Geplaatst op: 25-05-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen

Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen gaat verder onder de naam Lake Resort Beekse Bergen. 

Reden voor de naamswijziging is de verwarring die al snel optreedt met het andere park van Libéma Safari Resort Beekse Bergen waar gasten tussen de dieren slapen. Daarnaast wil Libéma ook de kwaliteitsslag benadrukken die dit park heeft doorgemaakt en daar past een ‘resort’ beter bij.

Nieuwe accommodaties 

De afgelopen maanden zijn onder andere nieuwe cabins en safaritenten geplaatst, sanitairgebouwen opgeknapt, recreatiewoningen gerestyled en is het entreegebied vernieuwd. "We willen dit park naar een hoger niveau tillen zodat beter past bij de visie die we hebben voor Beekse Bergen”, vertelt Beekse Bergen directeur Leentje Lips. "Ook sluit het zo beter aan bij de kwaliteit van de overige parken en kunnen we overal onze gasten de best mogelijke service bieden.”

Divers verblijf en vermaak onder één naam  

Libéma heeft in hetzelfde gebied een safaripark, een speelparadijs, een safariresort, en een bungalowpark en camping.  Daarmee in lijn ligt dat alle parken voortaan nog steviger samengevoegd worden onder de noemer Beekse Bergen. "Er zal veel meer als één merk worden gecommuniceerd en gehandeld", geeft Lips aan. "Met de focus op Beekse Bergen als plek waar alles draait om de beleving met dieren, natuur en actief samen zijn, zowel één dag als meerdere dagen.”

Nieuw centrumgebouw

Tegelijk met de naamswijziging wordt 2 juni het nieuwe centrumgebouw met als naam Ganvie Village  officieel geopend. Net iets minder dan een jaar nadat het oorspronkelijke gebouw afbrandde, kan er weer worden gezwommen, gedineerd en gespeeld. De gastenservice is eveneens naar Ganvie Village verplaatst en er is ook een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten en familiefeesten.  

De stijl van Ganvie Village is gebaseerd op de cultuur van de Ewe, een Afrikaanse bevolkingsgroep die leeft in zowel de binnenlanden als het kustgebied van Ghana, Benin, Nigeria en Togo. Dit is terug te zien in de bouwstijl, kleurkeuzes, patronen en materiaalgebruik. De naam is een verwijzing naar Ganvie Village in Benin, een van de belangrijkste plekken voor de Ewe. De huizen van dit 20.000 inwoners tellende dorp staan allemaal op palen in het water van Lake Nokoué.  

LakeResort
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, dagrecreatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...