Geplaatst op: 04-05-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Feestelijke ingebruikname van geëlektrificeerde boot ‘Jeroen Krabbé’

Feestelijke ingebruikname van geëlektrificeerde boot ‘Jeroen Krabbé’

Na een maandenlange refit keert de ‘Jeroen Krabbé’ boot terug op de Amsterdamse grachten met een elektrische voortstuwing. Om dit te vieren organiseerde Stromma Nederland op maandag 2 mei een feestelijke ingebruikname voor alle betrokkenen, samenwerkende partners en relaties. Niemand minder dan acteur, schilder en regisseur Jeroen Krabbé was aanwezig tijdens het feestelijke event en gaf de uitverkorenen een kijkje aan boord van ‘zijn’ boot.

 

Duurzaamheid bij Stromma

Stromma focust zich met haar strategie op duurzaam toerisme. Stromma’s visie luidt dan ook: Noord-Europa's toonaangevende duurzame producent en aanbieder van tours en activiteiten. Stromma Nederland beschikt over het Green Key certificaat. De belasting voor het milieu wordt waar mogelijk verder beperkt door het toenemende gebruik van elektriciteit ter vervanging van de huidige aardgas en dieselmotoren.

Voor een groot deel is de vloot al elektrisch en de komende tijd zullen de overige boten geëlektrificeerd worden zodat de gehele vloot emissievrij in 2025 door de Amsterdamse grachten zal varen.

 

Refit ‘Jeroen Krabbé’ boot

De ‘Jeroen Krabbé’ is in 2001 gebouwd door de werf Slot B.V. Jachtbouw, toen nog gevestigd in Monnikendam en sinds 2020 gevestigd in Hoorn.
Het was de zesde boot van Stromma voortgestuwd op een CNG-installatie (Compressed Natural Gas).

Met enige vertraging door Corona is in 2021 de refit weer gestart met de ‘Jeroen Krabbé’. De boot is eerst door het team van de technische dienst van Stromma geheel gestript en in september naar de werf Slot B.V. gesleept om daar de boot verder onder handen te nemen.
Na maanden intensief samenwerken met alle betrokken partijen is de boot klaar voor een duurzame toekomst en is de boot voorzien van een elektrische voortstuwings-installatie in samenwerking met E-ship.

De elektromotor wordt gevoed uit een set van 24 lithium ion batterijen waar ongeveer 1,5 dag mee gevaren kan worden.
Daarnaast is het verwarmingssysteem vernieuwd, zijn de ramen gereviseerd, heeft de boot een nieuw ergonomisch dashboard en een nieuw gidsensysteem van Great Guide waarmee de gasten in diverse talen feitjes over Amsterdam kunnen laten beluisteren.

De ‘Krabbé’ heeft een flexibel interieur waardoor de boot voor verschillende evenementen en rondvaarten inzetbaar is. Carola Hoekstra, CEO Stromma Nederland: "We zijn trots op het resultaat en we staan aan de start van de verdere uitbreiding van onze elektrische vloot waardoor onze gasten in Amsterdam een geweldige, geruisloze beleving op het water kunnen ervaren.”

Trefwoorden: Elektrische rondvaartboot

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...