Geplaatst op: 28-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Jonge ondernemer (20) lanceert 100% elektrisch camperverhuur bedrijf

Jonge ondernemer (20) lanceert 100% elektrisch camperverhuur bedrijf

Vandaag lanceert de jonge Nederlandse ondernemer Daan van der Ende (20) een nieuwe startup in het verhuren van 100% elektrische campers. Van der Ende is van mening dat in de race naar de energietransitie ook campers hieraan moeten geloven en heeft dan ook ambitieuze plannen om het grootste en modernste elektrisch camperverhuur bedrijf van Nederland te worden.

Camp-e.nl  is de nieuwste startup in de camperbranche. Hiermee probeert Van der Ende de camperbranche te leiden naar een groene toekomst. ”Je kunt duurzaam door heel Europa reizen door een van de volledig elektrische campers te huren via de website. Elektrische campers zijn niet meer de toekomst, ze zijn het heden” aldus Van der Ende.

 

Een andere mindset 

De actieradius van een Camp-e camper is 330 km (WLTP). Dit geeft in de praktijk een actieradius van 250 tot 280 km. "Dit is het beste wat momenteel op de markt is. Het is een stukje mindset, je moet niet verwachten dat je acht uur non-stop naar Zuid-Frankrijk rijdt. Na twee uur moet je vaak toch naar het toilet of wat eten. Perfect om in een halfuurtje 80% bij te laden. Een mooie handigheid hiervoor is dat al onze klanten gratis toegang hebben om Netflix te streamen waar en wanneer ze maar willen.” vertelt Van der Ende.

 

Elektrisch is ook echt 100% elektrisch 

Deze elektrische campers zijn geen hybride. In deze campers kookt men volledig elektrisch. Inductie koken blijft in de camperwereld een stap die velen niet durven te maken, het vereist een grotere elektrische setup. De huishoudaccu laadt constant bij door middel van vier zonnepanelen op het dak, zodat men 's ochtends een eitje kan bakken op groene stroom. Verder is het ook een stuk veiliger dan een gastank aan boord hebben. Van der Ende: "Met een 100% elektrische camper kun je jezelf niet serieus nemen om dan alsnog op gas te koken.”

 

Toekomst 

Dat elektrisch rijden en elektrische auto’s de toekomst zijn, is geen twijfel meer over mogelijk. "Het is tijd voor een nieuw tijdperk. Als je niet schakelt blijf je achter. Jongeren delen steeds meer berichten over reizen en dat zij geen ‘nine-to-five job’ willen. Ze zien de wereld veranderen en willen er wat aan doen. Dit is de manier om die droom op een duurzame manier te vervullen.” vertelt Daan. Om deze missie te behalen bouwt de jonge ondernemer zelf een elektrische bus om tot een elektrische camper, met een ambitieuze verwachting van tien elektrische campers in de zomer van 2023.

Trefwoorden: Electrische camper

||| Blogs |||

01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/03/23
Klimaatdoelen verder uit zicht
Om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen moet de uitstoot van broeikasgassen onmiddellijk verminderen. Dat is de ongemakkelijke boodschap van het klimaatrapport van het IPCC.
16/03/23
Terugkijken naar de online inspiratiesessie over toeristische ontwikkelingen in de regio
We hadden een mooie online uitzending over toeristische ontwikkelingen in de regio en de stapsteen naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd van 2023 op 20 april.
14/03/23
Exclusief voor leden
Aanvullend klimaatbeleid raakt ook Nederlandse luchtvaart
Het Nederlandse kabinet gaat met de huidige maatregelen de klimaatdoelen niet halen. Dat blijk uit het Interdepartementaal Beleidsonderzoek Klimaat dat het kabinet door een kennisconsortium heeft laten uitvoeren. Er is aanvullend beleid nodig dat is gericht op vraagreductie en de vervanging van fossiele energie door schone energiebronnen. Dat raakt ook de luchtvaart.
10/03/23
Veel bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage
Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
07/03/23
Exclusief voor leden
Je auto delen op weg naar het festival
Een app om die halflege auto op weg naar een festival of evenement te vullen, dat is de gedachte van Marvin Pupping. Dat werd Slinger Match.
01/03/23
Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme
De provincie Noord-Holland verstrekt een ton aan subsidie voor vitale vakantieparken. ‘Omdat ondernemers niet altijd in staat zijn een verduurzamingsslag te maken’. Hoe kan het wel? Op 16 maart zie je dat in de 2e LOTM uitzending.
28/02/23
Eerste Week Duurzame Waterrecreatie 1 tot en met 7 april
Het watersportseizoen 2023 start dit jaar met veel aandacht voor duurzaamheid. Van 1 tot en met 7 april wordt voor de eerste keer de ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ georganiseerd. Tijdens deze actieweek zal er iedere dag aandacht voor een specifiek duurzaam thema op het gebied van waterrecreatie zijn.
27/02/23
EuroVelo 5 in ontwikkeling
De grote fietsroute EuroVelo 5 van Engeland, België, Luxemburg, Duitsland tot aan Rome is volop in ontwikkeling. Afgelopen vrijdag won het Belgische deel de prijs voor fietsroute van 2023. Maar hoe loopt die route? En bij de Belgen is er vaak tweestrijd tussen Vlaanderen en Wallonië maar deze fietsroute loopt slingerend door beide delen.