Geplaatst op: 03-10-2022
Auteur: NRIT redactie

4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite

4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Gebruik de juiste trefwoorden.

Als je hier bent, betekent dit waarschijnlijk dat je een beheerder of eigenaar van een vakantiewoning bent met je eigen professionele website. Maar maak je geen zorgen als dat niet het geval is. Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines! 

Vind de juiste trefwoorden

Een zoekmachine scant je bedrijfswebsite op bepaalde zoekwoorden en gebruikt deze informatie om je positie te bepalen. Bedenk op welke termen mensen zouden zoeken als ze een vakantiewoning of B&B bij jou in de buurt zouden zoeken en voeg deze toe aan de inhoud van je website. Weet je niet zeker hoe je de juiste zoekwoorden kunt vinden? Je kunt beginnen met het gebruiken van gratis tools die je helpen belangrijke zoektermen te ontdekken die relevant verkeer naar je website kunnen brengen.

Kies de juiste trefwoorden

Het gebruik van je type woning en locatie kan een goed begin zijn. Bijvoorbeeld ‘bed and breakfast Amsterdam’ of ‘vakantiehuizen in Rotterdam’. Het belangrijkste probleem hier is echter dat deze zoekwoorden waarschijnlijk zeer concurrerend zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat je kunt concurreren met de OTA's die de topposities innemen. Een alternatieve strategie voor je belangrijkste zoekwoorden is om relevante, maar niet zo concurrerende zoekwoorden te kiezen, om zo hoger te scoren voor die specifieke term. Probeer een lage concurrentie en meer specifieke zoekwoorden te targeten. Begin volgens een online marketing bureau met long-tail zoekwoorden, die minimaal drie woorden bevatten en minder zoekvolume hebben. Bijvoorbeeld 'vakantiehuizen huren voor bruiloften'.

Gebruik de juiste titels

Telkens wanneer je iets op Google zoekt, zal je hebben gemerkt dat de resultaten die op de pagina van de zoekmachine worden weergegeven, allemaal (of bijna allemaal) exact dezelfde lay-out hebben. De getoonde resultaten zijn meestal verdeeld in drie delen: een blauwe titel, een groen webadres en een korte grijze beschrijving. De specifieke termen om deze drie elementen te definiëren zijn:

Metatitel
Meta omschrijving
URL

Samen vormen ze het 'fragment'. De metatitel of title-tag is zeker het belangrijkste onderdeel van het fragment, omdat het over het algemeen het deel is dat de aandacht van de gebruiker trekt (of niet!) en het deel waardoor ze op je link boven je concurrentie klikken.

Schrijf een goede metabeschrijving

De metabeschrijving is de korte tekstparagraaf die zichtbaar is onder de titel in zoekresultaten. Het geeft je de mogelijkheid om inhoud aan zoekers te adverteren - laat hen weten waar je pagina over gaat. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs je SEO-ranglijst verhoogt, is het essentieel om bezoekers naar je pagina te trekken. Een relevant fragment op de webpagina-instellingen van je vakantiewoning heeft invloed op de klikfrequentie, aangezien potentiële gasten het zullen gebruiken om te bepalen of ze meer willen weten over je bedrijf.
Trefwoorden: seo, marketing, trefwoorden, optimalisatie, zoekmachine

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde boden leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.
28/11/22
Avonturenboerderij Molenwaard werkt samen met Keukenhof
In Keukenhof zijn de tuinmannen druk aan het planten voor seizoen 2023: 5 van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant. Fien & Teun hielpen samen met een aantal kinderen de tuinmannen een handje. In het voorjaar keert het duo van Avonturenboerderij Molenwaard terug naar Keukenhof tijdens de meivakantie.
25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
24/11/22
Allereerste winteropening Walibi
Voor het eerst in zijn geschiedenis is er een winteropening van attractiepark Walibi. Deze kerstvakantie vindt Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland plaats.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Exclusief voor leden
Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan nu te duur
De inflatie en stijgende gas- en energieprijzen worden een steeds groter risico voor de horeca. Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan intussen te duur.