Geplaatst op: 01-07-2022
Auteur: Marc Gerlings

Natuurorganisatie en fietsmerk ontwikkelen fietsroute Veluwezoom en IJsselvallei

Natuurorganisatie en fietsmerk ontwikkelen fietsroute Veluwezoom en IJsselvallei

Natuurmonumenten heeft in samenwerking met Gazelle een nieuwe fietsroute ontwikkeld door Nationaal Park Veluwezoom en de IJsselvallei. De route is ruim 30 km lang en zeer gevarieerd.

Gazelle fietsevent 22 mei

De route is op 22 mei officieel geopend tijdens een fietsevent met fietsers uit het hele land. Startpunt was het nieuwe Experience Center van Gazelle in Dieren. Hier kun je de expositie ‘Gazelle vertelt’ bezoeken over de 130-jarige historie van Gazelle, een kijkje nemen in de fietsfabriek en een proefrit maken over de nieuwe testbaan.

Vlak en heuvelachtig

De fietsroute gaat over een vlak parcours bij de IJssel, vervolgens door de heuvels van Nationaal Park Veluwezoom met adembenemend uitzichten en door de natte natuur van natuurgebied Soerense Broek. Onderweg maak je kans Schotse hooglanders, wilde zwijnen of zelfs edelherten zien. 

Partnerschap

De route is door Natuurmonumenten en Gazelle ontwikkeld. Samen maken ze zich samen sterk voor bescherming en beleving van de natuur in Nederland. Gazelle als producent van fietsen, Natuurmonumenten als beschermer en beheerder van natuur.
Trefwoorden: natuur, natuurorganisatie, fiets, fietsmerk, experience, samenwerking

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

02/10/23
Exclusief voor leden
Aangrijpende klankbeleving Panorama Ysselsteyn
Op 13 oktober 2023 start op de Duitse begraafplaats Ysselsteyn, net over de Brabantse grens in Limburg, een aangrijpende klankbeleving genaamd Panorama Ysselsteyn.
29/09/23
Perfect toerisme hangt in Rijksmuseum
In opdracht van het Rijksmuseum fotografeerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 toerisme. De toerismesector draait weer op volle toeren. Reizigers gaan en masse op zoek naar unieke ervaringen. Raji zet het ideale vakantiebeeld neer, volledig escapisme.
29/09/23
Herstel stadsmuur Maastricht
In maart 2019 stortte een gedeelte van de Maastrichtse stadsmuur bij het stadspark in. In 2023 en 2024 wordt de walmuur en het rondeel De Vijf Koppen, het halfronde bolwerk bij de muur, restaureren. Bezoekers krijgen tot die tijd uitleg via bouwdoeken.
27/09/23
Podium- en evenementensector op een kantelpunt
De podium- en evenementensector staat op een kantelpunt op het gebied van duurzaamheid, personeel, innovaties, inclusie, techniek en maatschappelijke impact.
26/09/23
Rijksmuseum Amsterdam werkt samen met Disney
Mickey Mouse in het Rijks? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert.
18/09/23
Exclusief voor leden
Deense ringforten UNESCO werelderfgoed
Vijf historische Deense ringforten uit de Vikingtijd zijn sinds 17 september 2023 opgenomen in de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst.
08/09/23
Strand wordt podium voor ode aan Escher
In de avonden van 21 tot en met 24 september zal kunstenaar JesterN, ofwel Alberto Novello, zijn twintig minuten durende kunstervaring BLACKLIGHT X live opvoeren in Scheveningen als ode aan het werk van M. C. Escher.
07/09/23
Kasteel De Haar mooiste publieke gebouw
Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.