Geplaatst op: 07-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Natuurhuisje.nl start project vogelwachtershuis op Texel

Dick Vulto bij Young professionals in tourism (schrijf je gratis in!)

Natuurhuisje.nl start project vogelwachtershuis op Texel
Een van de twee vogelwachtershuisjes. Foto: Natuurhuisje.nl
Komende donderdag bij de gratis online bijeenkomst Young professionals in tourism interviewen we ook CEO Dick Vulto. Onlangs startte dit snel groeiende bedrijf een natuurproject, de verbetering van twee vogelwachtershuisjes op Texel.

We spreken Dick Vulto over zijn rol als werkgever, wat young professionals nu nodig hebben aan skills en hoe hij zich vanuit zijn studententijd ontwikkelde tot CEO. Daarom, schrijf je in voor donderdag 10 februari voor Young professionals in tourism. De uitzending begint om 12.30 en duurt een uur. 

Project van 33.000 euro

Terug naar het nieuwe natuurproject van Natuurhuisje.nl. Al zo’n 100 jaar zijn er vogelwachters actief in de Texelse duinen. En dat helemaal vrijwillig! Op twee locaties in de duinen zorgen zij ervoor dat het broedseizoen goed verloopt en dat iedereen zonder problemen kan genieten van de prachtige natuur. Om hun werk zo goed mogelijk te doen maken zij gebruik van een vogelwachtershuisje. Deze is door de jaren heen gaan vervallen, er is nu tijdelijk een mobiele keet voor in de plaats gekomen. Deze keet valt alleen erg op in het landschap en moet na het broedseizoen weer verplaatst worden, kostbare tijd die ook besteed kan worden aan het in de gaten houden van de natuur en de vogels. Daarnaast is in het vogelwachtershuisje al water en elektriciteit aanwezig, waardoor er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van gasflessen.

Samen met Staatsbosbeheer zorgt het bedrijf dat het vogelwachtershuisje helemaal gerenoveerd wordt. Er worden extra slaapvoorzieningen en een keukentje gemaakt. Zo kunnen de vogelwachters er tijdens het broedseizoen verblijven en zich inzetten voor de natuur.

De inzamelactie leverde tot nu toe ruim 6.000 euro op maar voor de 2 huizen in een budget nodig van 33.000 euro.
Trefwoorden: young professional, toerisme, vrijetijd, Dick Vulto, Natuurhuisje

||| Blogs |||

26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
06/02/18
Zingevend consumptielandschap?
Zingevend consumptielandschap?
06/02/18 · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
Nog niet zo heel lang geleden was de zondag de enige vrije dag. Deze werd beschouwd als een rus...
30/11/16
Wordt de kust echt bedreigd?
Wordt de kust echt bedreigd?
30/11/16 · Beleid · Dagrecreatie · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
In de afgelopen maanden hebben alle kranten volgestaan met nerveuze berichten over ons kust. Ze...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/10/22
Vaker kievit zien in De Kampen
In de gemeente Blaricum wordt gewerkt aan de herinrichting van vogelgebied De Kampen. 100 hectare groot en je kan er als recreant vaker de kievit en grutto zien.
03/10/22
Exclusief voor leden
Opening Kelrepad door Montferland
Op vrijdag 21 oktober 2022 is de feestelijke opening van het Klompenpad Kelrepad door het prachtige buitengebied van het dorp Kilder.
30/09/22
1500 hectare bos erbij in Utrecht en bomen verplaatsen
Behalve de ontwikkeling van 1500 extra hectare bos, worden de komende jaren ook nog eens 600.000 extra bomen geplant in de provincie Utrecht. Dat leidt tot een tekort aan bomen waardoor bestaande minder kansrijke bomen worden overgeplaatst naar betere locaties.
16/09/22
Westfries Museum wil museum voor iedereen zijn
Wat doen het Westfries Museum en het Gelders Landschap aan inclusiviteit?
15/09/22
Tikkie actie voor boot Vera van vaargebied Ilperveld
Vlakbij Amsterdam ligt de spectaculaire natuur van het Ilperveld. Dit waterrijke gebied is alleen per boot te beleven. Probleem, de boot van Landschap Noord-Holland is op, klaar. Een tikkie actie moet tot een nieuwe boot leiden.
08/09/22
Wandelapp en site Noord-Holland verbeterd
In 2021 werd de website bijna een miljoen keer bezocht en behaalde de app de 38.000 downloads. De feedback van enthousiaste wandelaars heeft Recreatie Noord-Holland, beheerder van website en app, gebruikt als basis voor de updates.
06/09/22
64 natuurorganisaties vragen kabinet om focus op natuurherstel
Met een gezamenlijke oproep gister in meerdere landelijke dagbladen riepen 64 organisaties het kabinet op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw en aan de slag te gaan met de uitvoering van het coalitieakkoord.
25/08/22
Exclusief voor leden
Veilig recreatief fietsen staat onder druk
Fietsplatform, ANWB, Fietsersbond en NTFU presenteren Top 10 aanbevelingen voor veilig recreatief fietsen. In de coronacrisis heeft het fietsen fors aan populariteit gewonnen. Maar nu is het té druk op de paden en komt de veiligheid in gevaar.