Geplaatst op: 28-10-2022
Auteur: Peter Bekkering
NRIT

RIU Hotels & Resorts gaat voor kooivrij inkoopbeleid kippeneieren

RIU Hotels & Resorts gaat voor kooivrij inkoopbeleid kippeneieren

RIU Hotels & Resorts, een hotel-brand van TUI met het hoofdkantoor in het Spaanse Mallorca, wil eind 2025 een volledig kooivrij inkoopbeleid voor alle soorten kippeneieren die door RIU hotels over de hele wereld worden gebruikt. RIU Hotels & Resorts heeft 100 accommodaties in meer dan 20 landen. De hotelgroep werkt sinds 2021 samen met dierenbeschermingsorganisatie Humane Society International (HSI) in Mexico.

RIU is niet de eerste hotelketen die deze stap maakt. De afgelopen jaren besloten ook onder meer Accor, Marriott en Meliá Hotels International en de Palladium Hotel Group dezelfde stap te zetten.

Elise Allart, Corporate Engagement Director bij HSI/Europe, is blij met de samenwerking in Mexico. Ze legt uit waarom: "In Europa is er al wetgeving die legbatterijkippen verbiedt. De wetgeving wordt bovendien in 2023 nog strenger. In Mexico en veel andere landen in Midden-Amerika en Azië zijn ze echter nog niet zover. Een van de problemen is daar bovendien dat er voldoende vraagvolume moet zijn zodat het voor producenten aantrekkelijk wordt om over te schakelen op kooivrije kippeneieren. Vandaar dat we ons ook richten op de cateringbranche en de supermarkten om wel aan dat volume te komen.”

De doelstelling van RIU is dat tegen het einde van 2025 100% van de eieren die worden geconsumeerd in alle hotels en in alle producten, afkomstig zijn van kooivrije kippen. RUI gaat samenwerken met deskundige organisaties in het veld, evenals met lokale leveranciers en producenten om het doel te bereiken. Ook zal RIU jaarlijks publiekelijk rapporteren over de voortgang met betrekking tot de volledige naleving van deze verbintenis.

De kooivrije systemen bieden legkippen de ruimte om te lopen en hun natuurlijk gedrag te ontwikkelen. In kooien hebben de legkippen niet genoeg ruimte om vrij te bewegen, hun vleugels uit te strekken, te nestelen of ander fundamenteel gedrag uit te voeren.

Trefwoorden: horeca, hotels, duurzaam toerisme, inkoop, f&b

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
02/05/24
Eerste eigen Airbus Transavia
Transavia verwelkomt vierde schonere en stillere Airbus A321neo, eerste in bezit van luchtvaartmaatschappij zelf
30/04/24
Nederland en Vlaanderen ontwikkelen Wijnstraat
Nederland en Vlaanderen willen vier wijngebieden met elkaar verbinden in een zogenaamde Wijnstraat. De duurzame toeristische beleving staat voorop. Een Europese subsidie moet het project een vliegende start geven.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...