Geplaatst op: 13-05-2022
Auteur: Marc Gerlings

Na debat over toerisme uitvoering concreet maken

Na debat over toerisme uitvoering concreet maken
Minister Adriaansens ging onder meer in op co-financiering van campagnes: \

Het debat over toerisme dat de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat woensdag 11 mei voerde is een voorzichtige stap in de goede richting, aldus brancheorganisatie Destinatie Nederland (i.o.). Er was brede waardering voor de toeristische sector en de toon was constructief. Nu is het zaak dat er scherpte in het beleid en de uitvoering gebracht wordt.

"Goed om te zien dat de Kamerleden en minister Adriaansens oog hadden voor zowel de problemen waarmee de sector wordt geconfronteerd als de kansen die er liggen", aldus Herre Dijkema, directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, woordvoerder namens Destinatie Nederland (i.o). laat dat in zijn reactie op het debat weten aan NRIT. "Ook dat de minister een rol ziet voor de destinatiemanagementorganisaties op het vlak van bestemmingsontwikkeling en spreiding is een belangrijk signaal. Het zegt iets over de positie die wij innemen." 

Gedurende het debat werd er onder andere gepleit voor een herstelplan om de toeristische sector na corona uit het slop te trekken en werd er aandacht gevraagd voor het ontbreken van relevante data. Ook het verduurzamen van de sector kwam ter sprake. Stuk voor stuk onderwerpen die de gezamenlijke toeristische organisaties van groot belang vinden.

Winst maar lange weg te gaan

"Dat deze punten de aandacht van de nationale politiek hebben, is al winst. Het Rijk kan hierin een voortrekkersrol vervullen na zich lange tijd afzijdig te hebben gehouden omdat het vond dat toerisme iets voor de lokale en regionale overheden was", aldus Dijkema. "Wel is er nog een lange weg te gaan want van samenhangend nationaal beleid is nog geen sprake en ook na dit debat is het ons nog niet duidelijk hoe toerisme concreet een volwaardige plek krijgt in het economisch beleid van het kabinet. Hierover blijven wij graag het gesprek aangaan en wij hebben er vertrouwen in dat dit zeker niet de laatste keer was dat De Haag zich over dit belangrijke onderwerp buigt." 

Het artikel met de weergave van het debat van 11 mei 2022: Geen herstelplan voor toerisme wel veel steun voor de sector

Destinatie Nederland

In de brancheorganisatie Destinatie Nederland (i.o.) zijn onder andere verenigd: Rotterdam Partners, Amsterdam & Partners, Utrecht Marketing, Eindhoven365, The Hague & Partners, Marketing Groningen, Dordrecht Marketing & Partners, Marketing Drenthe, MarketingOost, Leiden & Partners, VisitBrabant, Kennisnetwerk Destinatie Nederland, Merk Fryslân, Maastricht Marketing, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Trefwoorden: debat, toerisme, destinatie, management, Herre Dijkema

CELTH
 






||| Nieuws |||

10/04/24
Exclusief voor leden
Grootste sportevenement van Nederland haalt energie sponsor binnen
Budget Energie is dit jaar als sponsor verbonden aan alle Dam tot Dam evenementen van sportorganisat...
10/04/24
VVV Weert opent drie Inspiratiepunten
Vakantiepark Roompot Weerterbergen heeft een VVV-Inspiratiepunt gekregen. VVV Weert heeft al een inspiratiepunt bij Museum W en in juni wordt het inspiratiepunt geopend in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
09/04/24
Je mbo- en hbo-diploma in één traject behalen
De hbo Breda University of Applied Sciences en mbo De Rooi Pannen bieden steeds meer zogenaamde mhbo-trajecten en opleidingsplaatsen aan.
09/04/24
Lakenhal bestaat op 1 mei 150 jaar
Op 1 mei 2024 bestaat Museum De Lakenhal in Leiden 150 jaar: in 1874 werd de oude Laecken-Halle omgedoopt tot stadsmuseum van Leiden en geopend voor het grote publiek.
08/04/24
Elektrische zelfbedieningspont Zuidlaardermeer
In het populaire fietsrondje Zuidlaardermeer in Groningen is door een zelfbedieningspont een volledig rondje om het Zuidlaardermeer mogelijk.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...