Geplaatst op: 03-01-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in het jaar 2022 een groot succes geboekt door een recordbedrag te schenken aan natuurbeschermingsprojecten. De stichting heeft 150.000 euro geschonken aan meer dan twintig wereldwijde projecten. Niet eerder was de opbrengst van donaties voor het Wildlife Fund zo hoog. "Met dit mooie bedrag draagt de stichting ook dit jaar weer een steentje bij aan natuurbescherming. DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft het doel om de natuur, en in het bijzonder bedreigde diersoorten, te beschermen”, vertelt Elise van Schaik, projectmedewerker van het Wildlife Fund. 

 

De opbrengst van de donaties wordt verdeeld onder geselecteerde organisaties die een steunaanvraag indienen. "Wij steunen projecten die een investering zijn op lange termijn. Educatie en het betrekken van de lokale bevolking bij de projecten vindt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund essentieel om het resultaat van deze projecten tot een succes te maken”, legt Elise uit. International Rhino Foundation is een van de natuurorganisaties die het afgelopen jaar steun ontving. Mede dankzij deze steun zijn er tien Indische neushoorns verplaatst naar Manas National Park om de gezonde populatie in stand te houden. Een ander project wordt geleid door The Aspinall Foundation in Indonesië. Deze stichting bouwt, mede met hulp van donaties van het Wildlife Fund, een opvanglocatie voor siamangs. "Wij zijn slechts een kleine schakel binnen een groot geheel”, vertelt Elise. "Het is aan de lokale organisaties te danken dat deze natuurbeschermingsprojecten van de grond komen en successen boeken.”

 

Er staan meer dan 26.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN, The International Union for Conservation of Nature. "Sinds 2003 zet hetDierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Met elke euro waar wij natuurbeschermingsprojecten mee kunnen steunen, zijn wij blij”, vertelt Elise. Mede dankzij de Vriendenloterij en donaties van bezoekers van DierenPark Amersfoort aan het Wildlife Fund heeft de stichting het afgelopen jaar 150.000 euro kunnen uitgeven. Bezoekers kunnen zelf hun steentje bijdragen door statiegeldflesjes, oude telefoons of cartridges in te leveren in DierenPark Amersfoort. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan betaalde rondleidingen in het park of een rechtstreekse donatie schenken. 2022 stond in het teken van de eikelmuis, het meest bedreigde knaagdier van Nederland. Komend jaar komt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund in actie om het leefgebied van de luiaard te beschermen door de bomenkap in Colombia tegen te gaan.

 

Link: https://wildlifefund.nl, https://wildlifefund.nl/project/siamang/,https://wildlifefund.nl/project/indische-neushoorn/
Trefwoorden: Donaties, natuurbeschermingsprojecten, natuurbeschermingsorganisaties

CELTH
 

||| Nieuws |||

28/02/24
Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica
Voor Europa-Park-bezoekers die graag overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping van het park over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Nieuw is de start van een busverbinding van de camping naar waterpark Rulantica.
26/02/24
Weer jong reuzenpanda voor Ouwehands?
Blijdschap bij Ouwehands Dierenpark, de reuzenpanda is in blijde verwachting. Als de zwangerschap goed gaat kan het nieuwe jong zorgen voor veel bezoekers. De vraag is nu of het tot een echte zwangerschap komt.
23/02/24
Exclusief voor leden
Roken verboden in Walibi Holland
Walibi Holland wordt vanaf 30 maart een rookvrij park. Roken, het gebruik van e-smokers en vapes is daarom alleen toegestaan in de aangewezen rookzones. Het park is daarmee het laatste grote attractiepark dat roken in de ban doet. Hoe hebben andere attractieparken en dierentuinen roken gereguleerd?
22/02/24
Exclusief voor leden
Ouwehands Dierenpak biedt meer entertainment met educatieve doel
Ouwehands Dierenpark biedt dit jaar veel meer edutainment. Het doel met die extra entertainment is om de educatieve doelen van het dierenpark beter te bereiken.
22/02/24
Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin
Dierenrijk in het Brabantse Mierlo is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het park realiseert ook een spannende waterspeeltuin voor de kinderen.
22/02/24
Nieuw themagebied voor DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort opent deze zomer een gloednieuw, groen themagebied: de Chimpanseevallei. Midden tussen de bomen krijgt de huidige chimpanseegroep drie keer meer klim- en bewegingsruimte dan voorheen.
14/02/24
Exclusief voor leden
Rancho Grande in Slagharen krijgt VIP-uitvoering
Momenteel wordt er in Attractie- & Vakantiepark Slagharen hard gewerkt aan de nieuwe moderne lodges, voor 8 personen. Eerder werd de naam bekend. Rancho Grande. Nu wordt ook de VIP-versie gebouwd.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...