Geplaatst op: 26-09-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Toerisme Top 2022 in het teken van klimaatneutraal toerisme

Toerisme Top 2022 in het teken van klimaatneutraal toerisme

Vandaag is de jaarlijkse Nationale Toerisme Top. Plaats van handeling voor de vijfde editie is de Floriade in Almere.  Het thema is dit jaar klimaatneutraal toerisme. 

Ruim 600 deelnemers uit de toeristische sector – overheden, ondernemers, kennisinstellingen, DMO’s en branches - komen bijeen in Almere om te praten over de weg naar klimaatneutraal toerisme. Het is de vijfde keer dat deze top wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincies, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland.

Sector aan de slag met verduurzaming

Tijdens de Top wordt het koersdocument 'Op weg naar klimaatneutraal toerisme' gepresenteerd, dat in opdracht van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie de afgelopen maanden is ontwikkeld. Dit document maakt inzichtelijk wat er nodig is om bestemming Nederland te verduurzamen en biedt de basis voor concrete acties en samenwerkingen op weg naar een CO2 neutrale sector.

Programma en sprekers

Ondernemers gaan tijdens de Top in gesprek over de kansen en belemmeringen op het gebied van verduurzaming. Meteoroloog Reinier van de Berg neemt de aanwezigen mee in de urgentie en kansen van klimaatverandering voor bestemming Nederland. Ook Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, levert een bijdrage aan het programma. Zij gaat in op het belang van het mkb - een groot deel van de gastvrijheidssector - voor onze economie en waarom verduurzaming en samenwerking hierin belangrijk is.

Link: https://toerismetop.nbtc.events/page/1124726
Trefwoorden: beleid, toerisme, dagrecreatie, duurzaam toerisme

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
24/11/23
Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven
Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750ste bedrijf In Nederland de Green Key. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.
20/11/23
Rotterdam The Hague Airport versnelt bijmengen duurzame vliegtuigbrandstof
De luchtvaart moet in 2025 verplicht 2% SAF bijmengen tot 6% in 2030. Dit is niet genoeg voor de doelen in het Akkoord Duurzame Luchtvaart. RTHA wil daarom dat er extra bijgemengd wordt en start vervroegd met een ingroeipad van 2% in 2024.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
14/11/23
Dagjournaal dag 1 Recreatie Vakbeurs 2023
Vandaag is de eerste dag van de Recreatie Vakbeurs 2023. NRIT maakt in samenwerking met de beursorganisatie een dagjournaal. In dit eerste journaal Geert Dijks (HISWA-RECRON), een mooie pod, wat licht en geluid betekent voor vakantieparken en waarom moet je kinderen uitdagende speelomgevingen bieden.
14/11/23
Burgers' Zoo wordt stroomproducent
Burgers’ Zoo is ook een stroomproducent geworden. Het park wekt op jaarbasis 700.000 kilowattuur op met zonnepanelen vergelijkbaar met het jaarverbruik van 280 vierpersoonshuishoudens.
08/11/23
Drie Zeeuwse campings verminderden met succes hun waterverbruik
Drie Zeeuwse campings hebben fors op hun waterverbruik bespaard. Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle), Camping Weltevreden (Zoutelande) en Camping Olmenveld (Serooskerke) pasten diverse innovatieve technieken toe en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzocht wat de gasten ervan vonden.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.