Geplaatst op: 29-12-2022
Auteur: Marc Gerlings

Utrecht Science Park laat zich zien via marathon

Utrecht Science Park laat zich zien via marathon
De marathon op het Utrecht Science Park. Foto: Golazo


Je kunt als destinatie of locatie je op veel verschillende manieren laten zien. Hoe kies je de beste aanpak? Dat hangt af van je dna als locatie. Utrecht Science Park kiest er na de coronaperiode weer voor om als een van de communicatiekansen in te zetten, de marathon.

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park keert in het voorjaar van 2023 terug op de hardloopkalender. De inschrijvingen zijn heropend. Op 21 mei 2023 gaan er verschillende afstanden van start, voor alle type lopers en leeftijden. De start en finish bevinden zich op het Utrecht Science Park.

Het hardloopevenement komt in 2023 met een rijkgevuld programma. Naast de marathonafstand biedt de organisatie ook de Utrecht Science Park Halve Marathon, GenDx ¼ Marathon en de KWF Mini Marathon aan. De Businessteams kunnen deelnemen aan de Businessrun Halve Marathon en ¼ Marathon. Het nieuwe onderdeel, de Studenten Estafette, completeert het loopfeest.

Positionering verbinding met de stad

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verbindt Utrecht Science Park met stad en regio Utrecht. Dit sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘gezond stedelijk leven voor iedereen’. " Als hoofdsponsor stimuleren we het belang van fysiek en mentaal welbevinden en persoonlijke ontmoetingen. Een sportevenement zoals de marathon met start en finish in het Utrecht Science Park draagt daaraan bij", aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park. Hoe groot het Utrecht Science Park is, blijkt uit de volgende getallen en instellingen.

Utrecht Science Park biedt werk aan 30.000 medewerkers en ontvangt 55.000 studenten. Dit is het grootste science park van Nederland. Je vindt op het terrein onder meer Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht en Sportcentrum Olympos.

De organisatie verwelkomt tijdens de 39e editie van de Utrecht Marathon GenDx als nieuwe partner. GenDx, gevestigd op het Utrecht Science Park, verbindt zich tot en met 2025 aan de Utrecht Marathon. GenDx zet zich in om kwaliteit van leven en de overlevingskans van transplantatiepatiënten te verbeteren middels ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve producten voor toepassing in diagnostische laboratoria.


"GenDx weet wat het betekent om als donor het verschil te maken. Daarom ondersteunen wij de Utrecht Marathon. We geloven sterk in het belang van delen. Niet alleen het delen van kennis, maar ook het ondersteunen van goede doelen en initiatieven die onze missie delen. We zijn er trots op dat de kwart marathon van 2023 tot en met 2025 de naam ‘GenDx ¼ Marathon’ zal dragen”, aldus Wietse Mulder PhD, GenDx CEO.

De verbinding met de studenten is belangrijk in de stad en Utrecht Science Park waar veel onderwijsfaciliteiten zijn. Aan de komende marathon wordt een nieuw onderdeel toegevoegd aan het hardloopevenement. De organisatie wil graag de Utrechtse studenten betrekken bij het evenement. Daarom is er speciaal voor studenten een estafette in het leven geroepen. In teams van vier lopen deelnemende studenten de marathonafstand in estafettevorm. Als goed doel is KWF Kankerbestrijding aan het evenement gekoppeld.


Trefwoorden: dmo, marathon, communicatie, evenement

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst
In 75 jaar Beerze Bulten is er heel veel veranderd, maar het park blijft zich ontwikkelen. Van een huuske en een waterpomp op een kale zandvlakte, naar een 5-sterren Vakantiepark met luxe faciliteiten.
26/04/24
Kom naar Buuten in mei
Buuten, een nieuw merk voor het oostelijke natuur- en recreatiegebied in Leeuwarden. Het gebied biedt een scala aan buitenbelevenissen voor toeristen, dagjesmensen en inwoners van Leeuwarden en omgeving en is 365 dagen per jaar toegankelijk.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
11/04/24
NIEUWE ROUTES AMSTEL GOLD RACE 365
Vanaf8 april een nieuwe vierde lus toegevoegd aan de bewegwijzerde routes van de Amstel Gold Race 365 dagen peer jaar te fietsen.
11/04/24
Tilburg, Big Rivers Dordrecht en Utrecht Pride winnaars Nationale Evenementenprijzen
Allereerste Event Impact Award gaat naar Utrecht Pride. Big Rivers ervan door met de hoofdprijs van de Nationale Evenementenprijzen 2024

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...