Geplaatst op: 03-01-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in het jaar 2022 een groot succes geboekt door een recordbedrag te schenken aan natuurbeschermingsprojecten. De stichting heeft 150.000 euro geschonken aan meer dan twintig wereldwijde projecten. Niet eerder was de opbrengst van donaties voor het Wildlife Fund zo hoog. "Met dit mooie bedrag draagt de stichting ook dit jaar weer een steentje bij aan natuurbescherming. DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft het doel om de natuur, en in het bijzonder bedreigde diersoorten, te beschermen”, vertelt Elise van Schaik, projectmedewerker van het Wildlife Fund. 

 

De opbrengst van de donaties wordt verdeeld onder geselecteerde organisaties die een steunaanvraag indienen. "Wij steunen projecten die een investering zijn op lange termijn. Educatie en het betrekken van de lokale bevolking bij de projecten vindt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund essentieel om het resultaat van deze projecten tot een succes te maken”, legt Elise uit. International Rhino Foundation is een van de natuurorganisaties die het afgelopen jaar steun ontving. Mede dankzij deze steun zijn er tien Indische neushoorns verplaatst naar Manas National Park om de gezonde populatie in stand te houden. Een ander project wordt geleid door The Aspinall Foundation in Indonesië. Deze stichting bouwt, mede met hulp van donaties van het Wildlife Fund, een opvanglocatie voor siamangs. "Wij zijn slechts een kleine schakel binnen een groot geheel”, vertelt Elise. "Het is aan de lokale organisaties te danken dat deze natuurbeschermingsprojecten van de grond komen en successen boeken.”

 

Er staan meer dan 26.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN, The International Union for Conservation of Nature. "Sinds 2003 zet hetDierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Met elke euro waar wij natuurbeschermingsprojecten mee kunnen steunen, zijn wij blij”, vertelt Elise. Mede dankzij de Vriendenloterij en donaties van bezoekers van DierenPark Amersfoort aan het Wildlife Fund heeft de stichting het afgelopen jaar 150.000 euro kunnen uitgeven. Bezoekers kunnen zelf hun steentje bijdragen door statiegeldflesjes, oude telefoons of cartridges in te leveren in DierenPark Amersfoort. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan betaalde rondleidingen in het park of een rechtstreekse donatie schenken. 2022 stond in het teken van de eikelmuis, het meest bedreigde knaagdier van Nederland. Komend jaar komt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund in actie om het leefgebied van de luiaard te beschermen door de bomenkap in Colombia tegen te gaan.

 

Link: https://wildlifefund.nl, https://wildlifefund.nl/project/siamang/,https://wildlifefund.nl/project/indische-neushoorn/
Trefwoorden: Donaties, natuurbeschermingsprojecten, natuurbeschermingsorganisaties

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
24/03/23
Veel vernieuwing bij Europa-Park
Op zaterdag 25 maart 2023 opent Europa-Park zijn deuren voor het 49e seizoen met diverse nieuwigheden naast de al aanwezige meer dan 100 attracties en shows. Het Duitse attractiepark het na Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Europa met voor de pandemie bijna 6 miljoen bezoekers per jaar. Wat gaat er veranderen?
23/03/23
Kinderpretpark Julianatoren viert de lente met nieuw evenement; ‘Het Grote Lentefestijn’
Vanaf 2 april opent Kinderpretpark Julianatoren haar poorten en trapt het seizoen af met een nieuw evenement. Het kinderpretpark wordt tijdelijk omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld.
17/03/23
Exclusief voor leden
Tulip Experience geen fotodrukte in tulpenvelden (met video)
Bij Noordwijkerhout is een nieuwe belevenis opgezet voor de bezoekers van de Bollenstreek die komen om de bloemenpracht in het voorjaar te bewonderen. Tulip Experience Amsterdam is een familiebedrijf wat onderdeel is van authentiek bollenbedrijf W.A.M. Pennings. Je krijgt ook een bosje tulpen mee na afloop.
17/03/23
Volop vernieuwingen bij jarig Slagharen
Attractie-en Vakantiepark Slagharen viert haar 60ste verjaardag met veel festiviteiten en nieuwe attracties. Het park ontvangt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. De viering zelf is op 27 mei toen 60 jaar geleden het ponypark voor het eerst open ging.
09/03/23
Exclusief voor leden
Toverland investeert in parkshow Aqua Bellatores
Attractiepark Toverland pakt dit zomerseizoen uit met een grootse nieuwe parkshow: Aqua Bellatores. De show staat in het teken van een strijd tussen goed en kwaad en is gevuld met stunts, spektakel en indrukwekkende watereffecten. Een vloedgolf van maar liefst 10.000 liter water geeft uiteindelijk de doorslag en is uniek in parkshows, meldt Toverland.
27/02/23
Duinrell heeft eigen naam in gebarentaal
Attractie- en verblijfspark Duinrell heeft een primeur: het park heeft een eigen naamgebaar in gebarentaal. Om dit zichtbaar te maken heeft Duinrell samengewerkt met Robin Frings en Tobias de Ronde. Zij delen dit volop op sociale media.