Geplaatst op: 01-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland
Nederlanders boeken weer vaker vakantiehuizen in het buitenland.
Het grootste deel van de coronamaatregelen is afgeschaft en dat leidt weer tot meer boekingen naar buitenlandse bestemmingen. Die trend is ook te zien in de data van vakantiehuizen van Belvilla. Dat laat ook al een lichte verwachting zien voor de zomervakantie.

De Nederlandse vakantieganger weet ook in het laagseizoen bestemmingen in het buitenland weer te vinden. Gemiddeld 60-65% van de vakantiegangers in het laagseizoen naar het buitenland, meldt Belvilla op basis van haar eigen data. Het bedrijf zet de cijfers voor het komende toeristische seizoen op een rij.

Maart en april
In de maanden maart en april bedraagt het aandeel buitenlandse boekingen 55%. Vorig jaar was dat slechts 27 %. De populairste bestemmingen dit jaar zijn Nederland (40%), België (27%), Denemarken (11%) en Oostenrijk (8%).

Juni
In de populaire maand juni trekt 62% van de vakantiegangers die niet aan schoolvakanties vastzitten naar het buitenland. In 2021 was dat 52%. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn in die periode België (27%), Frankrijk (12%) en Duitsland (7%). 

September
In september blijft voorlopig 40% van de vakantiegangers in Nederland. Vorig jaar was dat iets meer (45%). Naast Nederland zijn ook België (26%) en Frankrijk (12%) populair. 

Zomervakantie 2022

Geen laagseizoen, maar wel hét vakantiemoment voor het gros van de bevolking. Slechts 22% van de reizigers kiest voor een Nederlandse bestemming in de zomervakantie. Vorig jaar was dat nog 36%. Naast Nederland zijn ook België (20%), Frankrijk en Oostenrijk (13%) populair. Daarnaast zijn 5% van de boekingen inmiddels naar Spanje en 3% naar Kroatië dus ook dat begint weer te lopen.
Trefwoorden: vakantie, vakantiehuis, data, onderzoek, boeking

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/06/22
ANWB inspecteert dit jaar volop campings in het buitenland
De ANWB-campinginspecteurs gaan ook deze zomer bijna 2000 aangesloten campings inspecteren in binnen...
23/06/22
Hoge vakantie-intentie onder woningeigenaren
Gaan Nederlanders met de oplopende prijzen nog wel op vakantie? ING onderzocht dat in relatie tot de woonmarkt. Met opmerkelijke uitkomsten
23/06/22
Exclusief voor leden
Vakantie dichterbij door hoge benzineprijs
Vakantiegangers blijven deze zomer dichter bij huis vanwege het coronavirus, de hoge brandstofprijzen en de inflatie. Deze invloeden zijn groot op de beslissingen van vakantiegangers.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
Toeristisch aanbod Groningen beter zichtbaar met afspraken over content en regie merk
Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn vandaag 16 juni vastgelegd in het convenant 'Regionale Digitale Ontsluiting'.
15/06/22
Paleissymposium Toekomst van toerisme
In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond dinsdagavond 14 juni het Paleissymposium plaats. Koning Willem-Alexander was gastheer van het symposium met het thema ‘De toekomst van toerisme’. Prinses Beatrix was eveneens aanwezig.
15/06/22
Logan Landing verkozen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2022’
Bed & Breakfast Logan Landing is woensdag verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2...
14/06/22
Eerste Vakantiekrant Zuid-Limburg uit
De eerste editie van ‘Vakantiekrant Zuid-Limburg’ is een feit. Het is een uitbreiding op het bestaande communicatieaanbod van dmo Visit Zuid-Limburg. De vraag aan deze dmo, waarom nog een krant uitbrengen?