Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 12-05-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Vicevoorzitter Europese Commissie en President IUCN Lauweren succesvolle natuurbeschermers

Drie jonge, veelbelovende natuurbeschermers ontvangen vrijdag 13 mei 2022 de Future For Nature Award én 50.000 euro per winnaar

Vicevoorzitter Europese Commissie en President IUCN Lauweren succesvolle natuurbeschermers

Vrijdag 13 mei 2022 ontvangen drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers uit India, Engeland en Brazilië in Koninklijke Burgers' Zoo de Future For Nature Awards. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en de president van IUCN (International Union for the Conservation of Nature) Razan Al Mubarak zijn eregast op deze vijftiende editie van de prijsuitreiking en reiken de prijzen uit. Zij treden als eregast in de voetsporen van Sir David Attenborough, Jane Goodall en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

 

Talentvolle natuurbeschermers uit India, Engeland en Brazilië

Uit meer dan tweehonderdvijftig aanmeldingen vanuit de hele wereld heeft een internationale vakjury drie toegewijde, jonge natuurbeschermers gekozen als winnaars van de Future For Nature Award 2022. De Indiase Tiasa Adhya (35 jaar) brengt mensen samen voor de bescherming van de viskat en het moerasland waar deze unieke soort woont. Haar organisatie is het langst lopende onderzoeks- en natuurbeschermingsproject voor deze soort. De Braziliaan Gabriel Massocato (34 jaar) werkt hard om het reuzengordeldier voor uitsterving te beschermen. Hij traint nieuwe biologen en blust branden, zodat deze soort en het leefgebied blijven bestaan. De Britse Rebecca Cliffe (31 jaar) zet zich al jaren in voor bescherming van de luiaards in Costa Rica. Het is geen makkelijk werk, want deze boombewoners zijn lastig te vinden in het bos door hun camouflage en trage bewegingen. 

 

(Inter)nationale steun voor het natuurbeschermingswerk

Op 13 mei 2022 zijn Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, en Razan Al Mubarak, president van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) eregasten en zullen zij het podium betreden tijdens het Future For Nature Award event. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon, Doutzen Kroes en Frans Lanting. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast.

 

Een jubileumjaar voor Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2022 voor de vijftiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark is één van de hoofdsponsoren van Stichting Future For Nature. Om deze mijlpaal te vieren zijn alle oud-winnaars uitgenodigd om naar Nederland te komen voor een week vol workshops, lezingen en netwerkmogelijkheden, waarmee ze zichzelf en hun natuurbeschermingsprojecten verder kunnen ontwikkelen. Tot slot sluiten ze aan bij de uitreiking op 13 mei, waar de nieuwe winnaars hun prijzen in ontvangst zullen nemen. 

 

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award

Met deze drie nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 45 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders, van wie een aantal in mei ook speciaal naar Nederland komt voor het Award event: 

  • Michiel Hötte (2008), voor zijn werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger. 
  • Maggie Muurmans (2009), voor haar inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië. 
  • Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.
  • Wietse van der Werf (2016), o.a. voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.
  • Tjalle Boorsma (2020), voor zijn toewijding aan het beschermen van de laatste individuen van de blauwkeelara en hun habitat in Bolivia.
Trefwoorden: Jonge natuurbeschermers, aFuture for Nature Award

CELTH



||| Nieuws |||

20/05/25
Exclusief voor leden
Waarom we landgenoten tijdens vakantie vermijden
Hard praten, zeuren over het eten en alleen maar bezig zijn met geld. Maar liefst 69 procent van alle Nederlanders ergert zich tijdens de vakantie aan het gedrag van landgenoten.
19/05/25
Exclusief voor leden
Flexibel arbeidscontract moet meer zekerheid bieden
Werknemers met een flexibel arbeidscontract krijgen meer zekerheid over hun inkomen en hun werktijd. Zo krijgen uitzendkrachten recht op ten minste gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden als reguliere werknemers. Dat staat onder meer in een wetsvoorstel van ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
19/05/25
Wisselend beeld Gelders dagbezoek in meivakantie
In de meivakantie hebben attracties op de Veluwe, in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen meer bezoek ontvangen dan een jaar eerder. Het was wel rustiger in de binnensteden en in de natuur. Er waren meer bezoekers uit andere regio’s.
19/05/25
Exclusief voor leden
Verrassend: treinen goedkoper dan vliegen
Verrassend onderzoek van spaarplatform Raisin dat ziet dat Europese vliegreizen veel duurder zijn dan treinreizen. Een gezin betaalt gemiddeld 62% meer voor het vliegtuig dan met de trein. In 2025 zijn treinreizen in de zomer gemiddeld even duur als in 2024, maar vliegen is 6% duurder geworden. Het maakt wel uit of je met Eurostar of Deutsche Bahn reist.
19/05/25
Biesbosch MuseumEiland verbetert toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers
Biesbosch MuseumEiland heeft nieuwe stappen gezet om het Nationaal Park en het museum toegankelijker te maken voor bezoekers met een fysieke beperking. Ook zijn meer bankjes geplaatst.
19/05/25
Elfteling presenteert 'Prinses op de Erwt' met donkere huiskleur
De Efteling heeft met ‘De Prinses op de Erwt’ haar nieuwste sprookje gepresenteerd. De prinses heeft voor het eerst een donkere huidskleur. Volgens lector storytelling Moniek Hover van de Breda University of Applied Sciences past een dergelijke verandering prima bij het fenomeen sprookje.
19/05/25
Huurauto op vakantie: prijzen sinds 2022 meer dan gehalveerd
De prijzen voor huurauto’s op populaire Europese vakantiebestemmingen zijn in drie jaar tijd met meer dan 50 procent gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie van Enterprise Car Sharing & Rental.
16/05/25
Exclusief voor leden
Taiwan opent toeristisch informatiecentrum in Amsterdam
Met de officiële opening van het Taiwan Tourism Information Center (TTIC) in Amsterdam op 15 mei 2025 zet de Taiwan Tourism Administration (TTA) een grote stap om haar positie op de Nederlandse toeristische markt te versterken.

||| Agenda |||

20/05/25 t/m 22-05-25
20/05/25 t/m 22-05-25: Week van de Self Service
Vanaf 25 juni 2025 verandert de wetgeving rond selfservice-oplossingen ingrijpend door de inwerkingt...
20/05/25
20/05/25 t/m 20-05-25: LDA Kennisdag: Innovatie in data
Op dinsdag 20 mei staat, op de LDA Kennisdag 2025, alles in het teken van innovatie in data&nbs...
26/05/25
26/05/25 t/m 26-05-25: European Sustainable Tourism Mobility Forum 2025
De Breda University of Applied Sciences organiseert in samenwerking met het Ministerie van Infr...
27/05/25
27/05/25 t/m 27-05-25: HZ Changemaker Event
Op dinsdag 27 mei vindt het HZ Changemaker Event plaats. Dan wordt voor de tweede keer de HZ Changem...
24/06/25
24/06/25 t/m 24-06-25: Vakbeurs Vakantiehuis van de Toekomst
Het kennisplatform 'Vakantiehuis van de Toekomst' organiseert op dinsdag 24 juni 2025 de vakbeurs 'V...