Geplaatst op: 14-07-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Nieuw vakantiepark voor Dormio op Hondsrug

Nieuw vakantiepark voor Dormio op Hondsrug

Dormio bouwt in Drenthe op de Hondsrug een nieuw vakantiepark met 70 luxe vrijstaande vakantiewoningen. Op het complex komt ook een hotel, met 70 kamers. Gisteren werd in aanwezigheid van gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe, wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze en Don van Schaik CEO van Dormio Group B.V. het bouwbord onthuld.

Dormio Resort De Hondsrug wordt in de bosrijke omgeving van Gasselte aan de Hunebed Highway gerealiseerd. De kavels zijn ruim van opzet met kronkelende waterpartijen en hoge bomen. De volwassen natuur van de locatie met veel groen is behouden om de omgeving en het oergevoel van de provincie in stand te houden. Op loopafstand van het resort bevindt zich recreatieplas ’t Nije Hemelriek: een helder meer met wit zandstrand.

Veelzijdig aanbod

Het park krijgt met 70 hotelkamers en 70 vrijstaande recreatiewoningen een veelzijdig aanbod. De lifestylewoningen zijn voorzien van ruim terras, barbecue, buitenkachel en pizzaoven. De kidswoningen hebben met een indeling en inrichting afgestemd op kinderen en grenzen aan een speelheuvel. De activewoningen zijn voor gezinnen met oudere kinderen en voorzien van een gamehoek en buitentrampoline. De luxe Wellnesswoningen hebben een (binnen)sauna en bubbelbad in de tuin.

DormioHondsrug

Vleermuizenburcht

Zowel het resort zelf als de huizen zijn ruim opgezet in het bestaande groen tussen kreken. De verschillende typen vakantiewoningen refereren met hun karakteristieke bouwstijl aan hun natuurlijke omgeving in het Drentse land. Een aangelegde vleermuizenburcht maakt deel uit van het complex dat met respect voor de omringende natuur wordt gerealiseerd. Het idee voor de burcht komt voort uit overleg met betrokken buurtbewoners.

DormioHondsrug

Impuls voor lokale werkgelegenheid

Directeur van Dormio Group B.V. Don van Schaik is trots op deze aanwinst en heeft er alle vertrouwen in dat investeerders in recreatief vastgoed belangstelling zullen hebben voor deze unieke locatie: "We reizen weer, maar in de afgelopen coronajaren hebben we juist ook Nederland weer ontdekt en leren waarderen. Dormio Resort De Hondsrug ligt vlakbij ’t Nije Hemelriek, dat ook wel de Malediven van Drenthe wordt genoemd. De vrijstaande woningen op ruime kavels maken het echt tot je eigen plekje en binnen het resort is veel respect en ruimte voor de natuur.” Gedeputeerde Stelpstra verwacht dat het resort een impuls zal geven aan de lokale werkgelegenheid en economische activiteit. Wethouder Luinge voegde daaraan toe dat het resort een waardevolle aanvulling is voor de gemeente Aa en Hunze.

DormioHondsrug
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, Drenthe

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...