Geplaatst op: 22-12-2022
Auteur: Marc Gerlings

Formule Winter Wonderland in alle Center Parcs parken

Winterse formule goed doordacht

Formule Winter Wonderland in alle Center Parcs parken
Winter Wonderland aankleding in alle parken Center Parcs. Foto: Center Parcs


De parken van Center Parcs zijn nu helemaal in de winter outfit. Er is een gezamenlijke naam voor de winterse activiteiten, Winter Wonderland. Met veel lichtjes, kleur en programmering zijn de parken internationaal klaar voor de kerst en de kerstvakantie. Park Huttenheugte viert zijn 50-jarig bestaan en de afronding van de renovatie.

De winterprogrammering wordt stevig neergezet, van strategie tot uitvoering. ‘Alle Center Parcs parken in Nederland, België en Frankrijk hebben hun winterjasje weer aan. De fonkelende lichtjes, sfeervol kaarslicht en hartverwarmende geuren en kleuren maken van de winter één groot feest. Zo worden op alle parken speciale winterse ervaringen en workshops aangeboden en kunnen gasten genieten van culinaire arrangementen,’ meldt de keten van vakantieparken.

 

Beleving hoogtepunt voor gasten

Kerstmis en oudejaarsavond zijn voor veel mensen de hoogtepunten van het winterseizoen. Bij Center Parcs kun je met kerst en oud en nieuw je eigen feestmaal maken, in de compleet uitgeruste keuken van je cottage. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de arrangementen in de restaurants of in de cottages. Met nieuwjaar zal er ook een speciaal aftelmoment worden georganiseerd in de parken. Mooi detail voor de sector en dat heeft ook alles te maken met de doelgroep, de parken zijn vuurwerkvrij. "Daardoor een prettige omgeving voor de huisdieren en jonge kinderen,” meldt de woordvoerder. Als je er als gezin bent, wil je ook wat doen.


Kerstactiviteiten

Center Parcs biedt verschillende workshops voor het gehele gezin, die de smaak, de geur en de herinnering aan kerst hebben. Zo kun je je eigen kerstsok maken, een natuurdecoratie knutselen of een winter lekkernij of peperkoekhuisje versieren. Daarbij kunnen de kinderen tijdens een workshop onder het toeziend oog van een professionele kerstelf in de huid kruipen van deze assistenten van de Kerstman.

 

Winter Hotspot in alle parken

De winterse sfeer is vast opgenomen in de programmering. In alle parken zorgt ook de Winter Hotspot voor een fijn en sfeervol verblijf. De Winter Hotspot biedt de mogelijkheid om in de natuur te vertoeven in een gezellige setting. De sfeervolle aankleding van de parken met lichtjes, vuur,  verlichte rendieren heet Winter Wonderland. Zo zijn er vertelmomenten, warme chocolade en een Winter Wonderland Fotospot. Vaak is Winter Wonderland te vinden naast de centrale faciliteiten. Vlakbij kun je vaak een filmpje pikken.

 

Primeur winter Cinema

In de Winter Hotspot is dit jaar voor het eerst ook midden in de natuur een Winter Cinema te vinden. Zo geniet je in de buitenlucht en onder het genot van een warm drankje, van een groot aanbod aan winterse films. De tientallen strandstoelen worden deels beschermd door een open tent.

 

Hoe zit het met de boekingen?

De parken zitten goed vol maar er blijkt nog plek te zijn. "De boekingen voor de kerstvakantie lopen goed door. Maar voor de late beslissers is er zeker her en der nog een plekje te vinden.” Die boodschap is begrijpelijk. Vorige week werd het 50 jarig jubileum gevierd van Center Parcs De Huttenheugte en de afronding van een jaar durende renovatie. De investering in het park bedraagt 35 miljoen euro. Vorig jaar werd nog gerekend met een budget van iets meer dan 30 miljoen euro. Bij die presentatie van de vernieuwde Huttenheugte viel op dat de ambitie er ligt om de bezettingsgraad met enkele procenten te verhogen. In september werd de renovatie van park Kempervennen afgerond (investering 35 miljoen euro). Na die grote renovaties verwachten de investeerders en de directie van Center Parcs dat een hogere bezettingsgraad mogelijk is.

Meer achtergronden over de herlancering van Huttenheugte en de cijfers, vind je in magazine R&T nummer 1 van 2023.

Impressie van Winter Wonderland bij Center Parcs
Trefwoorden: vakantiepark, accommodatie, winter, formule, programmering, investering

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Exclusief voor leden
8 gemeenten Achterhoek aan de slag met vitaal maken vakantieparken
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
20/01/23
Exclusief voor leden
Caravan Salon blijft zeker tot 2028 in Düsseldorf
Messe Düsseldorf GmbH en de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD) gaan door met de beurs CARAVAN SALON DÜSSELDORF tot het jaar 2028. De verlenging is vroegtijdig vastgelegd.
18/01/23
Exclusief voor leden
SVR houdt in 2023 weer vakantiebeurzen
Zaterdag 21 januari wordt de eerst consumentenbeurs gehouden van aanbieder in kleinschalige campings Stichting Vrije Recreatie (SVR). “De eerste SVR-vakantiebeurs na de coronaperikelen van de afgelopen jaren,” meldt de organisatie. In de Expo Houten vindt de aftrap plaats van de eerste van een serie van vier SVR-beurzen.
16/01/23
Nieuw inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector
Inzicht start met kennis en kennis stoelt op data. Voor inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector staat nu de nieuwste Arbeidsmonitor Gastvrijheidssector online met de nieuwste data.
13/01/23
Dormio gaat een 30-tal parken van Roompot-Landal kopen
Dormio neemt een dertigtal parken van Roompot en Landal GreenParks over. Dat is noodzakelijk om van de ACM toestemming te krijgen voor het samengaan van Roompot en Landal GreenParks.
12/01/23
De winnaars van de ANWB Camping van het jaar.
De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2023 zijn bekend. In Nederland kon bij Comfortcamping Scheldeoord, Camping De Nesse en Vakantiepark Beerze Bulten de vlag uit.
10/01/23
Exclusief voor leden
Meer boekingen Nederlanders voor zomer in vakantieparken EuroParcs
Nederlanders gaan ook dit jaar weer massaal vakantie vieren in eigen land. Het aantal mensen dat begin januari al boekte bij een Nederlandse locatie van keten EuroParcs voor de mei- of zomervakantie is nog nooit zo hoog geweest.
04/01/23
Nieuwe visuele identiteit voor Center Parcs
Center Parcs Europe heeft een nieuwe merkidentiteit ontwikkeld. Die nieuwe visuele identiteit, met gloednieuw logo, moet het Center Parcs-concept waar mens en natuur zijn verbonden illustreren. De keten wil zich ook meer met lokale gemeenschap verbinden en gasten uitnodigen de regio te ontdekken.