Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open
Rick van der Pluijm, Javier F.A. Silvania - Minister van Financiën en Arjan Kers samen met TUI collega\'s Luzmila, Desiree, Arimar, Noreylys en Valetta. Foto: TUI
Curaçao is een nieuw kantoorpand rijker. Na een bouwtijd van 18 maanden is donderdag 2 december jl. het nieuwe hoofdkantoor van TUI Dutch Caribbean aan de Schottegatweg feestelijk geopend. Het nieuwe pand is de plek waar zo’n 100 medewerkers samenkomen om te werken en klanten welkom zijn voor het boeken van een vliegticket of vakantie. In het pand zit ook een reisbureau.

Minister van Financiën Javier F.A. Silvania verrichte samen met Arjan Kers, General Manager TUI Nederland en Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean & Suriname de officiële opening. 

Rick van der Pluijm: "We zijn enorm trots op ons nieuwe pand. Curaçao heeft een belangrijke plek in de toekomst van TUI, en dit kantoor is daar het prachtige resultaat van. Het is een heerlijke plek om te werken, ik zie alle medewerkers zichtbaar genieten. En het is future proof – niet alleen kunnen we makkelijk uitbreiden, bovenal is het enorm duurzaam. We kunnen niet wachten om ook onze klanten volledig welkom te heten, nu het pand helemaal af is.”

Duurzaamheid

Het energiezuinige en transparante pand is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid, werkplezier en comfort. En is daarmee uniek voor Curaçao. Er is gebouwd volgens de meest moderne internationale LEED-standaarden. Niet alleen door het gebruik van duurzame en circulaire materialen, de isolerende capaciteit en het solarveld met 164 zonnepanelen op het dak. Maar ook door aandacht te besteden aan een prettig, gezond en comfortabel werkklimaat voor de medewerkers.

Kantoor maar ook huiskamersfeer

In het pand zijn zowel de winkel als het kantoor gehuisvest. Daarnaast zijn er verschillende social rooms, ruimtes waar medewerkers bij elkaar komen voor de lunch, een borrel, om in de pauze even bij te praten of een potje te tafelvoetballen. In de social rooms en de winkel heerst een gezellige huiskamersfeer. 
Eyecatcher in de winkel is de groene wand die niet alleen zorgt voor een goede akoestiek maar als designelement ook de ruimte verbindt. Alle kantoorwerkplekken hebben zicht op buiten en zijn uitgerust met in hoogte verstelbare bureaus, goede bureaustoelen en brede monitoren. 

Leuk weetje: de luifel rondom het pand is geïnspireerd op de vleugels van een vliegtuig en zorgt voor een permanente schaduw. Hij is zo gemaakt dat er nauwelijks direct zonlicht op het glasoppervlak valt. Dat samen met de isolerende capaciteit en een efficiënt koel- en luchtcirculatiesysteem zorgt voor een lichte, frisse en comfortabele werkomgeving.

Verbinding zoeken met collega's

De TUI kantoren zijn de plekken waar collega’s elkaar live ontmoeten. Net als bij de renovatie van het TUI hoofdkantoor in Rijswijk in 2018, is hiervoor een open en comfortabele omgeving gecreëerd, die inspireert en uitnodigt om verbinding te zoeken met collega’s. Hiermee sluit het nieuwe pand naadloos aan op de TUI Way of Working waarbij alles draait om flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je werkt. Thuis, op kantoor of misschien wel tijdelijk in het buitenland. Ondersteund met state of the art digitale systemen zodat je waar je ook bent makkelijk contact onderhoudt met je collega’s. TUI Way of Working stelt de medewerkers in staat te werken op een manier die hen het beste past. 

Trefwoorden: TUI, kantoor, werken, reisbureau

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/22
Online inspiratiesessie Young professionals in tourism (donderdag 10 febr. om 12.30)
Weet jij wat voor skills de toeristische wereld vraagt? Hoe veranderen projecten studenten en geven zij inspiratie aan het werkveld? Kijk op donderdag 10 februari 2022 om 12.30 naar de gratis online inspiratiesessie Young professionals in tourism.
26/01/22
Giftcard van het jaar 2021 / 2022
Gister werd de Giftcard van het Jaar Verkiezing 2021/2022 gepresenteerd. De VVV Cadeaukaart kwam als winnaar tevoorschijn in de categorie Multi Keuze Cadeaukaart. De kaart VVV Lekkerweg won de titel in de categorie Dagje, Avondje Uit. In de categorie Overnachten & Reizen won WeekendjeWeg Cadeau Card.
26/01/22
Internationale luchtvaart herstelt maar nog op laag niveau
De internationale luchtvaart is nog helemaal niet hersteld van de pandemie. Vorig jaar lag het aantal passagierskilometers (RPK) nog 58% onder het niveau van 2019. Dat is wel een licht herstel want in 2020 lag dat nog op -66%.
26/01/22
Gastvrijheidssector optimistisch over versoepelingen maar verdeeldheid in cultuursector
Optimisme heerst in de gastvrijheidssector maar tegelijkertijd lijkt het erop dat het herstel nog lang zal duren. “Opluchting en voorzichtig optimisme”, aldus Kees van Wijk, voorzitter Gastvrij Nederland, in reactie op de versoepelingen. “Ondernemers uit onze sector zien er enorm naar uit om te ondernemen. Dat willen ze toch het liefste doen.” Zo positief zijn niet alle reacties uit de cultuursector.
25/01/22
Hoe kun je zelf goedkoop energie opwekken?
Zelf energie opwekken heeft meerdere voordelen in de recreatiesector. Naast het veiligstellen van je energiebron en het onder controle houden van de energietarieven, kan het je flink wat kosten besparen of nog beter zelfs geld opleveren.
25/01/22
Exclusief voor leden
Voigt Travel kiest nieuw pr- en marketingbureau
Reisspecialist voor noordelijke destinaties, Voigt Travel, kiest voor bureau USP Marketing PR uit Amsterdam om de Nederlandse en Belgische markt te bereiken.
25/01/22
Irene Asscher-Vonk ontvangt Museumpenning
Uittredend voorzitter van de Museumvereniging Irene Asscher-Vonk ontving op 24 januari uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu de Museumpenning voor haar tomeloze inzet voor de museumsector in de afgelopen acht jaar.
25/01/22
Evenementensector ziet 167 miljoen bezoeken verdampen
De gevolgen van de coronamaatregelen worden voor evenementen steeds dramatischer. Dat blijkt uit de gegevens van onderzoeks- en adviesbureau Respons. Vanaf de start van de pandemie werden er ruim 7.200 grotere en zeer veel kleinere evenementen geschrapt met als gevolg dat bijna 167 miljoen bezoeken niet werden gerealiseerd.