Geplaatst op: 27-05-2022
Auteur: Marc Gerlings

Spannende verhalen in Op vleugels gedragen

Spannende verhalen in Op vleugels gedragen
Cover voor- en achterkant gecombineerd. Foto: Elmar

Harold van der Linden heeft 55 jaar lang aan de stuurknuppel van een vliegtuig gezeten. Vrijwel vanaf de oprichting was hij in dienst van Transavia waardoor hij de groei, en de groeistuipen, van deze luchtvaartmaatschappij van nabij heeft meegemaakt. Op 1 juni overhandigt hij zijn verhalenbundel Gedragen op vleugels aan CEO Transavia Marcel de Nooijer.

Iedereen denkt dat het moderne vliegverkeer tot in de puntjes geregeld is, en die illusie wordt zorgvuldig instandgehouden. Uit de verhalen van Harold van der Linden komt een ander beeld naar voren. Hij kijkt terug op veertig jaar als commercieel piloot en hij gunt de lezers een blik in de cockpit. Nu hij gepensioneerd is deelt hij de verhalen die hij als actieve gezagvoerder beter voor zich kon houden.

Zijn verhalen zijn soms bizar, grappig, zelfs onroerend en vaak ronduit spannend. Altijd zijn ze uit de eerste hand en openhartig opgeschreven. Daarbij valt op dat Van der Linden veel oog heeft voor details en een nuchtere kijk op de luchtvaart. De cover van het boek mag niet onvermeld blijven. Op het eerste gezicht lijkt het een illustratie uit een jongensboek. Maar als je goed kijkt dan zie je Van der Linden als klein jongetje staan, en als oudere heer weglopen, terwijl zo ongeveer alles waarmee hij gevlogen heeft zijn decor vormt.

In dit boek neemt hij zijn lezers mee naar onder andere Vietnam en Mexico, naar Zaïre en Kreta, naar Cuba en naar de VS. Hij vliegt in ‘alles wat vleugels met kleppen’ heeft zoals een Dakota, een Caravelle en uiteraard in heel veel Boeings. En natuurlijk wordt hij geconfronteerd met de wet van Murphy.

Van der Linden biedt met dit boek voor mensen die werken in de luchtvaart veel herkenbare ervaringen. Voor mensen die de luchtvaart slechts kennen als passagier geeft dit boek veel nieuwe en spannende inzichten. En als je het boek uit hebt, dan is je vertrouwen in de luchtvaart en de bemanning alleen maar toegenomen. Een sectie mooie kleurenfoto’s en een verklarende woordenlijst maken het boek 'Op vleugels gedragen' compleet.
Trefwoorden: piloot, vliegen, Transavia

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/06/22
Wisselend beeld bij Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe hebben de Nederlandse vakantieparken het in het voorjaar gedaan en wat zijn de vooruitzichten voor de zomer? Stratecht geeft uit haar boekingsmonitor de antwoorden.
24/06/22
Kabinet beperkt Schiphol
Schiphol mag in de nabije toekomst niet meer dan 440.000 vluchten per jaar afhandelen. Het kabinet wil daarmee de geluidsoverlast aanpakken maar tegelijkertijd de economische functie van Schiphol behouden. De beslissing over de opening van Lelystad Airport wordt niet eerder dan in de zomer van 2024 verwacht.
24/06/22
EuroParcs schenkt huuropbrengsten vakantiehuis aan Esther Vergeer Foundation
Met de overhandiging van de symbolische sleutel aan Lotte, gezinslid van de eerste gasten, werd door...
24/06/22
Center Parcs, Van de Valk en Hutten samen met Summa College in nieuwe hospitality-opleiding
Het Summa College in Eindhoven gaat intensief met het bedrijfsleven samenwerken bij het opleiden van...
23/06/22
ZKA en Seinpost treden naar buiten als één merk: Ginder
De afgelopen tien jaar waren ze ‘achter de schermen’ eigenlijk al één organisatie, bureau ZKA en Seinpost. Nu worden de expertises van de twee gespecialiseerde bureaus officieel gebundeld tot één merk.
23/06/22
Exclusief voor leden
 Bezoek aan Floriade valt enorm tegen
Het bezoek aan de Floriade valt enorm tegen. De bezoekersprognose wordt zowat gehalveerd. Dat kost de gemeente Almere weer miljoenen.
23/06/22
Exclusief voor leden
Sunweb kan alle vakanties door laten gaan
Touroperators die normaliter in de zomer via Schiphol hun gasten laten vertrekken, zijn gedwongen om op andere manieren het reisaanbod aan te bieden. Touroperator Sunweb zegt dat het 99% van de geboekte vakanties door kan laten gaan voor 1% wordt een alternatief gezocht. Ook toekomstig aanbod is verzekerd van vertrek.
23/06/22
Martin Maassen aan de slag bij FACET
Martin Maassen, oud-directeur van RECRON, leek van de radar verdwenen maar is helemaal terug.