Geplaatst op: 10-12-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Transavia, ANWB en Riksja Travel investeren in Startup Airtrotter

Transavia, ANWB en Riksja Travel investeren in Startup Airtrotter

De drie samenwerkende reisorganisaties ANWB, Riskja Travel en Transavia hebben vorig jaar een Travel Accelerator georganiseerd waarbij ze in 5 reisstartups geïnvesteerd hebben. De startups die meededen aan deze Travel Accelerator ontvingen niet alleen een klein startkapitaal maar werden ook gedurende 12 weken intensief begeleid om verder te kunnen ontwikkelen en groeien. 

Deze week maken de drie reisorganisaties bekend dat zij een gezamenlijke vervolginvestering doen in een van de deelnemers van dit programma: het bedrijf Airtrotter. Hiermee worden zij als collectief ook aandeelhouder van Airtrotter. 
Airtrotter levert unieke software voor de reisbranche waaronder API-modules, widgets en een innovatieve whitelabel reisplanner waarmee heel snel en eenvoudig een rondreis gepland kan worden inclusief transport, accommodaties en tours, bezienswaardigheden en activiteiten. Alles kan met één klik direct geboekt worden en is geheel geautomatiseerd. Ook laat Airtrotter de CO2 uitstoot van de gekozen reis zien zodat voor de meest duurzame optie gekozen kan worden. 
ANWB gebruikt Airtrotter voor het tonen van de milieu-impact van haar kampeerreizen, Riksja voor het snel kunnen aanbieden van op maat gemaakte rondreizen en Transavia voor het plannen van rondreizen op TransaviaDichtbij. 

Stefan Dammers CEO van Airtrotter vertelt "het unieke van onze technologie is dat we gebruik maken van een Super API waarmee gelijktijdig heel veel verschillende databases gecheckt kunnen worden. De klant ziet binnen enkele seconden een complete rondreis op zijn scherm die direct geboekt of aangepast kan worden met onze whitelabel reisplanner. De investering stelt ons in staat om onze sales- en serviceorganisatie verder op te schalen. We gaan de applicatie wereldwijd vermarkten als whitelabel oplossing voor reisorganisaties'.

Yoram Samsom, CEO van Riksja Travel is blij met de samenwerking met Airtrotter. 'Ze zijn erg enthousiast en kundig, en hierdoor maken ze snel grote stappen voorwaarts. Het is mooi dat wij ze dan weer verder kunnen helpen met onder meer het optuigen van een serviceorganisatie rondom de rondreizen.'  

Trefwoorden: investering startups, softwareprogramma's

||| Blogs |||

13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
17/01/22
Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021
Hoe loopt het met de vakantieboekingen? De Vakantiediscounter en RED Online komen met spectaculaire cijfers.
13/01/22
Exclusief voor leden
Brussels Airport sterke groei vracht is redding voor lastig jaar 2021
Brussels Airport ontving in 2021 39% meer passagiers dan het jaar ervoor. Goed voor de luchthaven is de gazelleachtige groei bij de vracht (+ 30% groei vrachtvolume). Dat maakt veel goed voor 2021, maar niet alles.
11/01/22
KLM wil markt duurzame brandstof versnellen
KLM startte gisteren met het bijmengen van 0,5% Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam. Daarnaast zal KLM haar klanten vanaf donderdag 13 januari de mogelijkheid bieden om daar bovenop een hoeveelheid duurzame brandstof in te kopen. KLM moet wel want in Frankrijk geldt vanaf dit jaar een bijmengverplichting.
05/01/22
Nederlandse luchtvaart in herstel maar nog altijd op een derde van précoronaniveau
Schiphol is nog lang niet hersteld van de pandemie. Ondanks een groei van het aantal passagiers tussen 2020 en 2021, is de achterstand ten opzichte van 2019 nog altijd fors.
04/01/22
Elbers vs Ten Brink over de toekomst van vliegen
De afgelopen periode verschenen twee opmerkelijke interviews van Captains of Industry in de AD. Opmerkelijk want Pieter Elbers van KLM en Mattijs ten Brink van Sunweb kijken diametraal anders naar de toekomst van vliegen.
30/12/21
Respons van vrijetijdsbedrijven op sociale media weer lager
Hoe reageren vrijetijdsbedrijven op vragen van consumenten op sociale media? De Breda University of Applied Sciences nam de proef op de som.
22/12/21
Vliegtickets duurder? Begrip maar consument wil niet meer betalen
Is er een kantelpunt bereikt bij de consument over duurdere vliegtickets? De vliegtaks is van invloed op de prijsperceptie. Meer dan driekwart van de Nederlandse reizigers begrijpt het als vliegtickets duurder worden, maar nog niet eens de helft is zonder meer bereid meer te betalen.