Geplaatst op: 14-12-2022
Auteur: Marc Gerlings

Kerstmarkt Valkenburg in Europese top 10

Kerstmarkt Valkenburg in Europese top 10
Kerstparade door Valkenburg. Foto: Visit Zuid-Limburg.


Kerststad Valkenburg is op de 7de plaats eindigde in de Top 10 van de 20 beste kerstmarkten van Europa. Hiermee laat Valkenburg grote Europese steden als Madrid, Brussel en Praag achter zich.


Het gaat om een online stemming. 22.084 personen stemden op Valkenburg. Een jaar lang mag Kerststad Valkenburg zich in het rijtje scharen van ‘European Best Christmas Markets 2023’. Dat maakt Kerststad Valkenburg ook meteen de ‘Most Beautiful Christmas Market in the Netherlands’. De titels zijn onder meer te danken aan de enige bestemming met ondergrondse kerstmarkten en een kerstparade.  


374.803 reizigers uit 179 landen ter wereld brachten hun stem uit. Het leeuwendeel van de stemmen kwam uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In de Top 3 eindigden op 1. Budapest / 2. Gdansk / 3. Craiova. 

De organisatie is in handen van European Best Destinations die cultuur en toerisme in Europa promoten aan miljoenen reizigers, toeristische professionals en de media om Europa als 1 bestemming wereldwijd weg te zetten.  Deze reiswebsite heeft jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

 

Trefwoorden: kerstmis, kerstmarkt, Valkenburg, Limburg

CELTH
 








||| Nieuws |||

26/07/24
Exclusief voor leden
Toerisme naar Parijs en de Olympische Spelen: Een kritische blik
Terwijl de Olympische Spelen in Parijs vanavondofficieel van start gaan, blijkt dat de stad te maken heeft met lege hotelkamers en een overvloed aan beschikbare tickets voor de wedstrijden. Wat is er aan de hand?
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
15/07/24
Rode Kruis zet 850 vrijwilligers in bij Nijmeegse Vierdaagse
De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement in de wereld maar wat vraagt dat aan organisatie? Rode Kruis meldt dat het 850 vrijwilligers inzet tijdens de 106de Nijmeegse 4Daagse én bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.
05/07/24
Dierenrijk klaar voor de toekomst met nieuwe naam: Eindhoven Zoo
De bekendmaking van de nieuwe naam van Dierenrijk is feestelijk onthuld tijdens de officiële opening van de vernieuwde verblijven van de tijgers en olifanten.
05/07/24
Nieuw: De Noordwijkse Keuken
Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen.
01/07/24
Olympische Spelen drukken vraag naar vliegverkeer op Parijs
Air France en Transavia France hebben momenteel te kampen met druk op de verwachte inkomsten voor het zomerseizoen. Oorzaak zijn de komende Olympische Spelen in Parijs, waarbij het verkeer van en naar de Franse hoofdstad achterblijft bij andere grote Europese steden.
28/06/24
Wat doet het EK Voetbal met de omzet in de Nederlandse horeca?
In de Nederlandse horeca is de impact van het Europees Kampioenschap voetbal duidelijk zichtbaar. Dat ziet ING in haar transactiedata. Maar niet alles is, evenals de wedstrijden, hausanna. Vooral restaurants zien op speeldagen fors minder omzet.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.