Geplaatst op: 03-10-2022
Auteur: NRIT redactie

4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite

4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Gebruik de juiste trefwoorden.

Als je hier bent, betekent dit waarschijnlijk dat je een beheerder of eigenaar van een vakantiewoning bent met je eigen professionele website. Maar maak je geen zorgen als dat niet het geval is. Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines! 

Vind de juiste trefwoorden

Een zoekmachine scant je bedrijfswebsite op bepaalde zoekwoorden en gebruikt deze informatie om je positie te bepalen. Bedenk op welke termen mensen zouden zoeken als ze een vakantiewoning of B&B bij jou in de buurt zouden zoeken en voeg deze toe aan de inhoud van je website. Weet je niet zeker hoe je de juiste zoekwoorden kunt vinden? Je kunt beginnen met het gebruiken van gratis tools die je helpen belangrijke zoektermen te ontdekken die relevant verkeer naar je website kunnen brengen.

Kies de juiste trefwoorden

Het gebruik van je type woning en locatie kan een goed begin zijn. Bijvoorbeeld ‘bed and breakfast Amsterdam’ of ‘vakantiehuizen in Rotterdam’. Het belangrijkste probleem hier is echter dat deze zoekwoorden waarschijnlijk zeer concurrerend zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat je kunt concurreren met de OTA's die de topposities innemen. Een alternatieve strategie voor je belangrijkste zoekwoorden is om relevante, maar niet zo concurrerende zoekwoorden te kiezen, om zo hoger te scoren voor die specifieke term. Probeer een lage concurrentie en meer specifieke zoekwoorden te targeten. Begin volgens een online marketing bureau met long-tail zoekwoorden, die minimaal drie woorden bevatten en minder zoekvolume hebben. Bijvoorbeeld 'vakantiehuizen huren voor bruiloften'.

Gebruik de juiste titels

Telkens wanneer je iets op Google zoekt, zal je hebben gemerkt dat de resultaten die op de pagina van de zoekmachine worden weergegeven, allemaal (of bijna allemaal) exact dezelfde lay-out hebben. De getoonde resultaten zijn meestal verdeeld in drie delen: een blauwe titel, een groen webadres en een korte grijze beschrijving. De specifieke termen om deze drie elementen te definiëren zijn:

Metatitel
Meta omschrijving
URL

Samen vormen ze het 'fragment'. De metatitel of title-tag is zeker het belangrijkste onderdeel van het fragment, omdat het over het algemeen het deel is dat de aandacht van de gebruiker trekt (of niet!) en het deel waardoor ze op je link boven je concurrentie klikken.

Schrijf een goede metabeschrijving

De metabeschrijving is de korte tekstparagraaf die zichtbaar is onder de titel in zoekresultaten. Het geeft je de mogelijkheid om inhoud aan zoekers te adverteren - laat hen weten waar je pagina over gaat. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs je SEO-ranglijst verhoogt, is het essentieel om bezoekers naar je pagina te trekken. Een relevant fragment op de webpagina-instellingen van je vakantiewoning heeft invloed op de klikfrequentie, aangezien potentiële gasten het zullen gebruiken om te bepalen of ze meer willen weten over je bedrijf.
Trefwoorden: seo, marketing, trefwoorden, optimalisatie, zoekmachine

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/11/22
Exclusief voor leden
Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan nu te duur
De inflatie en stijgende gas- en energieprijzen worden een steeds groter risico voor de horeca. Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan intussen te duur.
23/11/22
Visit Friesland, Kâld Kletske en Sonnema lanceren nieuwe smaaksensatie
Visit Friesland en Kâld Kletske slaan wederom de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuw product. Dat doen ze dit keer in samenwerking met Berenburg producent Sonnema uit Bolsward.
15/11/22
Exclusief voor leden
Nederland volgend jaar in recessie, omzet vrijetijdssector -1%
ABN AMRO verwacht dat Nederland volgend jaar in een lichte recessie terecht komt. Dat heeft ook gevolgen voor de leisure die in totaliteit met 1% zal krimpen. En dat na een jaar waar ondernemers hun omzet flink zagen stijgen door een forse inhaalvraag. Maar ook een jaar waar de kosten flink toenamen. Daarnaast krijgen ondernemers ook te maken met een veranderend bestedingsgedrag van consumenten die vanwege fors stijgende prijzen hun koopkracht zien afnemen. Dat schrijven leisure-experts van ABN AMRO in hun nieuwste Sectorprognose Leisure die daarin per deelsector hun omzetverwachting uitspreken.
14/11/22
Lichte stijging faillissementen
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is voor de tweede maand op rij gestegen. Maar het algemene beeld is dat het aantal faillissementen nog steeds laag is in vergelijking met de jaren voor de coronacrisis.
11/11/22
Exclusief voor leden
Inclusie? Kijk voorbij de groepssamenstelling
In de gastvrijheidssector en ook in de culturele sector speelt sterk de omslag naar meer inclusie. E...
11/11/22
Topzomer voor Nederlands toerisme
Nederlandse logiesaccommodaties hebben in het derde kwartaal van dit jaar een recordaantal gasten ontvangen. Zij hebben daarmee de mindere jaren als gevolg van de pandemie achter zich gelaten. Hoe is de spreekwoordelijke koek over de typen accommodaties en provincies verdeeld?
10/11/22
Exclusief voor leden
10 bedrijven genomineerd voor Beste Leerbedrijf Horeca
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) maakte zojuist de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend. Voor deze wedstrijd, die door de pandemie twee edities heeft overgeslagen, werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd.
04/11/22
Pakken zich donkere wolken samen boven de sector?
Na een prima zomer voor veel vrijetijdssectoren pakken donkere wolken zich samen boven de sector. Dat schrijven de experts van ABN Amro in een nieuwe ‘Stand van de leisure’. Ze zien een laag consumentenvertrouwen, naar boven bijgestelde ramingen voor de inflatie, toenemende faillisementen en zorgen over stijgende kosten. Wat betekent dat voor de toekomst?