitor Gastvrijheidssector online met de nieuwste data.
|
10/01/23
Op de vakbeurs Horecava worden op de eerste dag de innovatie awards uitgereikt. Daarbinnen is de Karel de Vos Award speciaal voor duurzame innovaties in het leven geroepen. Deze keer leek die speciale award overbodig. Bijna alle winnaars betrekken de energie- of klimaatcrisis in hun oplossingen. De overall winnaar ook, het alternatief voor vlees Redefine Meat mocht de grote prijs op het podium ontvangen bij de start van de Horecava 2023.
|
27/12/22
Het vernieuwde congrescentrum (2021) van MECC Maastricht heeft vorige week het BREEAM-NL In Use certificaat, een initiatief van Dutch Green Building Council, met de score ‘very good’ in ontvangst mogen nemen.
|
19/12/22
Otravo heeft uitstel van betaling aangevraagd. Otravo is het bedrijf achter onder meer Vliegtickets.nl en wtc.nl. Afgelopen vrijdag werd de verkoop van tickets stil gelegd.
|
08/12/22
Gelukkig, de inflatie zet een stevige daling. Toch blijven met name de brandstof- en energieprijzen hoog en die beïnvloeden de vrijetijdssector stevig. Opvallend is de trend in deze inflatiegolf dat een verblijf in een bungalowpark nauwelijks duurder werd (1,2%) in de maand november.
|
06/12/22
De omzet in de Nederlandse horeca groeide in het derde kwartaal van 2022 met 21,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. De groei valt zo fors uit omdat er in 2021 nog coronamaatrdegelen waren. De omzet groeide bij bedrijven in de logiesverstrekking sterker (+36,0%) dan bij eet- en drinkgelegenheden (+16,6%).
|
06/12/22
De horeca kampt met grote personeelstekorten. Vaak wordt in de discussie gewezen op jongeren die de horeca tijdens de pandemie hebben verlaten en niet meer terugkeren. Maar is dat ook zo? ABN-AMRO duikt diep in de cijfers en komt met een verrassende conclusie.
|
|