Geplaatst op: 02-01-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Oorlogsmuseum Overloon populairst op TikTok

Oorlogsmuseum Overloon populairst op TikTok

Een bijzonder succes voor een relatief klein museum op TikTok. Het Oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon heeft op TikTok de meeste views, maar liefst 9,4 miljoen. Het Rijksmuseum volgt met 4,5 miljoen op een respectabele afstand. Het Stedelijk Museum completeert de Top 3 met 2,2 miljoen views. Volgens het museum levert die belangstelling ook daadwerkelijk bezoek op.

Lars Janssen, bij Oorlogsmuseum Overloon verantwoordelijk voor het TikTok account reageert op LinkedIn verheugd. "Je hoeft niet de meeste bezoekers te trekken of de hoogste naamsbekendheid te hebben om de grootste op TikTok te zijn." Volgens Janssen is TikTok zeker relevant voor het museum. "Uit bezoekersonderzoek blijkt dat mensen ons museum bezoeken omdat ze een filmpje zagen in hun feed." Bijzonder is dat alle de door het museum geplaatste video's educatief zijn. "Educatie is niet saai maar scoort."

Top 10 Nederlandse musea op TikTok


         x 1.000
Oorlogsmuseum Overloon          9.448 
Rijksmuseum          4.463 
Stedelijk Museum          2.192 
NEMO Science Museum          1.748 
Amsterdam Museum          1.283 
Nationaal Militair Museum          1.278 
Luchtvaartmuseum Aviodrome          1.244 
Anne Frank Huis          1.091 
Moco Museum             957 
Museum Het Rembrandthuis             765

Bron: TikTok

Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, musea, sociale media

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
21/11/23
Exclusief voor leden
Budget Erfgoedwet verruimd naar 36,4 miljoen euro voor Fair Pay
Het Fair Pay programma voor eerlijke beloning van cultuurmakers wordt verhoogd naar 36,4 miljoen euro. Op 1 augustus ontstond een stormloop van honderden projecten op de subsidiepot. Makers krijgen vaak geen goede prijs voor hun werk of optreden.
20/11/23
Bijzondere avondvoorstellingen Nationaal Monument Kamp Vught
Dit weekend is in Nationaal Monument Kamp Vught de avondvoorstelling ‘Crossing Time’ in première gegaan. De voorstelling is nu al zo populair dat op elke speelavond extra voorstellingen zijn toegevoegd.
17/11/23
Stemmen bij Aviodrome
Leuke actie van Aviodrome. Aanstaande woensdag kun je met jouw stembiljet gratis het luchtvaarmuseum in Lelystad bezoeken en daar gelijk stemmen voor de Tweede Kamer.
13/11/23
Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas
Gratis deelname voor honderd kinderen aan SintAIRklaas in Aviodrome dankzij samenwerking met Voedselbank Lelystad
10/11/23
3,3 miljoen euro voor projecten erfgoed Zuid-Holland
In 2024 kunnen binnen het maatregelenpakket van de zeven Zuid-Hollandse erfgoedlijnen 68 projecten een subsidie tegemoet zien. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen hiervoor €3,3 miljoen beschikbaar.
31/10/23
Zuid-Holland koopt Natura-2000 Kinderdijk
De provincie Zuid-Holland heeft ca 12,5 hectare grond aangekocht van biologische boerderij en kaasm...