Geplaatst op: 17-01-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021

Meest gezochte fietsroute van Nederland in Zuid-Limburg

Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021

In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar. Zo werd door de routewebsite RouteYou, met meer dan 15 miljoen bezoekers in 2021, teruggeblikt op de meest gezochte fietsroutes van het afgelopen jaar. Verrassende koploper in het lijstje van Neerlands populairste fietsroutes was de ‘Beekdaelen-fietsroute’. In het immense fiets-aanbod van bijna 2 miljoen fietsroutes betreft dit een bijzondere prestatie. Zuid-Limburg werd als fietsregio verder op de kaart gezet door de Mergelland-fietsroute en de Valkenburgse Kastelenroute die eveneens een top 5 positie bemachtigden.

 

De Beekdaelenroute is een 50 kilometer lange fietsroute, die via twee bewegwijzerde lussen al het moois laat zien van fusiegemeente Beekdaelen. De route is ook gecreëerd om het drukke Zuid-Limburgse Heuvelland te ontlasten en zo voor een betere spreiding te zorgen van fietsers in het gebied. De gemeente Beekdaelen durfde het aan om met een flinke investering in het fietsnetwerk en een uitgekiende promotie-campagne  via de kanalen (online en print) van Visit Zuid-Limburg het traditionele fietsaanbod uit te breiden. Daarbij is het een innovatieve route geworden door aandacht te geven aan de couleur locale van het gebied. Onderweg komt de fietser informatie-zuilen tegen waar de ‘locals’ vertellen waarom Beekdaelen zo bijzonder is en wat dé bezienswaardigheden van de gemeente zijn. Visit Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra is zeer content over het resultaat: "Het succes van de Beekdaelenroute bewijst dat je dus daadwerkelijk spreiding van gasten kunt realiseren door een top-infrastructuur aan te leggen en die stevig te promoten".

 

Toeristisch beleid Beekdaelen 

De afgelopen jaren is veel werk verzet om de gemeente Beekdaelen toeristisch aantrekkelijker te maken voor de toerist en de inwoner van de regio, "De Beekdaelenroute is hierbij gebruikt als rode draad en de erkenning dat dit aanslaat bij de fietser voelt als een ultieme beloning voor iedereen”; zo stelt Eric Geurts, burgemeester van gemeente Beekdaelen.

Link: https://www.visitbeekdaelen.nl/beekdaelenroute/?utm_source=www.beekdaelenroute.nl&utm_campaign=www.beekdaelenroute.nl&utm_medium=domainforward#
Trefwoorden: Populairste fietsroute

||| Blogs |||

31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/22
Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten
 Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelance...
23/05/22
100.000 boekingen voor veerdienst naar Noorwegen
De nieuwe veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heeft al 100.000 boekingen voor een overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand ontvangen.
20/05/22
Aegean Airlines komt naar Eindhoven Airport
Eindhoven Airport ziet op 23 juni het eerste toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines landen.
19/05/22
easyJet herstelt snel van pandemie
Deze zomer vliegt easyJet bijna weer op pré-coronaniveau. De ticketverkoop loopt als een speer, de omzet groeit spectaculair vanuit een diep dal en het verlies loopt scherp terug. Ook rond duurzaamheid maakt de luchtvaartmaatschappij stappen.
19/05/22
Exclusief voor leden
Trend: langere fietsafstanden met pedelec
Om vlot, veilig en comfortabel in de provincie Utrecht en Zuid-Holland te kunnen fietsen, lanceren de Fietsersbond en provincie Utrecht vandaag op de Fiets naar je Werk-dag de uitbreiding van de Pedelecplanner.
17/05/22
Exclusief voor leden
Keukenhof trekt in 2022 1,1 miljoen mensen
Na twee jaar dicht draait Keukenhof in 2022 opeens een erg goede editie. Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Dat betekent dat in de laatste week nog snel 100.000 bezoekers naar de bloemen kwamen kijken. Het geeft ook een bijzondere kijk op het herstel van het inkomend toerisme.
16/05/22
Nederlandse luchtvaart herstelt maar nog lang niet op pré-coronaniveau
De Nederlandse luchtvaart herstelde in het eerste kwartaal sterk maar ligt nog ver onder de niveau’s die voor corona werden behaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
13/05/22
Reisapp Glimble campagne met Snelle
Popartiest Snelle, bekend van zijn hits ‘Reünie’ en ‘Blijven Slapen’, verraste gister busreizigers in Leiden met een mini-concert. Het is de start van de introductiecampagne voor de nieuwe reisapp Glimble.