Geplaatst op: 08-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Young professionals in tourism donderdag 10 februari om 12.30

- Van opvallende studenten tot young professionals -

Young professionals in tourism donderdag 10 februari om 12.30
Deze tijd vol veranderingen vraagt veel skills van de jonge generatie werknemers in toerisme- en vrijetijdssector. Hoe kijkt de nieuwe generatie naar de wereld? En wat vraagt het bedrijfsleven van de young professionals? Onderzoek, uitzonderlijke projecten, een lab, en een CEO schetsen een breed beeld van de nieuwe generatie tijdens de online uitzending ‘Young professionals in tourism’ op donderdag 10 februari.

Of je nu manager bent in het bedrijfsleven, student of je ambieert een studie in toerisme, dan wil je weten hoe het zit met de gewenste skills. Je kunt dat zien door op donderdag 10 februari tussen 12.30 en 13.30 de gratis online bijeenkomst Young professionals in tourism te volgen.

1 uur en 6 programmaonderdelen

Zes programmaonderdelen komen aan bod tijdens de uitzending die een uur duurt. Onder meer geven recente voorbeelden en cijfers van Next Tourism Generation Alliance inzicht in competentie- en skillsontwikkeling. Het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam laat de meerwaarde zien van een lab voor studenten én bedrijfsleven. CEO Dick Vulto van Natuurhuisje.nl vertelt over wat het bedrijfsleven zoekt in de nieuwe generatie. Plus hij vraagt een nieuwe competentie van de nieuwe generatie. De bijzondere winst van de UNWTO Students League levert een goed verhaal op over persoonlijke groei. Het gewaagde thema ‘Degrowth’ inspireert om anders te kijken naar toerisme. Dat thema levert ook weer een ontwikkeling op voor HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. Plus het vrijetijdsgedrag van de huidige generatie studenten wordt gepresenteerd. Genoeg redenen voor werkgevers, studenten en leerlingen die zich oriënteren op een studie toerisme om zich in te schrijven. 

De inschrijving is gratis, via www.toerismecongres.nl. We zien je graag op 10 februari om 12.30.

Young professionals in tourism is de derde in de serie van vier inspiratiesessies. Deze online inspiratiesessie wordt mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden en HZ University of Applied Sciences. Partner voor de inspiratiesessies is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.
Trefwoorden: young, professional, hogeschool, inspiratiesessie, trend

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
24/11/23
Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven
Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750ste bedrijf In Nederland de Green Key. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.
20/11/23
Rotterdam The Hague Airport versnelt bijmengen duurzame vliegtuigbrandstof
De luchtvaart moet in 2025 verplicht 2% SAF bijmengen tot 6% in 2030. Dit is niet genoeg voor de doelen in het Akkoord Duurzame Luchtvaart. RTHA wil daarom dat er extra bijgemengd wordt en start vervroegd met een ingroeipad van 2% in 2024.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
14/11/23
Dagjournaal dag 1 Recreatie Vakbeurs 2023
Vandaag is de eerste dag van de Recreatie Vakbeurs 2023. NRIT maakt in samenwerking met de beursorganisatie een dagjournaal. In dit eerste journaal Geert Dijks (HISWA-RECRON), een mooie pod, wat licht en geluid betekent voor vakantieparken en waarom moet je kinderen uitdagende speelomgevingen bieden.
14/11/23
Burgers' Zoo wordt stroomproducent
Burgers’ Zoo is ook een stroomproducent geworden. Het park wekt op jaarbasis 700.000 kilowattuur op met zonnepanelen vergelijkbaar met het jaarverbruik van 280 vierpersoonshuishoudens.
08/11/23
Drie Zeeuwse campings verminderden met succes hun waterverbruik
Drie Zeeuwse campings hebben fors op hun waterverbruik bespaard. Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle), Camping Weltevreden (Zoutelande) en Camping Olmenveld (Serooskerke) pasten diverse innovatieve technieken toe en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzocht wat de gasten ervan vonden.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.