Geplaatst op: 07-06-2022
Auteur: Marc Gerlings

Vernieuwd platform voor evenementen

Vernieuwd platform voor evenementen
Weergave van het dashboard van het vernieuwde platform. Foto: Respons

Respons lanceert Events Insights als nieuw online platform met gedetailleerde informatie over evenementensector. Eigenlijk gaat het om een vernieuwing van de Respons databaseproducten, maar met uitzondering van de data is alles nieuw. 

Respons directeur Lex Kruijver: "De vernieuwing stond al lang op onze planning en door de coronacrisis konden we deze versneld doorvoeren. Tijdens de pandemie is duidelijk geworden dat historische en actuele evenementendata belangrijk zijn voor onze sector.”

Ook grafieken zijn mogelijk

Het nieuwe platform is toegankelijker dan het vorige en ook de performance is sterk verbeterd. Het gebruiksgemak is vergroot onder meer door het toevoegen van functionaliteiten. Daarbij zijn wensen van bestaande gebruikers zoveel mogelijk vervuld. Zo is het zoeken vereenvoudigd. Ook is er een geografisch dashboard toegevoegd. Verder kunnen resultaten op verschillende manieren worden getoond waaronder in grafiekvorm. Deze grafieken kunnen eenvoudig worden gekopieerd. De exportmogelijkheid is gebleven maar werkt eenvoudiger.

Verzamelingen

Ook in de verzamelingen die Respons aanbiedt is wat gewijzigd. Zo zijn festivals en concerten samengevoegd. De onderwerpen sport, beurzen en G50 gemeenten & evenementen zijn gebleven. Abonnees op deze verzamelingen krijgen ook toegang tot de monitor met cijfers en analyses per segment. De Top 100 is vanaf nu alleen via Events Insights toegankelijk. Maar door de uitgebreidere functionaliteiten kan deze op meerdere manieren inzichtelijk worden gemaakt.

Aantrekkelijk aanbieden

Eerder presenteerde Respons de vernieuwing van de monitoren naar een online platform. De Monitor Beurzen en Festivals & Concerten zijn  inmiddels beschikbaar. De Monitor Sportevenementen en G50 Gemeenten & Evenementen volgen spoedig. Ze bevatten cijfers, analyses en trends uit de specifieke segmenten die aantrekkelijk worden aangeboden. Zo zijn tabellen en grafieken dynamisch en is er meer beeldmateriaal. Daarnaast kan er meerdere malen per jaar nieuwe data en actuele analyses worden toegevoegd.
 

VVEM en CLC-VECTA zijn betrokken

Met de vernieuwing sluit Respons aan bij de veranderende wensen en behoeften van de klanten. Ook brancheorganisaties als VVEM en CLC-VECTA zijn betrokken. Daarnaast zijn de producten aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Niet alleen binnen Events Insights en de monitoren maar ook in afgeleide producten zoals maatwerk of API dataleveringen. Lex Kruijver: "Respons heeft een unieke positie als het gaat om evenementendata en -onderzoek. Met de vernieuwingsslag tonen we aan dat we die positie willen versterken. We willen de gegevens ook blijven delen met de partijen binnen de verschillende sectoren van de evenementenbranche”.
Trefwoorden: evenementen, beurzen, data, dashboard, monitor Kruijver

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...