Geplaatst op: 18-01-2022
Auteur: Peter Bekkering
NRIT

ADAC Camping Awards 2022 bekendgemaakt

ADAC Camping Awards 2022 bekendgemaakt

De winnaars van de ADAC Camping Awards 2022 komen uit Italië (Innovatie en Vooruitgang), Oostenrijk (Demografische veranderingen en toegankelijkheid), Duitsland (ADAC Camping Booking Award) en Spanje (Duurzaamheid en milieubewustzijn). In deze laatste categorie was ook Ons Buiten uit Nederland genomineerd.

De winnaars van Europa’s belangrijkste campingprijs, die volgens Uwe Frers, algemeen directeur van ADAC Camping GmbH zijn te beschouwen als ‘de Oscars van de campingbranche’ werden vrijdagavond 14 januari in Stuttgart bekendgemaakt tijdens de allereerste live-uitzending van het virtuele ADAC Camping Gala. Uit honderden suggesties van de kampeersector en een internationale commissie van 40 kampeerexperts werden de prijswinnaars in vier thematische categorieën gekozen: Duurzaamheid en milieubewustzijn, Innovatie en vooruitgang, Demografische veranderingen en toegankelijkheid, en ADAC Camping Booking. Bovendien werd Josipa Cveli? Bonifa?i?, een andere persoonlijkheid van de Europese camping industrie, in de Hall of Fame opgenomen.

Duurzaamheid en milieubewustzijn. Winnaar: Camping La Ballena Alegre uit Spanje

De moderne camping aan de Costa Brava krijgt deze onderscheiding voor het duurzame en milieuvriendelijke gebruik van de camping, met name voor de maximale vermindering van de CO2-uitstoot. Per jaar wordt meer dan 100 ton CO2 bespaard. Andere genomineerden: Blokhus Natur Camping, Denemarken en Ons Buiten, Nederland. Tijdens het Trendcongres Toerisme & Vrije Tijd op 30 september 2021 sprak NRIT met Gabriël Coppoolse, eigenaar van campingpark Ons Buiten Natuurlijk Kamperen in het Zeeuwse Oostkapelle. Hij vertelde bij die gelegenheid over zijn transitie naar duurzaam toerisme en waarom hij miljoenen investeerde in faciliteiten die zoals hij het beschrijft ‘connected to earth’ zijn. Ons Buiten meldde in november 2021 trots op de site dat ze als enige Nederlandse camping genomineerd waren voor de ADAC Awards. Op de site is ook een toelichting te vinden op het duurzaamheidsbeleid van Ons Buiten.

Innovatie en Vooruitgang. Winnaar: Centro Vacanze Pra’ delle Torri, Italië

Het moderne vakantieoord in de buurt van Venetië verrast telkens weer met nieuwe ideeën voor vrijetijdsbesteding. Het jongste bewijs van zijn innoverende kracht: het nieuw aangelegde activiteitenpark, dat perfect is afgestemd op de behoeften van jonge kampeerders. Andere genomineerde: Camping Nature Parc L’Ardéchois, Frankrijk en La Rocca Camp, Italië.

Demografische veranderingen en toegankelijkheid. Winnaar: 50plus Campingpark Fisching, Oostenrijk

Met een gedurfd concept dat zich richt op kampeerders boven de 50 en hun behoeften, kwam het camping uit Stiermarken, gerund door de familie Pfandl, als beste uit de bus in deze categorie. Andere genomineerden: Strandcamping Waging am See, Duitsland en Camping Salatà, Spanje.

ADAC Camping Booking Award. Winnaar: Camping Stover Strand Kloodt, Duitsland

De camping uit Drage aan de Elbe, gelegen in de buurt van Hamburg, kreeg de prijs voor zijn rol als pionier en baanbreker in de digitalisering van de Duitse campingsector. Camping Stover Strand Kloodt loopt voor op de rest van Duitsland bij de implementatie van het online boeken van staanplaatsen. Andere genomineerden: Aminess Atea Camping Resort, Kroatië en Feddet Strand Resort, Denemarken.

De uitreiking van de ADAC Camping Awards 2023 is opnieuw gepland als live evenement tijdens het ADAC Camping Gala in de CMT in Stuttgart in januari 2023.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, duurzaam toerisme, vakantieparken, bungalowparken, campings, verhuur, kamperen

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/22
Is de winstwaarschuwing nodig?
Anouk van Eekelen is een van de topsprekers bij de gratis online inspiratiesessie 'Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland'. Anouk weet perfect te vertellen over de kansen en uitdagingen waar Nederland te maken heeft.
23/05/22
‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ biedt 10 belevingsroutes
Op zondag 22 mei zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelanceerd (Brabant). Tijdens deze prachtige routes rondom de huidige gemeenten Boekel, Maashorst en Oss ontdek je welke culturele geschiedenis hier schuilgaat. De routemakers voegden ook een spelelement toe.
23/05/22
Exclusief voor leden
Varend Corso bij televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing
Het Varend Corso Westland is zaterdag 28 mei als onderdeel te zien in de uitzending van De Grote Tuinverbouwing. Het programma begint om 17.00 uur. Het programma laat de voorbereiding zien en uiteindelijk een weergave van het evenement.
23/05/22
Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten
 Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelance...
23/05/22
Exclusief voor leden
De schuldenberg is hoog bij horeca en recreatie
Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de corona-crisis. Vooral bedrijven in de horeca (50,6%) en in de sector cultuur, sport en recreatie (41,7%) geven aan dat de schuldenlast hoger is dan voor de crisis. Er is ook uitgezocht hoeveel tijd de bedrijven nodig hebben om de schuld af te lossen.
23/05/22
Netwerkmiddag recreatie en toerisme in Utrecht
De netwerkmiddag vond plaats op vrijdag 20 mei. Bart Blikman (general manager Carlton President en bestuurslid van het Hoteloverleg HOST) heette de aanwezigen welkom en sprak over de aantrekkende bezoekerseconomie. Daarna ging het over provinciaal beleid, actuele programma's voor de Utrechtse regio en data.
23/05/22
100.000 boekingen voor veerdienst naar Noorwegen
De nieuwe veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heeft al 100.000 boekingen voor een overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand ontvangen.
20/05/22
Exclusief voor leden
Nederland bouwt paviljoen bij wereldtentoonstelling 2025 in Osaka
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking besloten.