Geplaatst op: 11-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

We dromen weer over lange reizen

We dromen weer over lange reizen
Wellington.


Een droomreis maken staat bij een groot deel van de Nederlanders nog op de bucketlist. Tweederde van de Nederlandse 40-plussers is van plan om nog een keer een droomreis te maken. Bijna niemand vindt zich daarvoor te oud of lichamelijk niet toe in staat.


Dat blijkt uit een onderzoek van TravelEssence, een reisorganisatie gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij werd aan ruim 1100 Nederlanders van 40 jaar en ouder gevraagd of ze ooit nog een droomreis willen maken en hoe die er dan uit zou zien.


Werk, kinderen en reizen? 

Van de ondervraagden is 62 procent van plan zo’n reis te maken. Mannen blijken hierin reislustiger te zijn dan vrouwen. Onder gezinnen met oudere en jongere kinderen staat een droomreis maken bovenaan de bucketlist en willen zelfs acht op de tien huishoudens dat. Werk is geen probleem, want vooral mensen met een fulltime baan denken aan een droomreis, blijkt uit het onderzoek.


"Thuiswerken en technologische ontwikkelingen hebben mensen de ruimte gegeven dat ze langer weg kunnen blijven. Ze kunnen gas terug nemen en buiten de gebaande paden treden om zo meer uit de locaties te halen die ze bezoeken,” aldus Andrew Morten, oprichter van TravelEssence.


Reislustige ouderen

Ruim 86 procent voelt zich vitaal genoeg voor zo’n verre reis. Ook 70-plussers zijn nog vitaal en reislustig genoeg om een droomreis te maken. 31 procent van de 70-plussers vindt zichzelf te oud om nog een droomreis te maken.

TravelEssence biedt reizen aan die mensen meestal maar eens in hun leven maken. Volgens de meeste ondervraagden is een droomreis een reis die meerdere landen en steden aandoet. Zes op de tien ondervraagden zou daarvoor een op maat gemaakte reis boeken en tweederde zou die bij een reisorganisatie boeken. Onder ouderen is dat zeven op de tien reizigers.


"Naarmate mensen volwassen worden, realiseren ze zich wat ze niet weten,” zei Morten. "Ze realiseren zich dat een reisspecialist kennis, unieke ervaringen en verblijfplaatsen heeft die ze zelf gewoon niet kennen. Mensen hebben hun dromen en het is onze taak om deze perfect te realiseren.”

 

Trefwoorden: reizen, bucketlistm vakantie

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/01/23
Nederland boekt zomervakantie weer vanouds op tijd
Het vroegboekgedrag van Nederlandse vakantiegangers is weer ­­­terug op het niveau van voor coron...
26/01/23
Steeds meer mensen gaan er samen tussenuit
Sinds afgelopen zomer ziet Groepen.nl een sterke toename in de vraag naar het verblijf in groepsaccommodaties. Deze trend naar gezamenlijk verblijf zet ook dit jaar (2023) sterk door.
26/01/23
Suncamp introduceert: campingadvies van de CampingGuru
Wil jij alles weten over jouw favoriete camping? Stel je campingvraag dan aan de persoon die echt op de camping is geweest. Vanaf nu is dat mogelijk. Suncamp introduceert de CampingGuru.
18/01/23
Exclusief voor leden
SVR houdt in 2023 weer vakantiebeurzen
Zaterdag 21 januari wordt de eerst consumentenbeurs gehouden van aanbieder in kleinschalige campings Stichting Vrije Recreatie (SVR). “De eerste SVR-vakantiebeurs na de coronaperikelen van de afgelopen jaren,” meldt de organisatie. In de Expo Houten vindt de aftrap plaats van de eerste van een serie van vier SVR-beurzen.
17/01/23
Fors minder bezoek voor Vakantiebeurs, organisatie toch tevreden
De Vakantiebeurs 2023 heeft ruim 65.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er veel minder dan de vorige editie in 2020 toen nog 101.000 bezoekers de beurs bezochten. Ook de vakdag trok met bijna 8.000 reisprofessionals minder bezoek. In 2020 waren dat er nog 12.000. Toch blikt de organisatie tevreden terug.
11/01/23
We dromen weer over lange reizen
Een droomreis maken staat bij een groot deel van de Nederlanders nog op de bucketlist. Tweederde van de Nederlandse 40-plussers is van plan om nog een keer een droomreis te maken. Bijna niemand vindt zich daarvoor te oud of lichamelijk niet toe in staat.
10/01/23
Exclusief voor leden
Meer boekingen Nederlanders voor zomer in vakantieparken EuroParcs
Nederlanders gaan ook dit jaar weer massaal vakantie vieren in eigen land. Het aantal mensen dat begin januari al boekte bij een Nederlandse locatie van keten EuroParcs voor de mei- of zomervakantie is nog nooit zo hoog geweest.
10/01/23
Exclusief voor leden
Sunweb neemt touroperator Atlantis Rejser over
Het reisnieuws lijkt echt los te barsten in de aanloop naar de Vakantiebeurs. De Sunweb Group is op overnamepad en lijft een Deense touroperator in, Atlantis Rejser.