Geplaatst op: 16-06-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen

Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen

De alom bekende feestgrot in Valkenburg, bestaat niet meer. Daar waar vele bruidsparen hun huwelijk vierden en menige feestgangers een onvergetelijke tijd hadden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuwe attractie in de grotten van Valkenburg. In opdracht van MergelRijk, waar de attractie onderdeel van wordt, toverde een team van de allerbeste internationale 3D kunstenaars de voormalige feestgrot om tot één groot nieuw feest. Met 3Dkunstwerken, geschilderd op de muren en vloeren van de ondergrondse feestzaal in de mergelgroeve. MergelRijk zet hiermee de eeuwenoude traditie voort van het maken van schilderingen op de wanden van grotten. Maar dan met een nieuwe dimensie.

 

Opening

De eer om als eerste de spectaculaire 3D kunst te mogen aanschouwen, was aan Kevin Rouwette, de kersverse wethouder van o.a. toerisme, recreatie, kunst en cultuur van gemeente Valkenburg aan de Geul. Rouwette beschreef het 3D grotschilderen als een belangrijke aanwinst voor Valkenburg. ‘Toerisme, recreatie, kunst en cultuur komen hier allen samen op een kwalitatief hoogstaand niveau. Precies hetgeen waar de gemeente in haar toekomstvisies op inzet’. 

 

De 3D beleving is enkel door een cameralens waar te nemen, waarmee MergelRijk helemaal inspeelt op de huidige generatie. De generatie waarvan iedereen er voortdurend op uit is om met zijn of haar telefoon de leukste foto’s te schieten en deze meteen te delen op diverse socials. 

 

MergelRijk heeft met deze verandering van feestgrot naar een nieuwe, ‘instagrammable’ attractie, laten zien hoe een eeuwenoude traditie, die hoort bij de grotten, op hedendaagse wijze voortgezet kan worden.

Link: https://mergelrijk.nl
Trefwoorden: Mergelgrot, feestgrot

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

13/07/22
Exclusief voor leden
1 miljoen sociale koekjes voor Landal-gasten
Landal GreenParks gaat op 15 van zijn vakantieparken de allerlekkerste koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten geserveerd krijgen bij hun warme dranken. Er is nog een mogelijk leisure-effect. Het kan ook extra bezoek opleveren aan de drie winkels van De Koekfabriek.
11/07/22
2,7 miljoen euro naar verbetering transferium Veluwe bij station Nunspeet
Het project ‘Masterplan Poort van de Veluwe’ ontvangt een subsidie van € 1.322.873 van de provincie Gelderland en het Rijk. Gemeente Nunspeet trekt € 1.489.696 voor de “Poort van de Veluwe” uit. De plannenmakers willen het huidige transferium in het stationsgebied van Nunspeet aantrekkelijker maken voor de bezoekers van de Veluwe.
07/07/22
627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen
627 touroperators en reisbureaus zijn geselecteerd om deel te nemen aan het SUSTOUR-programma voor t...
04/07/22
Roompot investeert dit jaar 25 miljoen in bestaande parken en verduurzaming
Roompot investeert dit jaar 25 miljoen euro in de kwaliteit en duurzaamheid van het bestaande vakantieaanbod. Er wordt zowel in vakantiewoningen als voorzieningen geïnvesteerd.
30/06/22
Anouk van Eekelen - Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland
Er is een herijkte actieagenda. Vakgenoten kennen de term maar wat valt er onder en wat doe je ermee? We vroegen experts in de gastvrijheidseconomie naar hun mening en deelname. Anouk van Eekelen beet het spits af bij de uitzending ‘Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland’.
16/06/22
Exclusief voor leden
Minister van EZK krijgt vol boodschappenlijstje van Tweede Kamer
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat moet van de Tweede Kamer meer werk maken van toerisme. Waarmee moet ze van de Tweede Kamer aan de slag?
14/06/22
20 voetbalvelden aan asbest verwijderd uit museumgebouw
Voordat de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen echt van start kan gaan, moet alle asbest wor...
10/06/22
Roompot versterkt samen met IVN natuurbeleving op de parken
Roompot gaat samenwerken met IVN Natuureducatie om de natuurbeleving op de parken verder te versterken. In cocreatie zullen ze voor meer natuurbeleving en biodiversiteit op de Roompot vakantielocaties zorgen en activiteiten voor gasten ontwikkelen.