Geplaatst op: 22-12-2022
Auteur: Marc Gerlings

Formule Winter Wonderland in alle Center Parcs parken

Winterse formule goed doordacht

Formule Winter Wonderland in alle Center Parcs parken
Winter Wonderland aankleding in alle parken Center Parcs. Foto: Center Parcs


De parken van Center Parcs zijn nu helemaal in de winter outfit. Er is een gezamenlijke naam voor de winterse activiteiten, Winter Wonderland. Met veel lichtjes, kleur en programmering zijn de parken internationaal klaar voor de kerst en de kerstvakantie. Park Huttenheugte viert zijn 50-jarig bestaan en de afronding van de renovatie.

De winterprogrammering wordt stevig neergezet, van strategie tot uitvoering. ‘Alle Center Parcs parken in Nederland, België en Frankrijk hebben hun winterjasje weer aan. De fonkelende lichtjes, sfeervol kaarslicht en hartverwarmende geuren en kleuren maken van de winter één groot feest. Zo worden op alle parken speciale winterse ervaringen en workshops aangeboden en kunnen gasten genieten van culinaire arrangementen,’ meldt de keten van vakantieparken.

 

Beleving hoogtepunt voor gasten

Kerstmis en oudejaarsavond zijn voor veel mensen de hoogtepunten van het winterseizoen. Bij Center Parcs kun je met kerst en oud en nieuw je eigen feestmaal maken, in de compleet uitgeruste keuken van je cottage. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de arrangementen in de restaurants of in de cottages. Met nieuwjaar zal er ook een speciaal aftelmoment worden georganiseerd in de parken. Mooi detail voor de sector en dat heeft ook alles te maken met de doelgroep, de parken zijn vuurwerkvrij. "Daardoor een prettige omgeving voor de huisdieren en jonge kinderen,” meldt de woordvoerder. Als je er als gezin bent, wil je ook wat doen.


Kerstactiviteiten

Center Parcs biedt verschillende workshops voor het gehele gezin, die de smaak, de geur en de herinnering aan kerst hebben. Zo kun je je eigen kerstsok maken, een natuurdecoratie knutselen of een winter lekkernij of peperkoekhuisje versieren. Daarbij kunnen de kinderen tijdens een workshop onder het toeziend oog van een professionele kerstelf in de huid kruipen van deze assistenten van de Kerstman.

 

Winter Hotspot in alle parken

De winterse sfeer is vast opgenomen in de programmering. In alle parken zorgt ook de Winter Hotspot voor een fijn en sfeervol verblijf. De Winter Hotspot biedt de mogelijkheid om in de natuur te vertoeven in een gezellige setting. De sfeervolle aankleding van de parken met lichtjes, vuur,  verlichte rendieren heet Winter Wonderland. Zo zijn er vertelmomenten, warme chocolade en een Winter Wonderland Fotospot. Vaak is Winter Wonderland te vinden naast de centrale faciliteiten. Vlakbij kun je vaak een filmpje pikken.

 

Primeur winter Cinema

In de Winter Hotspot is dit jaar voor het eerst ook midden in de natuur een Winter Cinema te vinden. Zo geniet je in de buitenlucht en onder het genot van een warm drankje, van een groot aanbod aan winterse films. De tientallen strandstoelen worden deels beschermd door een open tent.

 

Hoe zit het met de boekingen?

De parken zitten goed vol maar er blijkt nog plek te zijn. "De boekingen voor de kerstvakantie lopen goed door. Maar voor de late beslissers is er zeker her en der nog een plekje te vinden.” Die boodschap is begrijpelijk. Vorige week werd het 50 jarig jubileum gevierd van Center Parcs De Huttenheugte en de afronding van een jaar durende renovatie. De investering in het park bedraagt 35 miljoen euro. Vorig jaar werd nog gerekend met een budget van iets meer dan 30 miljoen euro. Bij die presentatie van de vernieuwde Huttenheugte viel op dat de ambitie er ligt om de bezettingsgraad met enkele procenten te verhogen. In september werd de renovatie van park Kempervennen afgerond (investering 35 miljoen euro). Na die grote renovaties verwachten de investeerders en de directie van Center Parcs dat een hogere bezettingsgraad mogelijk is.

Meer achtergronden over de herlancering van Huttenheugte en de cijfers, vind je in magazine R&T nummer 1 van 2023.

Impressie van Winter Wonderland bij Center Parcs
Trefwoorden: vakantiepark, accommodatie, winter, formule, programmering, investering

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
20/03/24
Veel reisverkeer met Paasweekend
Parijs, Barcelona en Amsterdam zijn de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders tijdens het Paasweekend. Naar Nederland komen vooral Duitsers, Belgen en Italianen. De Fransen volgen op plek 4. Dat ziet Booking.com in haar data.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...