Geplaatst op: 21-09-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima

TUI bijna weer op niveau van voor de pandemie, Nederland presteert prima
Foto: TUI

TUI heeft een prima zomer achter de rug. Het bedrijf presenteert in een tussentijds overzicht al enkele bevindingen. In december komt het bedrijf met de jaarcijfers. 

TUI heeft voor haar zomerprogramma in totaal 12,9 miljoen boekingen behaald. De touroperator zit daarmee op 91% van het niveau van 2019 tegen een 18% hogere verkoopprijs. 

Zomervakanties

Voor vakanties met vertrek in de zomermaanden juli en augustus stond TUI alweer op 94% van het niveau van voor de pandemie met 5,3 miljoen klanten. Ten opzichte van 2020 verdubbelde het aantal klanten in de zomermaanden. De Canarische Eilanden, de Balearen, Griekenland en Turkije blijven populaire zomerbestemmingen voor TUI-klanten. In Nederland verwerkte TUI 16% meer boekingen voor met het zomerprogramma ten opzichte van 2019. 

Hotels & Resorts

De 350 TUI Hotels & Resorts hebben een prima zomer achter de rug. De bezettingen waren in  juli en augustus grotendeels in lijn met 2019 tegen hogere tarieven. TUI ziet hierin een bevestiging van de kracht haar geïntegreerde bedrijfsmodel en sterke distributiekracht.

Cruises

Cruises zijn nog aan het herstellen van de pandemie waarbij de bezetting nog achterblijft maar de tarieven op het niveau van 2019 liggen. Er wordt korter voor vertrek geboekt. 

Musement

TUI Musement heeft de verkoop van rondleidingen en activiteiten aanzienlijk verhoogd met 1,2 miljoen tot 6,3 miljoen jaar tot nu toe. Deze divisie profiteert van het vergrote aanbod dat wordt aangeboden in steden en op zon- en strandlocaties. 

Verder maakte TUI bekend dat het na jaren van testen de criteria van de  Global Sustainable Tourism Council (GSTC) voor haar individuele tours en activiteiten in de organisatie kan implementeren. Meer dan 180 tours en activiteiten hebben inmiddels het certificeringsproces  doorlopen.

Link: https://www.tuigroup.com/damfiles/default/tuigroup-15/en/investors/2_News/2022/ir-news/20220920-FY22-Q4-Pre-Close-Trading-Update_final_en.pdf-687617ecf1d25ab7e195efb71822220a.pdf
Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators, boekingen, vakanties

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
22/11/22
Opbrengst vliegbelasting: 69 miljoen euro
In 2021 is 23,2 miljard euro betaald aan milieubelastingen. Dit is 1 miljard meer dan in 2020. Voor het eerst zat daar ook de vliegbelasting in van 7,85 euro per passagier.
22/11/22
Kennis Nederland fietsland exporteren
Tienduizend fietsexperts opleiden en inzetten in landen overal ter wereld. Daarvoor startte staatssecretaris Heijnen op de klimaattop in Egypte een samenwerking met diverse maatschappelijke instellingen en overheden. In veel landen ontbreekt momenteel de kennis en expertise om veilige en comfortabele fietsinfrastructuur aan te leggen. Terwijl dat wel goed is voor het klimaat en de leefbaarheid.
21/11/22
Exclusief voor leden
Groei in F1 reizen naar Abu Dhabi in 2023
Afgelopen weekend vlogen 4.500 racefans met Corendon en Stip Reizen (onderdeel van Corendon) naar Abu Dhabi om de laatste Formule 1-race van dit seizoen te beleven. Voor de Formule 1 was dit de grootste uittocht van Nederlandse racefans naar een race buiten Europa ooit. Het is een groeimarkt en dat leidt tot nieuwe afspraken tussen de touroperator en het circuit.
16/11/22
Air France-KLM zoekt 300 miljoen euro en dat is van invloed op de positie van de Nederlandse staat
Air France-KLM wil 300 miljoen euro ophalen bij investeerders maar de Franse en Nederlandse overheden gaan daar deze keer niet in mee. De investeerders kunnen dat mogelijk later omzetten naar aandelen en daarmee wordt de positie van de Nederlandse en Franse overheid kleiner.
15/11/22
Exclusief voor leden
FlixBus noteert recordaantal passagiers in de zomer van 2022
FlixBus meldt een recordaantal van meer dan 34 miljoen passagiers in het zomerseizoen (Q2/Q3 van 2022) in de 39 landen waar zij actief is. Het aantal passagiers ligt zelfs boven het niveau van vóór de pandemie.
15/11/22
Exclusief voor leden
Nederland volgend jaar in recessie, omzet vrijetijdssector -1%
ABN AMRO verwacht dat Nederland volgend jaar in een lichte recessie terecht komt. Dat heeft ook gevolgen voor de leisure die in totaliteit met 1% zal krimpen. En dat na een jaar waar ondernemers hun omzet flink zagen stijgen door een forse inhaalvraag. Maar ook een jaar waar de kosten flink toenamen. Daarnaast krijgen ondernemers ook te maken met een veranderend bestedingsgedrag van consumenten die vanwege fors stijgende prijzen hun koopkracht zien afnemen. Dat schrijven leisure-experts van ABN AMRO in hun nieuwste Sectorprognose Leisure die daarin per deelsector hun omzetverwachting uitspreken.