Geplaatst op: 30-11-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Alle natte neuzen verzamelen voor het goede doel!

The Big Walk van Hulphond Nederland in 2023 op recreatiegebied Bussloo

Alle natte neuzen verzamelen voor het goede doel!

The Big Walk, de grootste hondenwandeling van Nederland, zal komend jaar plaatsvinden op recreatiegebied Bussloo. Leisurelands en Hulphond Nederland tekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst voor The Big Walk op 10 april 2023. 

Wat een hondenweer!

Op 1 oktober begint elk jaar bij Leisurelands het hondenseizoen. Dat betekent dat honden weer welkom zijn op de geliefde recreatiegebieden en de doglovers parkeerpassen als warme broodjes over de denkbeeldige toonbank vliegen. De afgelopen jaren heeft Leisurelands haar aanbod in deze tijd van het jaar steeds meer gericht op deze trouwe viervoeters en hun baasjes. Wat heeft geresulteerd in een trouwe groep ‘doglovers’ die in veelvoud op de gebieden terug te vinden is.

Kers op de taart

Dit jaar staat het hondenseizoen bij Leisurelands in het teken van de kennismaking met de verschillende gebieden. De meeste hondenbezitters laten hun hond uit bij het recreatiegebied dicht in de buurt, maar Leisurelands biedt meer. Door het organiseren van 7 dogloversactiviteiten gedurende 7 maanden op verschillende gebieden worden de hondenbezitters uitgedaagd ook eens op een van de 19 andere gebieden te gaan kijken. Van een hondenduik in Berendonck tot een hondenspeurtocht in Bussloo. Leisurelands zoekt hierbij actief de samenwerking met andere partijen, want samen ben je sterker dan alleen. Zo ontstond de samenwerking met Stichting Hulphond Nederland, die op zoek was naar een nieuwe locatie voor het evenement The Big Walk. De kers op de taart van de dogloversactiviteiten wordt dus deze mooie samenwerking; The Big Walk op Bussloo.  

Een hulphond biedt perspectief

Met de deelname aan The Big Walk hebben mensen (en honden) niet alleen een hele leuke dag maar steunen ze daarmee ook het goede doel. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan de opleiding van hulphonden bij Hulphond Nederland. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond of middels systemische ervaringsgerichte therapie. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim veertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten.

Trefwoorden: Hondenwandeling, hulphond

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/02/23
Belang recreatieve verbinding meestal onderbelicht
Vaak blijven bij stads- en gebiedsontwikkelingen én bij grote infrastructurele werken de bela...
01/02/23
Kasteel Hoensbroek winnaar Kidsproof musea
Kasteel Hoensbroek (Limburg) is uitgeroepen tot winnaar van de Kidsproof Museum Awards 2023. Daarmee is dit museum het komende jaar hét Kidsproof museum van Nederland. Er zijn 55 Kidsproof musea in Nederland dit jaar.
31/01/23
Exclusief voor leden
Trend: 40% financiering buiten banken om
Wie een beetje oplet in het vakgebied toerisme ziet steeds vaker nieuwe producten en diensten opduiken die op andere manieren de investering bij elkaar sprokkelen dan via de klassieke weg van de bank. Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering reageert op de ontwikkeling.
30/01/23
Werkzaamheden in Wolfheze voor betere balans tussen natuur en recreatie
Voor een betere balans tussen natuur en recreatie start Natuurmonumenten vanaf maandag 13 februari 2...
30/01/23
Van spullen naar ervaringen
ABN AMRO komt met interessante cijfers over de vrijetijdssector uit haar transactiedata. In december 2022 werd ten opzichte van december 2019 na inflatiecorrectie ruim 7% meer door Nederlandse consumenten uitgegeven. In vrijwel alle branches van de vrijetijdssector groeiden de bestedingen. Belangrijkste conclusie is dat voor de Nederlandse consument het opdoen van ervaringen belangrijker is geworden dan het kopen van spullen.
25/01/23
Exclusief voor leden
Toerist ontdekt Vermeers Delft op 12 locaties
Toeristen die van schilderkunst houden komen zeker af op de tentoonstellingen over Vermeer in 2023. Het Rijksmuseum in Amsterdam trekt de meeste aandacht met de grote overzichtstentoonstelling maar in Delft kun je de historie van Vermeer ervaren. Een stadsbrede programmering plus de historische plaatsen hebben grote aantrekkingskracht.
18/01/23
Eindelijk ook landelijk herstel bezoekersaantallen musea
Afgelopen najaar kwamen bij de redactie al vaker positieve bezoekersaantallen door van diverse tentoonstellingen in musea. Het herstel van het bezoekersaantal was in gang gezet. Nu ziet de Museumvereniging landelijk weer groei. Maar de aantallen zitten nog niet op het niveau van 2019 voor de coronacrisis.
16/01/23
Nieuw inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector
Inzicht start met kennis en kennis stoelt op data. Voor inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector staat nu de nieuwste Arbeidsmonitor Gastvrijheidssector online met de nieuwste data.