Geplaatst op: 16-06-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen

Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen

De alom bekende feestgrot in Valkenburg, bestaat niet meer. Daar waar vele bruidsparen hun huwelijk vierden en menige feestgangers een onvergetelijke tijd hadden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuwe attractie in de grotten van Valkenburg. In opdracht van MergelRijk, waar de attractie onderdeel van wordt, toverde een team van de allerbeste internationale 3D kunstenaars de voormalige feestgrot om tot één groot nieuw feest. Met 3Dkunstwerken, geschilderd op de muren en vloeren van de ondergrondse feestzaal in de mergelgroeve. MergelRijk zet hiermee de eeuwenoude traditie voort van het maken van schilderingen op de wanden van grotten. Maar dan met een nieuwe dimensie.

 

Opening

De eer om als eerste de spectaculaire 3D kunst te mogen aanschouwen, was aan Kevin Rouwette, de kersverse wethouder van o.a. toerisme, recreatie, kunst en cultuur van gemeente Valkenburg aan de Geul. Rouwette beschreef het 3D grotschilderen als een belangrijke aanwinst voor Valkenburg. ‘Toerisme, recreatie, kunst en cultuur komen hier allen samen op een kwalitatief hoogstaand niveau. Precies hetgeen waar de gemeente in haar toekomstvisies op inzet’. 

 

De 3D beleving is enkel door een cameralens waar te nemen, waarmee MergelRijk helemaal inspeelt op de huidige generatie. De generatie waarvan iedereen er voortdurend op uit is om met zijn of haar telefoon de leukste foto’s te schieten en deze meteen te delen op diverse socials. 

 

MergelRijk heeft met deze verandering van feestgrot naar een nieuwe, ‘instagrammable’ attractie, laten zien hoe een eeuwenoude traditie, die hoort bij de grotten, op hedendaagse wijze voortgezet kan worden.

Link: https://mergelrijk.nl
Trefwoorden: Mergelgrot, feestgrot

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/06/22
Sterke Lekdijk met veel recreatie
De werkzaamheden van het infrastructurele project ‘Salmsteke Ontkiemt!’ zijn gestart en duren zeker een jaar. De Lekdijk in de provincie Utrecht wordt over een afstand van 55 km versterkt en dat levert ook veel kansen op voor recreatie.
23/06/22
ZKA en Seinpost treden naar buiten als één merk: Ginder
De afgelopen tien jaar waren ze ‘achter de schermen’ eigenlijk al één organisatie, bureau ZKA en Seinpost. Nu worden de expertises van de twee gespecialiseerde bureaus officieel gebundeld tot één merk.
23/06/22
Exclusief voor leden
 Bezoek aan Floriade valt enorm tegen
Het bezoek aan de Floriade valt enorm tegen. De bezoekersprognose wordt zowat gehalveerd. Dat kost de gemeente Almere weer miljoenen.
22/06/22
Friesland, Drenthe, Zeeland en Noord-Brabant beste fietsprovincies
Het Fietsplatform presenteert de nieuwe Kwaliteitsmonitor. Welke provincies scoren het best?
21/06/22
5 grote religieuze erfgoedlocaties in Limburg altijd te zien door 360 graden tours
Dmo Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vijf iconische religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten middels 360-graden- en audiotours. Het gaat om bekende grote locaties.
17/06/22
Exclusief voor leden
12.000 leerlingen leveren innovatieve ideeën voor Van Gogh Museum
Ruim 12.000 leerlingen van ongeveer 250 scholen zijn door Van Gogh Museum en ASML uitgedaagd om binnen Vakkanjers hun talenten en technologische vaardigheden te ontdekken én in te zetten in de praktijk. Het leverde veel innovatieve en verrassende projecten op.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
Toeristisch aanbod Groningen beter zichtbaar met afspraken over content en regie merk
Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn vandaag 16 juni vastgelegd in het convenant 'Regionale Digitale Ontsluiting'.