Geplaatst op: 29-04-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Campagne MarketingOost: Avontuurtje in een uurtje

Campagne MarketingOost: Avontuurtje in een uurtje

‘Avontuurtje in een uurtje’ is de opvallende campagneboodschap van MarketingOost. Deze campagne moet Nederlanders ervan bewust maken dat het veelzijdige Overijssel vanaf veel plekken slechts een uur rijden is. MarketingOost zet hiermee het onontdekte aanbod in de etalage om te laten zien dat Overijssel de meest verrassende provincie van Nederland is.

Aanleiding is het feit dat 41% van de Nederlanders hun vakantie nog moet boeken en een bestemming dichtbij door 31% wordt overwogen.

Boodschap met een spannend tintje

Op veel buitenreclame borden prijkt deze week de boodschap ‘Avontuurtje in een uurtje’. Een boodschap met een ‘spannend’ tintje die ervoor moet zorgen dat de consument op het verkeerde been wordt gezet. Want niemand zal direct denken aan Overijssel. En dát is precies wat MarketingOost de Nederlander wil laten ervaren. De perceptie is vaak dat Overijssel ver weg ligt. Terwijl dat in de praktijk niet het geval is. Ook blijkt uit onderzoek dat maar liefst 73% van de Nederlanders vindt dat er in Overijssel nog veel te ontdekken valt (bron: imago-onderzoek 2021, MarketingOost). Dat maakt Overijssel tot een interessante bestemming om de ‘zwevende' boekers te overtuigen om voor een avontuur in Overijssel te kiezen. 

Overijssel populair sinds corona 

Overijssel is, na Utrecht, de provincie die vorig jaar de grootste groei in overnachtingen heeft weten te realiseren (bron: CBS 2021). MarketingOost wil deze groei graag vasthouden en zet daarom in op de laatste reistrends om de last-minute boeker te overtuigen. Dit gebeurt door de nadruk te leggen op het veilig en vertrouwd in Nederland kunnen reizen. Maar ook door in te spelen op de trend betekenisvol reizen, ook wel transformatief reizen genoemd. Shelly van Winden, adviseur Strategie en Onderzoek van MarketingOost constateert: "Mensen willen diepere en betekenisvollere verbindingen ervaren met de plaatsen die ze in 2022 bezoeken. Ze willen weg van de massa, leren van lokale gemeenschappen en het verhaal achter een plek weten.”

On-ontdekt aanbod centraal 

Overijssel speelt in op deze trends door op haar platform VisitOost.nl een campagnepagina in te richten met ‘on-ontdekt’ aanbod. Indrukwekkende luchtfoto's, verdiepende verhalen en micro-avonturen vanuit de lucht moeten de consument aansporen om meer te willen weten over de bestemming. Geertje Oolbekkink, marketingadviseur van MarketingOost licht toe: "Wij claimen in onze positionering dat Overijssel de meest verrassende bestemming van Nederland is. En doen de consument een belofte dat Overijssel je verrijkt. De campagne is voor ons geslaagd als mensen niet alleen denken dat er in Overijssel veel te ontdekken valt, maar het dit jaar ook zelf willen gaan ervaren!"

Link: https://avontuurtjeineenuurtje.nl
Trefwoorden: marketing, dmo's, Overijssel, vakanties, toerisme

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/05/22
Aegean Airlines komt naar Eindhoven Airport
Eindhoven Airport ziet op 23 juni het eerste toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines landen.
19/05/22
Phoenix Awards naar Vacansoleil en Filmcafé
Vacansoleil Camping Holidays heeft tijdens de Big Improvement Day de award gewonnen voor onderneming die zich krachtig heeft hersteld na een moeilijke periode. Het laat ook zien hoe zwaar Vacansoleil leed tijdens de coronajaren. Ook in de tweede categorie won een bedrijf uit de vrijetijdseconomie, het Filmcafe.
18/05/22
Aantal afgesloten reisverzekeringen stijgt hard
ING ziet de reislust duidelijk toenemen. Dit blijkt uit het aantal afgesloten reisverzekeringen in 2...
18/05/22
Unieke receptie en VVV bij Landal de Lommerbergen
Op 17 mei is het nieuwe receptiegebouw geopend van Landal De Lommerbergen. Het is een bijzondere com...
18/05/22
Genomineerde accommodaties bij Bed & Breakfast Nederland voor 2022
Drie bed & breakfasts maken kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland 2022. Er zijn nog 3 categorieën met genomineerde accommodaties.
12/05/22
Nederlander koploper in Europa met digitale vaardigheden
Nederland behoort tot de Europese landen met het grootste aandeel inwoners dat vaardig is in internet-, computer- en softwaregebruik, zogenoemde digitale vaardigheden.
11/05/22
Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug
De verkoop van vakantiewoningen op het nieuwe Dormio Resort De Hondsrug is gestart. Het gaat om een 70-tal vakantiewoningen. Dormio bouwt verschillende woningen voor specifieke doelgroepen.
10/05/22
Boete KLM, Cathay en Singapore voor niet betalen geannuleerde tickets D-reizen
KLM, Cathay Pacific Airways en Singapore Airlines krijgen boetes van respectievelijk € 40.100,-, € 11.800,- en 22.400,-.