Geplaatst op: 17-01-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021

Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021

Met de Omikron-variant en een hoog aantal besmettingen in Nederland is het vroegboekseizoen nog niet zoals voor corona. Toch is er dit jaar – in tegenstelling tot vorig jaar – wel degelijk sprake van een vroegboekpiek. Dat signaleert dé VakantieDiscounter aan de hand van boekingscijfers. RED Online Marketing ziet de boekingen bij haar klanten hard stijgen

 

De eerste 10 dagen van januari zag de Vakantiediscounter het aantal boekingen verviervoudigen t.o.v. de eerste 10 dagen van december. Ten opzichte van de eerste 10 dagen van 2021 is er zelfs sprake van een vervijfvoudiging.

Waar willen we heen?
Nederlanders zijn vooral positief over de mogelijkheden van reizen in Europa. "Zowel in 2020 als 2021 waren er in de zomer volop mogelijkheden om binnen Europa te reizen. Je ziet dat consumenten daar dan ook het meest op vertrouwen”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.


De meest geboekte bestemming voor de zomerperiode (mei t/m september) is op dit moment Spanje. Gran Canaria, Tenerife en Mallorca gooien hoge ogen. Griekenland volgt op een tweede plek, met als populairste bestemmingen Kreta, Zakynthos en Rhodos.

  1. Spanje 38%
  2. Griekenland 31%
  3. Turkije 10%
  4. Italië 5%
  5. Dubai 3%
Hoe lopen de boekingen?
RED Online Marketing ziet de boekingen voor haar opdrachtgevers met pakket- en maatwerkreizen in en buiten Europa enorm hard stijgen. De vraag naar binnenlandse vakanties - zoals vakantiehuizen, campings en vakantieparken - was sinds de eerste week januari al op niveau van 2019. Ook last minute wintersport boekingen zitten in de lift. Sommige van onze opdrachtgevers haalden tot wel een +216% stijging in geboekte omzet t.o.v. het eerste weekend van januari. Vooral vertrekken in de voorjaarsvakantie zijn momenteel populair.

Corné den Braber, strateeg en partner bij RED "Het lijkt erop dat vanaf afgelopen weekend het échte vroegboekseizoen van start gaat. Je kunt de televisie of YouTube niet aan zetten en er wordt reclame gemaakt voor reizen. Dit doet het sentiment goed. Mensen gaan dromen!”

 

Trefwoorden: reisbranche, touroperators, reisbureaus, vakanties, boekingen

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/05/22
Bijzondere natuur legt mountainbikeroutes Sallandse Heuvelrug stil
De mountainbikeroutes over de Sallandse Heuvelrug moeten afgesloten worden tussen 1 april en 30 september. Dat heeft de provincie Overijssel laten weten aan de beheerder van de zogenaamde ‘single tracks’ in het gebied alsmede andere belanghebbenden.
27/05/22
Spannende verhalen in Op vleugels gedragen
Harold van der Linden heeft 55 jaar lang aan de stuurknuppel van een vliegtuig gezeten. Vrijwel vanaf de oprichting was hij in dienst van Transavia waardoor hij de groei, en de groeistuipen, van deze luchtvaartmaatschappij van nabij heeft meegemaakt. Op 1 juni overhandigt hij zijn verhalenbundel Gedragen op vleugels aan CEO Transavia Marcel de Nooijer.
25/05/22
Kees van Wijk: Toerisme in Nederland aan de slag met de Actieagenda
Kees van Wijk is voorzitter van koepel Gastvrij Nederland. Van Wijk sprong afgelopen jaren van de pa...
25/05/22
Festivals & Concerten grote corona verliezers
Dat concerten en festivals slechte jaren achter de rug hebben, is geen verrassing. Maar de cijfers van Respons en VVEM zijn wel ontnuchterend.
25/05/22
Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen
Vakantiepark Beekse Bergen gaat verder onder de naam Lake Resort en heeft een nieuw centrumgebouw.
25/05/22
Exclusief voor leden
Vakantiepark Klein Vink zet natuurwaaier in
Hoe kun je als vakantiepark ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen meer weten over de natuur en die gaan ontdekken? Klein Vink ontwikkelde een natuurwaaier.
25/05/22
Horeca scoort slecht op allergeneninformatie, NVWA deelt boetes uit
De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij 5.000 bedrijven die nu ook optreedt.
25/05/22
Toeristische overstappunten 2.0 in Achterhoek
Inmiddels zijn de eerste 13 toeristische overstappunten 2.0 gerealiseerd. Naast de opwaardering van bestaande TOP’s zijn een viertal nieuwe TOP’s ontwikkeld.