Geplaatst op: 28-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Jonge ondernemer (20) lanceert 100% elektrisch camperverhuur bedrijf

Jonge ondernemer (20) lanceert 100% elektrisch camperverhuur bedrijf

Vandaag lanceert de jonge Nederlandse ondernemer Daan van der Ende (20) een nieuwe startup in het verhuren van 100% elektrische campers. Van der Ende is van mening dat in de race naar de energietransitie ook campers hieraan moeten geloven en heeft dan ook ambitieuze plannen om het grootste en modernste elektrisch camperverhuur bedrijf van Nederland te worden.

Camp-e.nl  is de nieuwste startup in de camperbranche. Hiermee probeert Van der Ende de camperbranche te leiden naar een groene toekomst. ”Je kunt duurzaam door heel Europa reizen door een van de volledig elektrische campers te huren via de website. Elektrische campers zijn niet meer de toekomst, ze zijn het heden” aldus Van der Ende.

 

Een andere mindset 

De actieradius van een Camp-e camper is 330 km (WLTP). Dit geeft in de praktijk een actieradius van 250 tot 280 km. "Dit is het beste wat momenteel op de markt is. Het is een stukje mindset, je moet niet verwachten dat je acht uur non-stop naar Zuid-Frankrijk rijdt. Na twee uur moet je vaak toch naar het toilet of wat eten. Perfect om in een halfuurtje 80% bij te laden. Een mooie handigheid hiervoor is dat al onze klanten gratis toegang hebben om Netflix te streamen waar en wanneer ze maar willen.” vertelt Van der Ende.

 

Elektrisch is ook echt 100% elektrisch 

Deze elektrische campers zijn geen hybride. In deze campers kookt men volledig elektrisch. Inductie koken blijft in de camperwereld een stap die velen niet durven te maken, het vereist een grotere elektrische setup. De huishoudaccu laadt constant bij door middel van vier zonnepanelen op het dak, zodat men 's ochtends een eitje kan bakken op groene stroom. Verder is het ook een stuk veiliger dan een gastank aan boord hebben. Van der Ende: "Met een 100% elektrische camper kun je jezelf niet serieus nemen om dan alsnog op gas te koken.”

 

Toekomst 

Dat elektrisch rijden en elektrische auto’s de toekomst zijn, is geen twijfel meer over mogelijk. "Het is tijd voor een nieuw tijdperk. Als je niet schakelt blijf je achter. Jongeren delen steeds meer berichten over reizen en dat zij geen ‘nine-to-five job’ willen. Ze zien de wereld veranderen en willen er wat aan doen. Dit is de manier om die droom op een duurzame manier te vervullen.” vertelt Daan. Om deze missie te behalen bouwt de jonge ondernemer zelf een elektrische bus om tot een elektrische camper, met een ambitieuze verwachting van tien elektrische campers in de zomer van 2023.

Trefwoorden: Electrische camper

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/06/22
Anouk van Eekelen - Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland
Er is een herijkte actieagenda. Vakgenoten kennen de term maar wat valt er onder en wat doe je ermee? We vroegen experts in de gastvrijheidseconomie naar hun mening en deelname. Anouk van Eekelen beet het spits af bij de uitzending ‘Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland’.
16/06/22
Exclusief voor leden
Minister van EZK krijgt vol boodschappenlijstje van Tweede Kamer
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat moet van de Tweede Kamer meer werk maken van toerisme. Waarmee moet ze van de Tweede Kamer aan de slag?
14/06/22
20 voetbalvelden aan asbest verwijderd uit museumgebouw
Voordat de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen echt van start kan gaan, moet alle asbest wor...
10/06/22
Roompot versterkt samen met IVN natuurbeleving op de parken
Roompot gaat samenwerken met IVN Natuureducatie om de natuurbeleving op de parken verder te versterken. In cocreatie zullen ze voor meer natuurbeleving en biodiversiteit op de Roompot vakantielocaties zorgen en activiteiten voor gasten ontwikkelen.
09/06/22
Kritische Harald Buijtendijk bij uitzending Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland.
Vandaag om 12.00 start de uitzending 'Actieagenda boost voor bestemming Nederland'. Daarbij als slotspreker Harald Buijtendijk. Kritisch docent en onderzoek en tegelijkertijd ook actief voor deze agenda.
30/05/22
Proefvluchten vanaf Nederlandse luchthavens met hybride-elektrisch VoltAero vliegtuig
In samenwerking met het Power Up initiatief gaat VoltAero, een Franse producent van elektrisch-hybri...
19/05/22
easyJet herstelt snel van pandemie
Deze zomer vliegt easyJet bijna weer op pré-coronaniveau. De ticketverkoop loopt als een speer, de omzet groeit spectaculair vanuit een diep dal en het verlies loopt scherp terug. Ook rond duurzaamheid maakt de luchtvaartmaatschappij stappen.
18/05/22
Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld
Gedeputeerde Staten heeft het Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld. Tot eind maart kon er een z...