Geplaatst op: 11-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

We dromen weer over lange reizen

We dromen weer over lange reizen
Wellington.


Een droomreis maken staat bij een groot deel van de Nederlanders nog op de bucketlist. Tweederde van de Nederlandse 40-plussers is van plan om nog een keer een droomreis te maken. Bijna niemand vindt zich daarvoor te oud of lichamelijk niet toe in staat.


Dat blijkt uit een onderzoek van TravelEssence, een reisorganisatie gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij werd aan ruim 1100 Nederlanders van 40 jaar en ouder gevraagd of ze ooit nog een droomreis willen maken en hoe die er dan uit zou zien.


Werk, kinderen en reizen? 

Van de ondervraagden is 62 procent van plan zo’n reis te maken. Mannen blijken hierin reislustiger te zijn dan vrouwen. Onder gezinnen met oudere en jongere kinderen staat een droomreis maken bovenaan de bucketlist en willen zelfs acht op de tien huishoudens dat. Werk is geen probleem, want vooral mensen met een fulltime baan denken aan een droomreis, blijkt uit het onderzoek.


"Thuiswerken en technologische ontwikkelingen hebben mensen de ruimte gegeven dat ze langer weg kunnen blijven. Ze kunnen gas terug nemen en buiten de gebaande paden treden om zo meer uit de locaties te halen die ze bezoeken,” aldus Andrew Morten, oprichter van TravelEssence.


Reislustige ouderen

Ruim 86 procent voelt zich vitaal genoeg voor zo’n verre reis. Ook 70-plussers zijn nog vitaal en reislustig genoeg om een droomreis te maken. 31 procent van de 70-plussers vindt zichzelf te oud om nog een droomreis te maken.

TravelEssence biedt reizen aan die mensen meestal maar eens in hun leven maken. Volgens de meeste ondervraagden is een droomreis een reis die meerdere landen en steden aandoet. Zes op de tien ondervraagden zou daarvoor een op maat gemaakte reis boeken en tweederde zou die bij een reisorganisatie boeken. Onder ouderen is dat zeven op de tien reizigers.


"Naarmate mensen volwassen worden, realiseren ze zich wat ze niet weten,” zei Morten. "Ze realiseren zich dat een reisspecialist kennis, unieke ervaringen en verblijfplaatsen heeft die ze zelf gewoon niet kennen. Mensen hebben hun dromen en het is onze taak om deze perfect te realiseren.”

 

Trefwoorden: reizen, bucketlistm vakantie

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...