Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open
Rick van der Pluijm, Javier F.A. Silvania - Minister van Financiën en Arjan Kers samen met TUI collega\'s Luzmila, Desiree, Arimar, Noreylys en Valetta. Foto: TUI
Curaçao is een nieuw kantoorpand rijker. Na een bouwtijd van 18 maanden is donderdag 2 december jl. het nieuwe hoofdkantoor van TUI Dutch Caribbean aan de Schottegatweg feestelijk geopend. Het nieuwe pand is de plek waar zo’n 100 medewerkers samenkomen om te werken en klanten welkom zijn voor het boeken van een vliegticket of vakantie. In het pand zit ook een reisbureau.

Minister van Financiën Javier F.A. Silvania verrichte samen met Arjan Kers, General Manager TUI Nederland en Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean & Suriname de officiële opening. 

Rick van der Pluijm: "We zijn enorm trots op ons nieuwe pand. Curaçao heeft een belangrijke plek in de toekomst van TUI, en dit kantoor is daar het prachtige resultaat van. Het is een heerlijke plek om te werken, ik zie alle medewerkers zichtbaar genieten. En het is future proof – niet alleen kunnen we makkelijk uitbreiden, bovenal is het enorm duurzaam. We kunnen niet wachten om ook onze klanten volledig welkom te heten, nu het pand helemaal af is.”

Duurzaamheid

Het energiezuinige en transparante pand is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid, werkplezier en comfort. En is daarmee uniek voor Curaçao. Er is gebouwd volgens de meest moderne internationale LEED-standaarden. Niet alleen door het gebruik van duurzame en circulaire materialen, de isolerende capaciteit en het solarveld met 164 zonnepanelen op het dak. Maar ook door aandacht te besteden aan een prettig, gezond en comfortabel werkklimaat voor de medewerkers.

Kantoor maar ook huiskamersfeer

In het pand zijn zowel de winkel als het kantoor gehuisvest. Daarnaast zijn er verschillende social rooms, ruimtes waar medewerkers bij elkaar komen voor de lunch, een borrel, om in de pauze even bij te praten of een potje te tafelvoetballen. In de social rooms en de winkel heerst een gezellige huiskamersfeer. 
Eyecatcher in de winkel is de groene wand die niet alleen zorgt voor een goede akoestiek maar als designelement ook de ruimte verbindt. Alle kantoorwerkplekken hebben zicht op buiten en zijn uitgerust met in hoogte verstelbare bureaus, goede bureaustoelen en brede monitoren. 

Leuk weetje: de luifel rondom het pand is geïnspireerd op de vleugels van een vliegtuig en zorgt voor een permanente schaduw. Hij is zo gemaakt dat er nauwelijks direct zonlicht op het glasoppervlak valt. Dat samen met de isolerende capaciteit en een efficiënt koel- en luchtcirculatiesysteem zorgt voor een lichte, frisse en comfortabele werkomgeving.

Verbinding zoeken met collega's

De TUI kantoren zijn de plekken waar collega’s elkaar live ontmoeten. Net als bij de renovatie van het TUI hoofdkantoor in Rijswijk in 2018, is hiervoor een open en comfortabele omgeving gecreëerd, die inspireert en uitnodigt om verbinding te zoeken met collega’s. Hiermee sluit het nieuwe pand naadloos aan op de TUI Way of Working waarbij alles draait om flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je werkt. Thuis, op kantoor of misschien wel tijdelijk in het buitenland. Ondersteund met state of the art digitale systemen zodat je waar je ook bent makkelijk contact onderhoudt met je collega’s. TUI Way of Working stelt de medewerkers in staat te werken op een manier die hen het beste past. 

Trefwoorden: TUI, kantoor, werken, reisbureau

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

02/10/23
Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was.
02/10/23
Exclusief voor leden
Aangrijpende klankbeleving Panorama Ysselsteyn
Op 13 oktober 2023 start op de Duitse begraafplaats Ysselsteyn, net over de Brabantse grens in Limburg, een aangrijpende klankbeleving genaamd Panorama Ysselsteyn.
02/10/23
Vernieuwing Schipholbrug blokkeert staande mastroute
Rijkswaterstaat verbreedt en vernieuwt de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Deze beweegbare brug is onderdeel van de oostelijke Staande Mastroute. De werkzaamheden hebben gevolgen voor de bekende recreatieve staande mastroute.
02/10/23
CORPUS werkt samen met Oogfonds
Het Oogfonds en educatieve attractie CORPUS, het interactieve reisavontuur door het menselijk lichaam, bundelen hun krachten om het onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken.
02/10/23
40% minder ruimte voor prive jets op Schiphol
Er is minder ruimte voor privévliegtuigen op Schiphol vanaf 31 maart 2024. Dat staat in Schiphols capaciteitsdeclaratie, het officiële document met daarin de beschikbare capaciteit voor het zomerseizoen 2024.
29/09/23
Perfect toerisme hangt in Rijksmuseum
In opdracht van het Rijksmuseum fotografeerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 toerisme. De toerismesector draait weer op volle toeren. Reizigers gaan en masse op zoek naar unieke ervaringen. Raji zet het ideale vakantiebeeld neer, volledig escapisme.
29/09/23
Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.
29/09/23
Herstel stadsmuur Maastricht
In maart 2019 stortte een gedeelte van de Maastrichtse stadsmuur bij het stadspark in. In 2023 en 2024 wordt de walmuur en het rondeel De Vijf Koppen, het halfronde bolwerk bij de muur, restaureren. Bezoekers krijgen tot die tijd uitleg via bouwdoeken.

||| Agenda |||

04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...