Geplaatst op: 07-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

ANVR reageert furieus op aanscherping van coronamaatregelen van reizigers

ANVR reageert furieus op aanscherping van coronamaatregelen van reizigers
Terwijl de besmettingsgraad in de meeste landen veel lager ligt dan in Nederland en tal van landen om ons heen steeds verder versoepelen, verhoogt onze overheid vandaag voor een aantal landen het risiconiveau. De reisbranche reageert furieus.

Het gaat om de verscherpte quarantaineplicht voor niet-geboosterde reizigers die terugkeren uit Albanië, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Costa Rica, Guyana, Libanon, Noord-Macedonië, Panama, Servië, Suriname, Tunesië en Turkije.
 
"Begrip hiervoor bij onze reisondernemingen, die al bijna twee jaar geen reizen uitvoeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afradende reisadviezen vanuit de overheid, is inmiddels ver te zoeken. Internationale onderzoeken, de Wereldgezondheidsorganisatie, het Europese RIVM; allemaal zijn ze duidelijk: de minder ziekmakende omikron is overal waardoor het geen zin meer heeft reisbeperkingen op te leggen”, aldus ANVR-voorzitter Frank Oostdam.

Ook geeft Oostdam aan dat het drempelverhogende testen bij terugkeer naar Nederland niets toevoegt als je al gevaccineerd bent en dit alleen maar onnodige reisbarrières opwerpt, zowel voor de zakenreiziger als de vakantieganger.

De reissector dringt er bij de overheid dan ook op aan zowel de normering die op reisadviezen wordt toegepast aan te passen als de eerder toegezegde verwachting ‘binnenkort’ het oranje te veranderen voor veel landen buiten de EU.

De reisbranche is bang voor een onnodige terugval in boekingen als Nederland krampachtig vasthoudt aan ‘oude’ maatregelen.

Een ander struikelblok voor de met name jonge reiziger betreft het niet kunnen krijgen van een booster die tal van landen eisen om toegang te krijgen tot o.a. horeca en musea. Hierdoor stranden de komende tijd tal van school- en studiereizen voor jongeren nog voor zij goed en wel zijn vertrokken en dat terwijl jongeren al zoveel is onthouden.
De ANVR doet ook hier een dringend beroep op de overheid: zorg er als ministerie voor dat op EU-niveau de boostereisen voor jongeren komen te vervallen. En zo lang dat nog niet is geregeld; bied Nederlandse jongeren de mogelijkheid -in tegenstelling tot het advies van de Gezondheidsraad- zélf te kiezen of zij zich willen laten boosteren, aldus de reissector. 
Trefwoorden: reizen, corona, anvr, booster, quarantaine, beleid

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/08/22
Serieus met kunst omgaan in vakantieparken
Bij menig hotel of vakantiepark vind je een mooie foto aan de wand van de kamermuur en dat is het dan. Dat kan stukken beter. Een voorbeeld van een nieuwe luxe accommodatie in Griekenland waar kunst met zorg is geselecteerd.
10/08/22
Hitte: genoeg drinken en blijf uit de zon
Het gaat er op de meeste campings en vakantieparken rustig aan toe. De meeste gasten nemen een langzamer tempo aan als het vakantietijd is. Dat past nu goed bij de mogelijke hittegolf van de komende dagen. Let extra op ouderen en kinderen op het vakantiepark.
08/08/22
Exclusief voor leden
Musicalfilm Het feest van tante Rita gedraaid op Beerze Bulten
Afgelopen voorjaar en zomer werd op camping Beerze Bulten de bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen. De film gaat in december 2022 in première en de eerste beelden zijn vrijgegeven.
02/08/22
Exclusief voor leden
67.500 reizigers kunnen vliegen vanaf Schiphol in september
Voor de maanden september en oktober 2022 stelt luchthaven Schiphol ook een maximum aantal reizigers per dag vast, na overleg met luchtvaartmaatschappijen. In september geldt er een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag. De herfstvakantie levert een capaciteitsprobleem op.
22/07/22
Veel herhaalbezoek aan Belgische Kust
Wie zijn de vakantiegangers aan de Belgische kust? Wat vinden ze van hun vakantie? Wat voor activiteiten ondernemen ze? En wat levert het op? Provinciaal toeristisch bedrijf Westtoer ondervroeg 10.000 vakantiegangers en vond de antwoorden.
14/07/22
Sterke groei transacties in leisure maar wel donkere wolken boven ondernemers
Rabobank ziet in alle leisuresectoren een sterke stijging van het aantal digitale transacties tot ver boven het niveau van 2019. . Maar er hangen ook donkere wolken boven de sector vanwege teruglopende koopkracht van de consumenten, hogere kosten, de belastingschuld en personeelsproblematiek.
14/07/22
Exclusief voor leden
17% werkenden voelt dwang bereikbaar zijn voor de werkgever
Eén op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. 37% heeft er geen problemen mee als de werkgever tijdens de vakantie mailt of belt.
13/07/22
Exclusief voor leden
1 miljoen sociale koekjes voor Landal-gasten
Landal GreenParks gaat op 15 van zijn vakantieparken de allerlekkerste koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten geserveerd krijgen bij hun warme dranken. Er is nog een mogelijk leisure-effect. Het kan ook extra bezoek opleveren aan de drie winkels van De Koekfabriek.