Geplaatst op: 01-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland

Boekingen vakantiehuizen verschuiven weer naar het buitenland
Nederlanders boeken weer vaker vakantiehuizen in het buitenland.
Het grootste deel van de coronamaatregelen is afgeschaft en dat leidt weer tot meer boekingen naar buitenlandse bestemmingen. Die trend is ook te zien in de data van vakantiehuizen van Belvilla. Dat laat ook al een lichte verwachting zien voor de zomervakantie.

De Nederlandse vakantieganger weet ook in het laagseizoen bestemmingen in het buitenland weer te vinden. Gemiddeld 60-65% van de vakantiegangers in het laagseizoen naar het buitenland, meldt Belvilla op basis van haar eigen data. Het bedrijf zet de cijfers voor het komende toeristische seizoen op een rij.

Maart en april
In de maanden maart en april bedraagt het aandeel buitenlandse boekingen 55%. Vorig jaar was dat slechts 27 %. De populairste bestemmingen dit jaar zijn Nederland (40%), België (27%), Denemarken (11%) en Oostenrijk (8%).

Juni
In de populaire maand juni trekt 62% van de vakantiegangers die niet aan schoolvakanties vastzitten naar het buitenland. In 2021 was dat 52%. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn in die periode België (27%), Frankrijk (12%) en Duitsland (7%). 

September
In september blijft voorlopig 40% van de vakantiegangers in Nederland. Vorig jaar was dat iets meer (45%). Naast Nederland zijn ook België (26%) en Frankrijk (12%) populair. 

Zomervakantie 2022

Geen laagseizoen, maar wel hét vakantiemoment voor het gros van de bevolking. Slechts 22% van de reizigers kiest voor een Nederlandse bestemming in de zomervakantie. Vorig jaar was dat nog 36%. Naast Nederland zijn ook België (20%), Frankrijk en Oostenrijk (13%) populair. Daarnaast zijn 5% van de boekingen inmiddels naar Spanje en 3% naar Kroatië dus ook dat begint weer te lopen.
Trefwoorden: vakantie, vakantiehuis, data, onderzoek, boeking

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

08/06/23
Ruim 40.000 vakantiegangers willen proefslapen in Cadzand
Ruim 40.000 mensen schreven zich al in voor een proefslaapweekend op het nieuwe park in het Zeeuwse Cadzand. EuroParcs stelt 40 Beach lodges kosteloos beschikbaar.
07/06/23
Corendon mismatch label voor kleinschalige vakanties
Toeristenreus Corendon en kleinschalige vakanties, dat lijkt een vreemde match. Toch probeert Corendon dat maar het oude label voor dit type vakanties Karin’s Choice wordt ingeruild voor de merknaam By June.
06/06/23
Exclusief voor leden
Tour de France belangrijk voor campings
In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France van 2023 heeft aanbieder van kampeeraccommodaties Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping.
05/06/23
Exclusief voor leden
Reissommen stijgen met paar honderd euro
Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn vakantiegeld dit jaar daadwerkelijk voor de vakantie. Bijna de helft heeft die echter nog niet geboekt, meent boekingssite Zoover op basis van eigen data. Dat kan te maken hebben met de gestegen reissommen, die gemiddeld een paar honderd hoger ligt dan vorig jaar.
01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.
30/05/23
Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer
Het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van Europarcs wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer naast het zwembadgebouw.
26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.