Geplaatst op: 17-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

Vanaf 1 januari ruitervignet verplicht op Utrechtse Heuvelrug

Vanaf 1 januari ruitervignet verplicht op Utrechtse Heuvelrug
Ruitervignet gaat in op 1 januari 2022.
In december 2020 tekenden de partijen een intentieovereenkomst, vandaag resulterend in een convenant voor de komende drie jaar voor het Ruitervignet dat verplicht wordt in 2022. Het nieuws krijgt meer impact omdat nog 6 terreinen zich aansloten.

Het Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug is tot stand gekomen door de samenwerking van Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, gemeente Soest, Landgoed Eyckenstein, Stichting Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie – Regio Utrecht, het Utrechts Particulier Grondbezit en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hierbij is gemeente Rhenen nu ook aangesloten. Op 16 december tekenden ze samen een convenant, waarin zij afspraken hebben gemaakt over de organisatie, besluitvorming en uitvoering van het vignetsysteem.

Samenwerkingsovereenkomst

Naast het convenant zijn ook aparte afspraken gemaakt over de samenwerking tussen de diverse terreinbeheerders en het Nationaal Park. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is door de samenwerkende partijen aangewezen als uitvoerder en eigenaar van het Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug. Nationaal Park is onder andere verantwoordelijk voor het zorgdragen voor het nakomen van de afspraken uit de getekende samenwerkingsovereenkomsten, de boomveiligheidssnoei, vignetbebording en het opstellen van een jaarverslag.

Nieuwe landgoederen aangesloten

De deelnemende terreineigenaren zijn Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, gemeente Soest, Zeist, Baarn, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Rhenen, de landgoederen Eyckenstein, Remmerstein en de Kleine Hoogstraat en het recreatieterrein RCN Het Grote Bos. 
Hier zijn vandaag bij aangesloten de landgoederen Darthuizen, Jonge Hindrikhoeve, den Berg, Maarsbergen, Huis te Maarn en Maartensdijksebos. 

Dit levert een totaal van 217 kilometer aan paardenpaden op, waar het vignet toegang toe geeft. Nationaal Park blijft hiernaast in gesprek met potentiële nieuwe terreineigenaren, zodat een zo groot mogelijk vignetgebied wordt gerealiseerd.

Het Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug is verplicht vanaf 1 januari 2022 en te bestellen via www.ruitervignetuh.nl.

Lees ook het oorspronkelijke plan van het Ruitervignet in het artikel van magazine R&T uit juni 2020.

 
Trefwoorden: recreatie, ruiter, paard, route, vignet, natuur, nationaal park

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/22
Is de winstwaarschuwing nodig?
Anouk van Eekelen is een van de topsprekers bij de gratis online inspiratiesessie 'Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland'. Anouk weet perfect te vertellen over de kansen en uitdagingen waar Nederland te maken heeft.
23/05/22
‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ biedt 10 belevingsroutes
Op zondag 22 mei zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelanceerd (Brabant). Tijdens deze prachtige routes rondom de huidige gemeenten Boekel, Maashorst en Oss ontdek je welke culturele geschiedenis hier schuilgaat. De routemakers voegden ook een spelelement toe.
23/05/22
Exclusief voor leden
Varend Corso bij televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing
Het Varend Corso Westland is zaterdag 28 mei als onderdeel te zien in de uitzending van De Grote Tuinverbouwing. Het programma begint om 17.00 uur. Het programma laat de voorbereiding zien en uiteindelijk een weergave van het evenement.
23/05/22
Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ tijdens nieuwe fietstochten
 Vandaag zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelance...
23/05/22
Exclusief voor leden
De schuldenberg is hoog bij horeca en recreatie
Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de corona-crisis. Vooral bedrijven in de horeca (50,6%) en in de sector cultuur, sport en recreatie (41,7%) geven aan dat de schuldenlast hoger is dan voor de crisis. Er is ook uitgezocht hoeveel tijd de bedrijven nodig hebben om de schuld af te lossen.
23/05/22
Netwerkmiddag recreatie en toerisme in Utrecht
De netwerkmiddag vond plaats op vrijdag 20 mei. Bart Blikman (general manager Carlton President en bestuurslid van het Hoteloverleg HOST) heette de aanwezigen welkom en sprak over de aantrekkende bezoekerseconomie. Daarna ging het over provinciaal beleid, actuele programma's voor de Utrechtse regio en data.
23/05/22
100.000 boekingen voor veerdienst naar Noorwegen
De nieuwe veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heeft al 100.000 boekingen voor een overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand ontvangen.
20/05/22
Exclusief voor leden
Nederland bouwt paviljoen bij wereldtentoonstelling 2025 in Osaka
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking besloten.