Geplaatst op: 25-05-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen

Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen gaat verder onder de naam Lake Resort Beekse Bergen. 

Reden voor de naamswijziging is de verwarring die al snel optreedt met het andere park van Libéma Safari Resort Beekse Bergen waar gasten tussen de dieren slapen. Daarnaast wil Libéma ook de kwaliteitsslag benadrukken die dit park heeft doorgemaakt en daar past een ‘resort’ beter bij.

Nieuwe accommodaties 

De afgelopen maanden zijn onder andere nieuwe cabins en safaritenten geplaatst, sanitairgebouwen opgeknapt, recreatiewoningen gerestyled en is het entreegebied vernieuwd. "We willen dit park naar een hoger niveau tillen zodat beter past bij de visie die we hebben voor Beekse Bergen”, vertelt Beekse Bergen directeur Leentje Lips. "Ook sluit het zo beter aan bij de kwaliteit van de overige parken en kunnen we overal onze gasten de best mogelijke service bieden.”

Divers verblijf en vermaak onder één naam  

Libéma heeft in hetzelfde gebied een safaripark, een speelparadijs, een safariresort, en een bungalowpark en camping.  Daarmee in lijn ligt dat alle parken voortaan nog steviger samengevoegd worden onder de noemer Beekse Bergen. "Er zal veel meer als één merk worden gecommuniceerd en gehandeld", geeft Lips aan. "Met de focus op Beekse Bergen als plek waar alles draait om de beleving met dieren, natuur en actief samen zijn, zowel één dag als meerdere dagen.”

Nieuw centrumgebouw

Tegelijk met de naamswijziging wordt 2 juni het nieuwe centrumgebouw met als naam Ganvie Village  officieel geopend. Net iets minder dan een jaar nadat het oorspronkelijke gebouw afbrandde, kan er weer worden gezwommen, gedineerd en gespeeld. De gastenservice is eveneens naar Ganvie Village verplaatst en er is ook een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten en familiefeesten.  

De stijl van Ganvie Village is gebaseerd op de cultuur van de Ewe, een Afrikaanse bevolkingsgroep die leeft in zowel de binnenlanden als het kustgebied van Ghana, Benin, Nigeria en Togo. Dit is terug te zien in de bouwstijl, kleurkeuzes, patronen en materiaalgebruik. De naam is een verwijzing naar Ganvie Village in Benin, een van de belangrijkste plekken voor de Ewe. De huizen van dit 20.000 inwoners tellende dorp staan allemaal op palen in het water van Lake Nokoué.  

LakeResort
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, dagrecreatie

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/06/22
EuroParcs schenkt huuropbrengsten vakantiehuis aan Esther Vergeer Foundation
Met de overhandiging van de symbolische sleutel aan Lotte, gezinslid van de eerste gasten, werd door...
24/06/22
Center Parcs, Van de Valk en Hutten samen met Summa College in nieuwe hospitality-opleiding
Het Summa College in Eindhoven gaat intensief met het bedrijfsleven samenwerken bij het opleiden van...
23/06/22
Martin Maassen aan de slag bij FACET
Martin Maassen, oud-directeur van RECRON, leek van de radar verdwenen maar is helemaal terug.
20/06/22
Exclusief voor leden
Avonturenhuis Zeewolde officieel open
Zaterdagmiddag 18 juni opende Scouting op spectaculaire wijze het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een lintje knippen past niet zo bij Scouting. Daarom werd er met zo’n 170 scouts uit het hele land en vele partners een enorme kettingreactie gebouwd op het terrein.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
De Telegraaf heeft foute vakantieparken in het vizier
Geen verrassing voor de sector maar wel een vervelende bevestiging deze week in de Telegraaf die uit een nog vertrouwelijk rapport van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland berichtte: De georganiseerde misdaad wast op grote schaal geld wit via vakantieparken.
15/06/22
Manifest tegen het opkopen van vakantieparken
Samen met de Socialistische Partij heeft de Stichting Recreantenrecht en Recreanten in Actie op de L...
13/06/22
Vakantieparken worden gebruikt om geld wit te wassen
olgens De Telegraaf gebruikt de georganiseerde misdaad vakantieparken om onder meer geld wit te wassen. De krant baseert zich op een vertrouwelijk rapport van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland, dat onderzoek doet voor de overheid naar ondermijnende, georganiseerde criminaliteit.