Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open

TUI Dutch Caribbean hoofdkantoor open
Rick van der Pluijm, Javier F.A. Silvania - Minister van Financiën en Arjan Kers samen met TUI collega\'s Luzmila, Desiree, Arimar, Noreylys en Valetta. Foto: TUI
Curaçao is een nieuw kantoorpand rijker. Na een bouwtijd van 18 maanden is donderdag 2 december jl. het nieuwe hoofdkantoor van TUI Dutch Caribbean aan de Schottegatweg feestelijk geopend. Het nieuwe pand is de plek waar zo’n 100 medewerkers samenkomen om te werken en klanten welkom zijn voor het boeken van een vliegticket of vakantie. In het pand zit ook een reisbureau.

Minister van Financiën Javier F.A. Silvania verrichte samen met Arjan Kers, General Manager TUI Nederland en Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean & Suriname de officiële opening. 

Rick van der Pluijm: "We zijn enorm trots op ons nieuwe pand. Curaçao heeft een belangrijke plek in de toekomst van TUI, en dit kantoor is daar het prachtige resultaat van. Het is een heerlijke plek om te werken, ik zie alle medewerkers zichtbaar genieten. En het is future proof – niet alleen kunnen we makkelijk uitbreiden, bovenal is het enorm duurzaam. We kunnen niet wachten om ook onze klanten volledig welkom te heten, nu het pand helemaal af is.”

Duurzaamheid

Het energiezuinige en transparante pand is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid, werkplezier en comfort. En is daarmee uniek voor Curaçao. Er is gebouwd volgens de meest moderne internationale LEED-standaarden. Niet alleen door het gebruik van duurzame en circulaire materialen, de isolerende capaciteit en het solarveld met 164 zonnepanelen op het dak. Maar ook door aandacht te besteden aan een prettig, gezond en comfortabel werkklimaat voor de medewerkers.

Kantoor maar ook huiskamersfeer

In het pand zijn zowel de winkel als het kantoor gehuisvest. Daarnaast zijn er verschillende social rooms, ruimtes waar medewerkers bij elkaar komen voor de lunch, een borrel, om in de pauze even bij te praten of een potje te tafelvoetballen. In de social rooms en de winkel heerst een gezellige huiskamersfeer. 
Eyecatcher in de winkel is de groene wand die niet alleen zorgt voor een goede akoestiek maar als designelement ook de ruimte verbindt. Alle kantoorwerkplekken hebben zicht op buiten en zijn uitgerust met in hoogte verstelbare bureaus, goede bureaustoelen en brede monitoren. 

Leuk weetje: de luifel rondom het pand is geïnspireerd op de vleugels van een vliegtuig en zorgt voor een permanente schaduw. Hij is zo gemaakt dat er nauwelijks direct zonlicht op het glasoppervlak valt. Dat samen met de isolerende capaciteit en een efficiënt koel- en luchtcirculatiesysteem zorgt voor een lichte, frisse en comfortabele werkomgeving.

Verbinding zoeken met collega's

De TUI kantoren zijn de plekken waar collega’s elkaar live ontmoeten. Net als bij de renovatie van het TUI hoofdkantoor in Rijswijk in 2018, is hiervoor een open en comfortabele omgeving gecreëerd, die inspireert en uitnodigt om verbinding te zoeken met collega’s. Hiermee sluit het nieuwe pand naadloos aan op de TUI Way of Working waarbij alles draait om flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je werkt. Thuis, op kantoor of misschien wel tijdelijk in het buitenland. Ondersteund met state of the art digitale systemen zodat je waar je ook bent makkelijk contact onderhoudt met je collega’s. TUI Way of Working stelt de medewerkers in staat te werken op een manier die hen het beste past. 

Trefwoorden: TUI, kantoor, werken, reisbureau

CELTH
 


||| Nieuws |||

29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
29/05/24
Exclusief voor leden
Cor Hospes opent EventStreet 2024
Na een succesvolle editie in 2018 vindt op 8 juli 2024 de tweede editie van EventStreet plaats. Dit ...
27/05/24
Samenwerking ANWB en NKC in één camperverkiezing
De ANWB en NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) gaan samenwerken in de verkiezing Camper van het Jaar. Voorheen organiseerden beide organisaties een eigen verkiezing.
27/05/24
30.000 bezoekers voor O. 2024
Meer dan 60 producties op 30 verschillende locaties in Rotterdam: van hartje Centrum, over de Hofbogen, tot aan Buitenplaats Brienenoord. Dat leverde Festival voor Opera 30.000 bezoekers op.
27/05/24
Exclusief voor leden
Willem-Alexander opent H'ART Museum officieel
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
27/05/24
Booking
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
24/05/24
Exclusief voor leden
Airbnb en Fraudehelpdesk actie tegen vakantiefraude
Het vakantiegeld zit deze maand bij de salarissen. Fraudehelpdesk en Airbnb willen in een gezamenlijke actie daarom nu het bewustzijn vergroten voor scams of phishing door nepaanbieders van vakanties en accommodaties. Vakantiefraude is toegenomen afgelopen jaar.
24/05/24
Exclusief voor leden
Intensieve recreatie een van de problemen voor natuur Kennemerland-Zuid
De Ecologische Autoriteit heeft advies uitgebracht over de natuurdoelanalyse die de provincie Noord-Holland heeft opgesteld voor het Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid. De stikstofbelasting in dit gebied in Noord- en Zuid-Holland is te hoog. Ook het gebrek aan zandverstuivingen, intensieve recreatie en sterk verminderde konijnenbegrazing zijn een risico.

||| Agenda |||

05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...