Geplaatst op: 30-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Maandag 10 oktober wordt de 68e editie van BBB Maastricht geopend door twee bijzondere genodigden: Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax gaat in gesprek met de heren over het belang van grensoverschrijdend samenwerken en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. BBB Maastricht vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

 

Maastricht ligt op steenworp afstand van België, wat unieke mogelijkheden met zich meebrengt. Er vindt al veel samenwerking plaats tussen horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied, maar ligt er nog veel meer potentieel. BBB Maastricht gaat zich daarom inzetten om grensoverschrijdend netwerken en ondernemen te stimuleren en België als belangrijk ‘unique selling point’ in te zetten ten behoeve van een succesvolle horecabranche. Na de officiële opening van de beurs wordt een nieuw ‘Made in Belgium’ plein geopend met producten en diensten van Belgische komaf. Deze Belgisch-Nederlandse opening zal op plezante wijze worden geopend door horecaprofessionals Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland en Ludo Geurden, voorzitter Horeca Vlaanderen. Tijdens de opening staat Euregionaal denken centraal, hier zal Dionne Stax de vier heren over interviewen. 

 

BBB Maastricht

De 68e editie van BBB Maastricht, de horecavakbeurs voor Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en professionals vindt plaats van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 in MECC Maastricht. Deze editie presenteert de organisatie een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan horecaproducten en -services en verrassende gerechten en dranken voor elk horecasegment. Horecaprofessionals kunnen zich gratis registreren voor de beurs via de website BBB Maastricht.

Link: https://www.bbbmaastricht.nl
Trefwoorden: Samenwerking, horecavakbeurs

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Visit Friesland, Kâld Kletske en Sonnema lanceren nieuwe smaaksensatie
Visit Friesland en Kâld Kletske slaan wederom de handen ineen voor het ontwikkelen van een nieuw product. Dat doen ze dit keer in samenwerking met Berenburg producent Sonnema uit Bolsward.
21/11/22
Exclusief voor leden
Zwarte Cross biedt innovatie in online kaartverkoop
De Zwarte Cross 2023 raakte in slechts twee uur uitverkocht. Het festival is van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli 2023 in Lichtenvoorde. De organisatie toonde zich innovatief bij het boekingsproces.
15/11/22
Grootste golftoernooi voor vrouwen naar Nederland
Het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt in september 2026 naar Nederland. Op Bernardus Golf in Cromvoirt gaan de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan in de Solheim Cup.
31/10/22
Exclusief voor leden
Financiering voor Grote Poezieprijs
In 2023 wordt De Grote Poëzieprijs tóch uitgereikt. Boskalis springt in de financiële bres en daarmee kan de belangrijkste prijs van het Nederlands taalgebied verder.
27/10/22
De 5 topsprekers van Zet je regio op de kaart 2022
Op donderdag 17 november 2022 organiseert NRIT de workshop 'Zet je regio op de kaart 2022'. 5 topsprekers in 5 kwartier en een mooie netwerklunch. Kom je ook?
25/10/22
Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer.